Cel mai bun ajustor barbă 2021 (Top 5)

4 Factori decisivi pentru alegerea triberului barbăcutie frontală de reglare a bărbii

În cazul în care pentru a cumpăra un triverț barbă

Moda se schimbă, știți, și în ultimii ani există tot mai mulți bărbați care decid să se lase să crească o barbă și mustață și să aibă grijă de ea aleg să cumpere un tuns barbă - care poate fi uneori numit cu termenul englezesc de tuns barba sau pur și simplu tuns. După cum vom vedea, tringul bărbii este cel mai bun instrument pentru a păstra barba de lungimea dorită și în ordine. În listă puteți găsi principalele opțiuni pentru cumpărarea unui triber de barbă:

Toată lumea vrea ceva diferit, există cei care doresc să cumpere un tribat de barbă profesională și cei care sunt mulțumiți de un tribut economic barbă,dar în orice caz, având în vedere cantitatea mare de modele de pe piață, este dificil să faceți o comparație obiectivă, mai ales dacă vă bazați pe un magazin fizic. Din acest motiv, este adesea recomandabil să vă bazați pe un magazin online. Pentru a compara cele mai importante date tehnice ale celor mai buni triberi de barbă de pe piață, puteți utiliza tabelul de mai sus, unde veți găsi unele dintre cele mai bune triburi de barbă aflate în prezent pe piață. În orice caz, am dori să subliniem că nu există cel mai bun model absolut: cel mai bun ajustor de barbă este pur și simplu cel care reușește să răspundă nevoilor dvs.

Pentru ce este un triberț de barbă?

Un tribut de barbă este un instrument simplu, dar indispensabil pentru cei care nu se bărbieresc cu o lamă de ras sau cu un aparat de ras electric. Îl putem găsi de la fiecare frizer, dar și de la majoritatea coaforilor, care îl folosesc pentru a termina sidestick-urile sau pentru a crea nuanțe pe păr. Triber barba, după cum sugerează și numele, servește pentru a regla părul facial la aceeași lungime pentru a menține barba în ordine.structura frontală a reglatoarei bărbii

1. Lame și tăiere

Acesta este un factor deosebit de important, deoarece calitatea lamelor și caracteristicile tăieturii pot depinde de succesul bărbieritului, care, la rândul său, determină rezultatul estetic și viteza de execuție. Lamele de înaltă calitate garantează omogenitatea în tăiere și precizie chiar și în cele mai dificile locuri, de exemplu pe maxilar sau sub nas. Prin urmare, există câteva puncte de luat în considerare cu atenție,să le vedem în detaliu:

Lățimea de tăiere a reglatoarelor bărbii

Lățimea de tăiere este, cu alte cuvinte, lățimealamei și determină precizia reglatorului bărbii și viteza cu care se poate efectua un bărbierit.
De obicei, ornamentele barbei au o lățime de tăiere de aproximativ 30 mm,care este dimensiunea recomandată, deoarece este potrivită pentru a se deplasa cu ușurință chiar și în zonele cele mai dificil de bărbierit. Lățimea de tăiere, împreună cu dimensiunea pieptenilor și distanța dintre dinții lamelor,este principala caracteristică care face ca tunderea bărbii să fie diferită de cea a mașinii de tuns părul, care se distinge prin dimensiunea sa mai mare. Mașinile de tuns părul au, de fapt, o lățime mai mare de 40 mm.reglatoare pentru lățimea de tăiere

Gama de tăiere a reglatorului bărbii

Ornamentul bărbii are o gamă de tăiere care începe de obicei de la 0,5 mm sau, în unele cazuri, chiar de la 0,4 mm,ca și în cazul Philips Series 9000 BT9297/15 și ajunge până la 15 mm. La unele modele lungimea maximă ajunge chiar la 20 mm,acesta fiind cazul modelelor care pot fi folosite și pentru tăierea părului, cum ar fi Braun BT3040. După cum vom vedea în paragraful dedicat, există, de asemenea, trimmere pentru barbă concepute pentru cei care păstrează o barbă deosebit de lungă și, prin urmare, au o scară de tăiere foarte largă.reglatoare pentru barba din gama de taiere

Intervalele de tăiere ale tunderii bărbii

Un alt aspect important de evaluat se referă la numărul de lungimi care pot fi setate pe ajustorul bărbii, de fapt unele modele au fotografii lungi care sunt măsurate în centimetri, iar altele în milimetri. Pozițiile de tăiere variază foarte mult și variază de la cel puțin două sau trei pentru modelele care utilizează piepteni detașabili la un maxim care depășește 50 de lungimi de tăiere. Un model deosebit de bun din acest punct de vedere este Babyliss For Men T830E, care are 76 de lungimi selectabile diferite. Desigur, acesta este unul dintre cei mai buni tribieri de barbă pentru nuanțe și este, de asemenea, unul dintre cele mai versatile de pe piață.reglați intervalele de tăiere

Diferența dintre reglatorul bărbii și aparatul de bărbierit electric

Nici un dispozitiv de reglare a bărbii nu vă permite să obțineți un bărbierit complet ca cel pe care îl obțineți folosind o lamă de ras: aceasta este diferența fundamentală dintre reglatorul bărbii și aparatul de ras electric. Aparatele de ras electrice sunt, de fapt, concepute pentru a tăia părul de la bază pentru a lăsa pielea cât mai netedă posibil, în timp ce reglatoarele bărbii sunt destinate persoanelor care doresc să păstreze barba de o anumită lungime. Din acest motiv, ajustorii bărbii nu taie niciodată părul la o lungime mai mică de 0, 4 mm. Această diferență în funcția celor două dispozitive duce, de asemenea, la diferențe structurale și de funcționare, așa cum vom vedea mai târziu.
Subliniem faptul că unele dispozitive sunt echipate cu capete interschimbabile pentru a funcționa atât ca un tuns barbă, cât și ca aparat de ras electric, un exemplu este Seria Braun 3 3010BT care include două capete,dintre care unul de la trimmer de precizie cu care pot fi utilizați 5 piepteni pentru a regla lungimea de tăiere.
În plus, unele modele de tip OneBlade, cum ar fi Philips OneBlade QP6520/30, folosesc o tehnologie inovatoare și sunt la rândul lor hibride, de fapt sunt aparate de ras electrice echipate cu piepteni de reglementare și, prin urmare, pot fi folosite atât pentru a regla barba, cât și pentru a o rade la zero, fără a schimba blocul de lamă.
În concluzie, am enumerat câteva tipuri de modele hibride care pot acționa ca o barbă trings:reglatoare interschimbabile pentru barba capuluiajustoare pentru barbă oneblade cu piepteni de reglare

Pieptenii trigului de barbă

Gama de tăiere este influențată în mod natural de tipul sau numărul de piepteni care pot fi utilizați pe reglarea bărbii. Modelele de tundere a bărbii de pe piață folosesc diferite tipuri de pieptene pentru a regla lungimea de tăiere și acestea, la rândul lor, pot ajusta dimensiunea tăieturii în moduri diferite. Iată o listă completă de piepteni utilizați pe ajustorii bărbii:

Ajustarea lungimii de tăiere a tunderii bărbii

Chiar și sistemul prin care este posibilă selectarea dimensiunii de tăiere face parte din aspectele structurale ale unei tunderi a bărbii pe care este bine să le evaluați înainte de cumpărare. Aici veți găsi o listă completă de metode utilizate pentru a regla lungimea de tăiere a ornamentului bărbii:

Materialul lamei triberului bărbii

Lamele pot fi realizate din materiale diferite, fiecare cu propriile caracteristici care afectează calitatea rezultatului final și performanța tribatului barbă, în special pe termen lung. Iata care sunt cele mai folosite materiale pentru lamele triberului barbei:

Forma lamelor reglatorului bărbii

În plus față de material, poate afecta și o anumită formă a lamei,de exemplu Panasonic insistă asupra înclinației lamelor la 45 °, ceea ce permite o tăiere mai rapidă, în timp ce Babyliss promovează lamele W-Tech care sunt mai largi colectează un număr mai mare de fire de păr la un moment dat, canalizându-le datorită formei particulare a lamelor. Aceste lame W-Tech se găsesc pe multe modele, cum ar fi Babyliss E866E 3D-Control și reduc riscul de a trage părul în loc să-l taie.barba triber lame w-tech Babyliss

Ajustoare barbă pentru finisare

După cum va fi clar în acest moment, operațiile de finisare sunt toate acele etape care trebuie efectuate la sfârșitul bărbieritului pentru a regla marginile și detaliile. Pentru a defini barba, mai ales în cele mai dificile locuri, cum ar fi deasupra bărbiei sau sub nas,nu puteți folosi capul tribat normal al bărbii, astfel încât unele produse, cum ar fi Philips Series 7000 BT7520/15, au un al doilea cap mult mai îngust. În plus, există chiar și produse specifice pe piață pentru a efectua aceste operațiuni de precizie. După cum am spus, în medie, lățimea capului de tuns barba este de 30 mm, în timp ce cea a trimmerului scade la 20 sau 25 mm și, în unele cazuri, chiar la 15 mm.reglator de tuns barba de la trimmer philips

2. Sursa de alimentare

Ornamentele pentru barbăsunt alimentate cu baterii, dar unele modele pot fi utilizate și cu cablul de alimentare conectat, o opțiune utilă care vă permite să utilizați triberul bărbii chiar și atunci când bateria este scăzută. Acum, să vedem elementele importante care trebuie evaluate în ceea ce privește hrănirea triburilor de barbă:

Tipul bateriei de reglare a bărbii

Tipul de baterie este un factor interesant de luat în considerare, deoarece influențează puternic performanța tribatului bărbii, în special pe termen lung. În tabel veți găsi cele mai utilizate baterii pe tribierii de barbă cu factorii lor pozitivi și negativi:

 Factori pozitiviFactori negativi
Baterii litiu-ionRaport excelent
putere-greutate
Fără efect
de memorie Ei pierd puțină încărcare atunci când nu utilizează dimensiuni mici
Ciclu de viață limitat care nu depinde de numărul de cicluri de încărcare/descărcare
Baterii Ni-MH (hidrură de nichel-metal)Stocați
mai multă energie Acestea sunt compatibile cu mai multe dispozitive
Acestea se
descarcă foarte
mult, chiar dacă nu utilizați timp de încărcare foarte lung Ieșire de joasă tensiune

Performanța bateriei va varia în funcție de tipul de baterie, dar și de gama de prețuri a dispozitivului. De fapt, două baterii de același tip pot avea performanțe diferite.

Autonomia și timpii de încărcare ai reglatorului bărbii

Nu toate bateriile au aceeași autonomie și aceleași timpi de încărcare, depinde mult de gama de prețuri și de tipul de baterie utilizat. În paragraful anterior am descris avantajele și dezavantajele celor mai utilizate două tipuri de baterii, acum să vedem performanța bateriilor în funcție de intervalele de preț:

 Timp de încărcareAutonomie
Low end € 20-408 ore30/40 min
Mid-range €40-701 h40/50 min
High-end € 70-100<1 ore>60 min

3. Structura

În acest paragraf am analizat toate elementele structurale care pot afecta performanța tribatului bărbii:

Dimensiuni

Dimensiunile unui tribat de barbă sunt întotdeauna conținute, atât în partea capului, cât și în mâner. Să vedem cele două elemente principale pentru a evalua atunci când vine vorba de mărimea triberului barbă:

 • Sistemde tăiere : așa cum am spus, capul trimmerului bărbii are o lățime de aproximativ 30 mm, cu toate acestea multe modele au un trimmer integrat sau vă permit să înlocuiți capul principal cu unul mult mai îngust pentru a tăia barba în locuri dificile, cum ar fi în jurul goatee sau pe conturul mustaței;
 • Corpul mașinii:reglantul bărbii are aproape întotdeauna o formă cilindrică și, în unele cazuri, poate avea inserții care facmânerul ergonomic. Mai multe modele au o suprafață de cauciuc antiderapantă care ajută la menținerea aderenței ferme chiar și cu mâinile ude. Diametrul măsoară de obicei 2,5 sau 3 cm,care este dimensiunea ideală pentru o aderență confortabilă. Posibilitățile de a găsi modele diferite sunt multe, de exemplu unele dispozitive au un cap pe parte pentru a rade și ajusta, altele au încă o lățime de tăiere mai mare, la jumătatea distanței dintre o tundere a bărbii și o mașină de tuns părul.

Greutate

Triburile de barbă au de obicei o greutate foarte mică, care rareori depășește 0,2 kg. Această valoare nu afectează în mod direct calitatea rezultatului final, cu toate acestea, un dispozitiv care este prea greu poate fi incomod de utilizat și tulpina încheietura mâinii și brațul în timpul utilizării prelungite.structura triber barba

4. Funcții și întreținere

Funcțiile suplimentare ale triberului bărbii

Tribatele de barbă cu preț scăzut sunt destul de de bază și, în plus față de pieptenii de reglementare și unele accesorii pentru întreținere, de obicei nu au alte elemente suplimentare. Pe măsură ce creșteți cu prețul, încep să apară diverse funcții și accesorii suplimentare care pot facilita operațiunile de bărbierit și le pot face mai precise. Iată cele mai frecvente:

 • Ghidare laser:Modele precum Philips Series 9000 BT9297/15 sunt echipate cu un laser mic care poate fi activat după voie și indică exact unde se va rade reglatorul bărbii. Acest accesoriu permite obținerea unei precizie maximă și nu implică un risc pentru vederea vederii;ghid laser ajustorului bărbii
 • Trimmer integrat: așa cum am menționat, unele modele, inclusiv Braun BT7050, au un trimmer detașabil care vine la îndemână la finisarea detaliilor;ajustor de tuns barba integrat braun
 • Funcția Turbo: există unele modele, cum ar fi Rowenta TN4851 Airforce Precision, care poate crește numărul de turații pentru a rade zonele în care barba este deosebit de groasă. Rețineți că această funcție consumă mai repede încărcarea bateriei;barba tribat turbo rowenta funcție
 • Capete suplimentare: unele modele au, de asemenea, capete de accesorii care pot servi la transformarea tunsului bărbii într-o mașină de tuns părul, un aparat de ras electric sau, de exemplu, un tuns nas;
 • Funcția de aspirație: reglatoarele bărbii cu această funcție au un fel de aspirator miniatural care suge firele de păr proaspăt tăiate și le colectează într-un rezervor intern. Unele modele colectează 70% din tăierea părului, în timp ce altele, cum ar fi Philips Series 7000 BT7220/15, colectează până la 90%. Această funcție vă permite să nu murdăriți chiuveta și, prin urmare, reduce timpul necesar pentru curățarea chiuvetei odată ce este terminată bărbieritul;funcția de aspirație a reglatoare a bărbii philips
 • Afișaj digital: unele trittere pentru barbă sunt echipate cu un mic afișaj care poate afișa câteva informații utile, cum ar fi nivelul de încărcare, lungimea de tăiere selectată și conexiunea cu cablul de alimentare;
 • Funcția Wet & Dry:modelele echipate cu această funcție sunt complet impermeabile și pot fi utilizate în duș. Pentru a fi sincer, aceasta este o caracteristică mai frecventă în rândul caroseriei, multigroom-urilor și a unor modele de aparate de ras electrice. Aveți grijă, deoarece multe modele de ornamente pentru barbă pot fi spălate sub apă curentă, dar nu pot fi utilizate la duș;
 • Baza de încărcare: unele baze funcționează pur și simplu ca cazare, în timp ce altele, cum ar fi cea a Braun BT7050 pe care o vedeți în imagine, servesc și la reîncărcarea ajustorului bărbii. Sfatul pe care vi-l putem da este să luați un produs care are și un transformator simplu pentru încărcare și nu necesită neapărat baza, mai ales dacă călătoriți mult sau aveți probleme de spațiu;barba de ajustare braun de bază
 • Carcasă de călătorie: unele modele, cum ar fi Philips Series 7000 BT7210/15 folosesc o pungă de pânză moale, altele în schimb o geantă de ambreiaj, iar altele o carcasă tare. Aceste accesorii sunt foarte utile pentru a menține ajustorul bărbii și accesoriile sale în ordine sau pentru a-l lua cu tine atunci când călătorești.barba regland carcasa philips travel

Accesorii pentru întreținerea ornamentelor bărbii

Adesea, împreună cu trig barba unele accesorii sunt livrate unele accesorii care pot face operațiunile de întreținere obișnuite și extraordinare mai rapid sau mai eficient; aici sunt cele mai frecvente:

 • Perie de curățare: adesea împreună cu reglatorul bărbii există o perie mică cu peri tari, care este foarte utilă pentru a îndepărta părul rezidual de pe lame. O astfel de perie mică este ideală pentru a intra între lame și a îndepărta reziduurile din locurile de obicei inaccesibile;curățarea periei de reglare a bărbii
 • Sticlă de ulei:pe termen lung, toate reglajele bărbii trebuie lubrifiate pentru a reduce frecarea care este creată între straturile aparatului de tăiere, din acest motiv împreună cu multe modele există o sticlă de ulei cu aplicatorul său. Acest accesoriu poate prelungi durata de viață a lamelor chiar și cu o lungă perioadă de timp.barba tunderea sticla babyliss ulei

Cum se curăță trig barba

Menținerea bărbii curate este importantă atât pentru igiena personală, cât și pentru a vă asigura că funcționează corect și menține performanțe ridicate pentru o lungă perioadă de timp. Iată pașii de urmat pentru a curăța trigeverul bărbii cu fiecare utilizare:

 • Opriți tribierul bărbii;
 • Desprinde capul;
  barba triba de întreținere detașa capul
 • Curățați carcasa capului cu un tampon de bumbac sau cu instrumentul adecvat;barbă triber cazare curată de întreținere
 • Utilizați periuța de dinți furnizată sau o periuță de dinți veche pentru a îndepărta părul de pe lame;tuns barba folosi peria
 • Dacă trig barba poate fi spălată sub apă curentă, clătiți lamele și carcasa lor.

Dacă capul modelului este fixat pe corpul mașinii cu șuruburi, evitați să-l detașați la fiecare utilizare, dar faceți-l la fiecare 3 luni pentru o întreținere extraordinară.

Cum se unge regulatorul tribului de barbă

Pentru a lubrifia garnitura de barbă puteți utiliza uleiul care este adesea furnizat sau unul similar care poate fi achiziționat separat. Această operație nu trebuie făcută cu fiecare utilizare, deoarece frecvența cu care lubrifiați lamele dispozitivului depinde în primul rând de frecvența cu care îl utilizați. Pentru a lubrifia lamele tribului de barbă urmați acești pași:

 • Desprinde capul;
 • Îndepărtați firele de păr reziduale și curățați bine lamele;
 • Aplicați uleiul pe partea inferioară a lamelor încercând să-l facă să pătrundă între cele două niveluri;ajustor barba aplica ulei
 • Porniți tribierul bărbii timp de aproximativ 30 de secunde;
 • Aplicați mai mult ulei și porniți din nou reglatorul bărbii.

În acest moment, lamele trigului de barbă ar trebui să curgă perfect.

Alte aspecte importante privind triberul barbei

Cum funcționează ajustarea bărbii

Funcționarea trigului de barbă este aproape identică cu cea a mașinilor de tuns părul pe care le-am descris în ghidul de cumpărare relativ. În ambele dispozitive există o lamă care se mișcă orizontal și este plasată între două lamefixe ; fiecare lamă are dinți care au o funcție similară cu cea a unui pieptene și colectează firele de păr pentru a le aduce la lama care se deplasează la viteză mare le taie brusc. Sistemul de bază este, prin urmare, foarte simplu, cu toate acestea, după cum raportăm pe această pagină, caracteristicile care pot afecta calitatea tăieturii sunt foarte multe. De exemplu, distanța dintre dinții lamelor, lățimea lor, materialul și forma lamelor și multe altele.lame de operare reglare barba

Cum se utilizează o ajustare a bărbii

Folosind un tribat barba este foarte simplu și dacă îl utilizați în mod corect puteți obține mai multe efecte diferite. Iată pașii de urmat pentru a vă bărbieri cu ajustorul bărbii:

 • Spălați-vă fața cu apă caldă pentru a vă înmuia barba;
 • Scurtați barba cu o foarfecă, dacă este foarte lungă;
 • Setați o lungime de tăiere puțin mai lungă decât cea pe care doriți să o obțineți;
 • Reduceți lungimea de tăiere pentru finisaje și nuanțe;
 • Clătiți-vă fața cu apă caldă pentru a îndepărta părul tăiat și a verifica rezultatul.

Aceasta este procedura standard, dar în paragrafele următoare vom vedea cum să obțineți diferite tăieturi și stiluri.

Cum să obțineți o barbă umbrită cu barbă reglați

Unul dintre cele mai căutate stiluri de barbă este cel cu nuanțe. Umbra se realizează prin schimbarea treptată a lungimii de tăiere și este utilizată în special sub gât și pe bazele laterale. Iată cum să obțineți o nuanță perfectă:

 • Reglați întreaga barbă la aceeași lungime;
 • Reduceți lungimea de tăiere cu 1 cm;
 • Scurtați bazele în jurul înălțimii lobului urechii;
 • Micșorați dimensiunea de tăiere cu un alt cm;
 • Scurtați firele de păr începând de la aproximativ jumătate din ureche;
 • Repetați procesul până când umbra dintre barbă și păr este omogenă.

Același sistem poate fi folosit pe gât, începând chiar deasupra mărului lui Adam și bărbierit 1 sau 2 cm la un moment dat.

Cum se reglează mustața cu reglatorul bărbii

Scurtarea mustaței mai ales chiar sub nas este întotdeauna un pic complicată, deoarece, de obicei, tunderea bărbii nu se poate tăia la lungimea dorită din cauza formei feței în locul dintre buze și nări. După cum am spus, pieptenii snap facilitează ajustarea părului în acest moment, dar în orice caz nu este întotdeauna ușor să obțineți rezultatul dorit.
Urmați acești pași pentru a vă scurta mustața:

 • Luați un pieptene de frizer, chiar și orice dințat gritted este bine;
 • Pieptănă-ți mustața în jos;
 • Strângeți-vă buzele astfel încât mustața să scadă;
 • Treceți ornamentul bărbii (fără a regla pieptenii) orizontal urmând linia buzelor;
 • Repetați pașii până când ați obținut rezultatul dorit.

Dacă doriți, puteți pur și simplu să pieptești mustața în jos și să treci ajustorul bărbii de-a lungul liniei buzelor. Strângerea buzelor facilitează îndepărtarea firelor de păr mai lungi, dar nu este un pas obligatoriu.
Pentru a tăia acea parte a mustaței cel mai aproape de nas, puteți reduce lungimea de tăiere a pieptenei de reglementare cu 0,5 sau 1 cm. Alternativ, urmați acești pași pentru a obține o mustață perfectă:

 • Pieptănă-ți mustața în jos;
 • Întoarceți dinții pieptenei în sus;
 • Utilizați un pieptene pentru a vă ridica mustața;
 • Treceți tăierea bărbii (fără pieptene) de-a lungul pieptenei pentru a tăia mustața la lungimea dorită.

Lungimea de tăiere este ajustată de înălțimea pieptenei, deci aveți grijă să nu tăiați mustața prea scurt.

Cum să crești o barbă

Pare evident să o spui, dar pentru a avea o barbă lungă nu trebuie să o tai. Mulți cred că pentru a stimula o creștere mai rapidă a bărbii poate fi util să o scurtați sau să o bifați în mod regulat, dar acestea sunt doar credințe greșite. Barba nu crește mai repede dacă este tăiată, așa că, dacă doriți să vă creșteți barba, lăsați-o să crească în libertate, având grijă de ea în mod regulat și folosind ornamente de barbă și foarfece de frizer pentru a o modela.

Cum să terminați barba pe obraji și gât cu ajustorul bărbii

Finisarea bărbii este acea atingere suplimentară care poate face diferența în stilul unui bărbat. Cu toate acestea, în urma unui formular precis nu este ușor, dar există unele măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a vă ajuta în această sarcină. Iată pașii de urmat pentru a obține forma potrivită pe obraji:

 • Îndepărtați pieptenele de reglare din tăierea bărbii;
 • Porniți de la baze și așezați lamele reglatorului bărbii perpendicular pe linia bărbii;barba reglaza perpendicular pe barba
 • Mutați tribierul barbă de-a lungul liniei care leagă barele laterale de partea inferioară a mustaței.

Dacă doriți să terminați părul de pe gât, urmați în schimb acești pași:

 • Începeți de la maxilar în punctul cel mai apropiat de ureche;
 • Aveți grijă să nu radeți barba pe maxilar: unde simțiți că osul nu este tăiat;
 • Așezați lamele perpendiculare pe linia bărbii chiar sub osul maxilarului;
 • Mutați tribierul de barbă urmând linia maxilarului;
 • Ajungeți la punctul de deasupra mărului lui Adam și mutați-vă în cealaltă parte;
 • Întoarceți-vă în profil, verificați rezultatul și ajustați forma, dacă este necesar.

Pentru ambele operațiuni puteți utiliza un trimmer pentru barbă,un tuns de precizie,un aparat de ras electric din folie sau, și mai bine, un aparat de ras cu mână liberă. Frizerii profesioniști folosesc aparate de ras sau de ras cu mână liberă pentru a trata conturul bărbii, deoarece sunt foarte precise și îndepărtează complet părul; cu toate acestea, ele sunt instrumente foarte dificil de utilizat și încă de utilizat pe ele însele. De asemenea, subliniem că puteți găsi piepteni speciali care reproduc curba bărbii și pot fi folosiți ca ghid. Cu toate acestea, nu vă faceți griji dacă forma nu este perfectă: o simetrie absolută este imposibil de realizat.

Poți transporta barba ajustându-se în bagajul de mână

Da, ajustorul electric pentru barbă poate fi transportat în avion în bagajul de mână. Iata o lista scurta de dispozitive de ras pe care le poti lua cu tine in bagajul de mana:

 • Aparate de ras de siguranță;
 • Aparate de ras de unică folosință;
 • Aparate de ras electrice;
 • Tribate de barbă electrice;
 • Foarfece frizer (cu lama mai mică de 6 cm)
 • Multigroom;
 • Bodygroom;
 • Tuns de păr.

În general, toate acele aparate de ras care au lame încorporate sunt permise în bagajele de mână. Iată o listă de articole pe care nu le puteți transporta în bagajul de mână:

 • Aparate de ras cu mână liberă;
 • Bărbierit cu lamă;
 • Lame de rezervă;
 • Spumă de ras sau alte produse de bărbierit (în recipiente mai mari de 100 ml).

Rețineