Cea mai bună proteină din zer 2021 (Top 5)

Factorii decisivi pentru alegerea proteinelor din zer

Componentele esențiale

Pasionații de sport care iubesc să-și petreacă timpul în sala de sport și să se mențină în formă sau pur și simplu cei care doresc să-și creascăaportul de proteine în dieta lor zilnică vor fi auzit cu siguranță de pulbere proteică.

Proteina din zer - Suport pentru antrenamente

Importanța acestui tip de nutrienți depinde de diverși factori, așa cum sunt specificați de site-ul specializat Mypersonaltrainer.it care explică faptul că:

În corpul uman, proteinele au o funcție preponderent plastică/structurală, deoarece oferă majoritatea "blocurilor " cu care suntem făcuți. În plus față de importanța caracterului nutrițional, aportul de proteine ca suplimente, este indicat în câmpul de sport ori de câte ori doriți să asigurați o creștere sau menținere a masei slabe în detrimentul masei de grăsime.

Printre scepticii și adevărații admiratori ai acestui tip de suplimente, s-a format o piață uriașă, foarte variată în cadrul acesteia și plină de subcategoriicare vizează obiective specifice. Mutarea între diferitele oferte prezente poate fi dezorientantă, în special începătorii care fac primii pași în această lume.

Proteina din zer - Supliment proteic din zer

Cu toate acestea, am observat că suplimentele proteice cele mai utilizate de sportivii profesioniști și nu sunt așa-numitele proteine din zer. Dar de ce au atât de mult succes și ce le deosebește de alteleț
Care sunt utilizările specifice ale acestui tip de suplimenteț Cum și când să le luațiț În orice caz, înainte de a continua să ilustrăm punctele acestui ghid, dorim să facem cititorilor noștri câteva recomandări pe care nu le vom obosi niciodată să le repetăm: utilizarea acestui tip de suplimente trebuie introdusă într-o dietă variatăși completă , in care sunt prezenti toti nutrientii necesari nevoilor personale. Din acest motiv, înainte de a începe o dietă care include aportul de pulbere proteică, este necesar să vă adresați medicului dumneavoastră sau unui dietetician cu experiență care ne poate oferi o opinie științifică în legătură cu starea noastră fiziologică personală: cerința de proteine,de fapt, variază de la individ la individ în funcție de grupa de vârstă, istoricul clinic (hemoragii, arsuri etc.), unele condiții specifice (sarcină, intervenții chirurgicale viitoare, stres psiho-fizic etc.) sau chiar intoleranțe alimentare.

Proteine din zer - Dieta variata

Pentru acestea și multe alte motive, am dori să vă recomandăm o vizită direcționată la un specialist înainte de a include acest tip de suplimente în dieta dvs.

Proteină din zer: proteină 100% din zer

După ce am făcut această clarificare necesară, să ne concentrăm asupra obiectului principal al acestui ghid sau suplimentelor proteice din zer:acestea sunt considerate cele mai eficiente pentru cei care desfășoară oactivitate sportivă intensă și pentru cei interesați de creșterea masei musculare, prin urmare sportivi și culturisti.

Proteina din zer - Soluție sportivă

Proteinele din zer sunt de fapt folosite pentru a crește creșterea țesutului muscular,oferind cele mai importante proteine și aminoacizi esențiali pentru dezvoltarea mușchilor și se caracterizează prin timpi de absorbție mai mici decât așa-numitele cazeinesau cei cu eliberare lentă.

Proteina din zer - Proteina din zer

În ceea ce privește originea acestui tip de supliment, trebuie spus că "zerul" în limba engleză înseamnă"zer":acest lucru sugerează imediat că acest amestec proteic este derivat dintr-un lichid care este obținut în mod normal din prelucrarea laptelui sau a zerului – numit și zară – care are o concentrație naturală ridicată de proteine.

Proteine din zer - Cresterea masei musculare

Compoziție

Whei 100% amestec de proteine este un supliment compus din diferite tipuri de proteine (alfa-lactalbumine, albumine serice, beta-lactoglobuline, imunoglobuline), unii aminoacizi și alți nutrienți utile pentru absorbția proteinelor și mai mult. În virtutea compoziției lor, aceste proteine sunt utilizate pe scară largă atât în industria alimentară, cât și în cea a suplimentelor, tocmai pentru că, în comparație cu alte surse de proteine, ele se caracterizează prin elemente unice și foarte interesante din punct de vedere nutrițional și aplicativ. Proteinele din zer sunt, în general, ușor și rapid de asimilat și digerat și sunt bogate în mod natural în aminoacizi BCAA (Suplimente de aminoacizi cu lanț ramificat)sau aminoacizi ramificați – prin urmare, leucina, izoleucina și valina.

Proteina din zer - Valori nutriționale medii
În aceste suplimente sunt prezente, de asemenea, diferite unele vitamine B (de exemplu, B1, B5, B6), care promovează sinteza proteinelor, și minim grăsimi (o parte din care constă din acizi grași saturați), carbohidrați, zaharuri și fibre. În acest sens, produsele care au cel mai mic procent de grăsimi și carbohidrați sunt cele cu prețuri mai mari și sunt preferate de culorile care urmează anumite diete sau doresc să crească masa musculară, menținând în același timp nivelul masei de grăsime scăzut.
Un alt considerent cu privire la substanțele prezente în amestecurise referă la aspartam, un îndulcitor artificial care sa dovedit recent a fi dăunător pentru organism. Cele mai multe amestecuri de proteine din zer sunt produse fără utilizarea de aspartam, dar este absolut recomandabil să vă asigurați că este absent în suplimentul specific pe care îl avem în vedere cumpărarea.

Metode de producție: izolate, concentrate sau hidrolizat

Dacă suplimentele proteice sunt multe și diferite unele de altele, același lucru se poate spune despre suplimentele proteice din zer. De fapt, există mai multe metode de producție a acestui tip de amestec care au un impact decisiv asupra calității produsului; de fapt, așa cum sa menționat mai sus, cu cât este mai mare prezența proteinelor și cu cât este mai mică cea a carbohidraților și grăsimilor, cu atât calitatea suplimentului în cauză este mai mare.

Concentrat

Concentratul proteicdinzer (WPC) este obținut printr-un mod de ultrafiltrare a zerului care menține structura chimică a materiei prime mai puțin tratată și mai pură: acest tip de proteină este absorbit mai lent decât alte tipuri de zer și are ogntrare proteică ușor mai mică.

Proteine din zer - Dieta sportiva

WCPs sunt în mod normal preferate pentru dietele care vizează atât dezvoltarea mușchilor și pierderea în greutate, cât și procentele de nutrienți pe care le conțin sunt de 75-82% pentru proteine, 6-9% în cazul carbohidraților și 5-8% pentru grăsimi. Din punct de vedere al costurilor, datorită procesului lor de producție mai puțin sofisticat, concentratele proteice din zer se disting printr-un cost mai mic decât alte tipuri și este mai ușor să găsești produse din această categorie cu un raport calitate / preț bun.

Proteina din zer - Concentrat

Izolat

Pe măsură ce interesul comercial pentru proteina din zer a crescut, la fel au crescut și metodele de extragere a proteinelor din zer. Printre acestea, Crossed Flux Method (CFM)șiIonic Exchange (IE)sunt două metode capabile să obțină o pulbere proteică cu o concentrație mai mare, numită Izolat proteic din zer (WPI)sau izolat proteic din zer. Acest tip are un conținut de proteine care este între 85% și 95%, este bogat în aminoacizi, are un conținut foarte scăzut de grăsimi și carbohidrați, dar și o prezență mai scăzută a altor nutrienți, cum ar fi mineralele și vitaminele.

Proteina din zer - Izolat

Există diferențe între rezultatele obținute, respectiv, cu metoda CFM și IE, care se referă la concentrația de proteine (puțin mai mare în IE), modificarea structurii proteinelor și, desigur, prețul, deoarece CFM sunt cu siguranță printre cele mai scumpe de pe piață și probabil cea mai bună calitate. Un motiv pentru care proteinele izolate sunt alese în ciuda prețului lor este dat deconcentrația ridicatăde proteine, viteza de absorbție a acestora (aproximativ 1 oră dacă sunt luate în soluție cu apă, pe stomacul gol) și pentru conținutul scăzut de grăsimi, colesterol și mai ales lactoză, o caracteristică care le face deosebit de potrivite pentru cei care au probleme cu intoleranța la lapte.

Hidrolizate

Proteinele hidrolizate din zer,adesea abreviate cu acronimul englez WPH (zer protein hydrolysate),sunt realizate cu precizie prin hidroliză. Fără a intra în prea multe detalii, ne limităm la a spune că procesul de hidroliză determină descompunerea proteinei în unități mai scurte, în care compoziția în ceea ce privește aminoacizii nu este modificată, iar digestia și absorbția sunt mult mai rapide decât cele concentrate și izolate.

Proteina din zer - hidrolizata

Acest tip de proteină se remarcă deoarece este deosebit de potrivit pentru cei care au probleme digestive (evită meteorismul, intoleranțele, problemele de absorbție etc.), are unele proprietăți hipoalergenice și are timpi de absorbție foarte rapizi (aproximativ o jumătate de oră dacă este solute în apă și luate pe stomacul gol). Această din urmă caracteristică face ca WPH-urile să fie indicate pentru admisie înainte de antrenament, dar nu s-a întâlnit cu un mare succes comercial, deoarece produsele cu cea mai mare concentrație de proteine tind să aibă un gust destul de amar.

Tabel rezumat

Pentru a rezuma aceste considerații cu privire la tipurile de proteine din zer, vă oferim acest scurt tabel analitic prin care puteți avea acces la caracteristicile distinctive ale celor trei tipuri principale de proteine din zer de pe piață, și anume concentrate, izolate și hidrolizate.

 
Tipologia
Descriere
Concentrat proteic din zer (WPC)
- Conținut de
proteine mai mic
de 90% - Prezență mai mare a grăsimilor, carbohidraților
și lactozei - Prezență mai mare a micronutrienților - Cost mai mic
Izolat proteic din zer (WPI)
- Concentratia proteinelor
intre 85%
si
90% -
Continut scazut de grasimi si lactoza - Timpi de absorbtie rapidi - Cost mai mare decat concentratele dar in general mai mic decat hidrolizat - Recomandat pentru cei care sufera de intoleranta la lapte
Proteine hidrolizate din zer (WPH)
- Absorbtie
foarte rapida
si intr-un procent mai
mare - Potrivit pentru intoleranta la lactoza - Gust foarte amar - Cost mai mare intre toate tipurile

Cum și când să luați proteina din zer

Trebuie făcută o discuție separată cu privire la metodele de admisiesau la cantitățile și frecvența aportului de proteine și cu ce tip de substanță este mai bine să ne dizolvăm amestecul de proteine din zer. Cele mai multe companii din sector, cum ar fi Peak Whey, ESN Zer, Mammoth Protein sau Myprotein da indicații cu privire la frecvența și doza. În ceea ce privește frecvența zilnică, producătorii recomandă să luați de la una la maximum patru ori pe zi o soluție de 27/30 g de proteine în 200/250 ml de apă:acest tip de indicații variază apoi de la un produs la altul, pe baza concentrației de nutrienți prezenți în amestecul în cauză.

Proteina din zer - Cum și cât de multă proteină să luați

De asemenea, în acest caz, nu obosim să repetăm că aportul, prin urmare frecvența și cantitatea de ori în care ne luăm suplimentul, sunt elemente care trebuie tratate ușor și cu mare grijă. Așa cum am menționat la începutul acestui ghid de cumpărare, am dori să recomandăm în mod expres o vizită la un dietetician sau alt medic specializat pentru a stabili împreună care sunt cele mai bune metode de aport per pacient, luând în considerare vârsta sa, starea sa specifică, starea fiziologică individuală, activitatea sportivă desfășurată zilnic și, mai presus de toate, o dietă variată în care să introducem în mod optim supliment proteic.
Ar fi o greșeală gravă,de fapt, să credem că un aport mai mare de suplimente dau efecte mai bune și mai rapide: corpul nostru are un prag zilnic de absorbție a proteinelor și alți nutrienți (carbohidrați, vitamine, grăsimi etc.) trebuie să fie prezenți în dieta noastră, astfel încât proteinele să poată fi asimilate de corpul nostru. Utilizarea acestor suplimente într-un mod obsesiv și necontrolat poate fi foarte dăunătoare pentru corpul nostru, în special pe termen lung, afectând funcția unor organe și compromițându-ne sănătatea.
Dacă suplimentul este inclus într-o dietă variată și atent studiată, vom avea rezultate excelente, în special în sport, cu o creștere omogenă a masei musculare,fără a compromite funcționarea fiziologică sănătoasă și regulată.

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți proteina din zer

Cerul gurii își dorește și partea sa: gusturile sunt importanteț

După ce am făcut câteva considerații despre proteinele din zer și caracteristicile lor specifice, acum dorim să ne concentrăm asupra unui alt aspect. Industriile din sector au muncit din greu pentru a-și diferenția produsul nu numai din punct de vedere strict nutrițional, făcându-l astfel cât mai eficient posibil, ci și în ceea ce privește aroma și gusturile. De fapt, există multe arome pe piață, cum ar fi ciocolata, căpșunile, vanilia, ciocolata dublă, banana, nuca de cocos și, de asemenea, alte variante mai speciale, cum ar fi cafeaua și bomboanele, rubarba și smântâna engleză, romul și stafidele, cappuccino și multe altele. În acest caz, vă lăsăm alegerea, deși este încă posibil să cumpărați suplimente cu gust neutru și apoi să ne adăugăm fructele sau aromele naturale pe care le preferăm.

Brandul este importantț

Brandul este foarte important și există mai multe companii calificate și de încredere pe piață, în special în ceea ce privește calitatea produsului și cercetarea care se află la bază. Subliniem unele care pot fi de interes pentru cititor: All Stars, Champ, DM, Dymatize, Multipower, Powerbar, Powerplay, Scitec Nutrition, Ultimate Nutrition, Weiden, Mammoth, Ironmaxx, Peak.

Prețul este importantț

Bugetul tău este întotdeauna important, dar când vine vorba de nutriție este indicat să cheltuiești bine, chiar dacă de multe ori înseamnă să cheltuiești mult. Produsele calitativ superioare, alese de sportivi și cele mai recomandate sunt cele ale celor mai cunoscute branduri – cum ar fi cele enumerate mai sus – și la care ar trebui să ne referim. Înainte de a vă părăsi, vă oferim două indicații pentru a monitoriza prețurile: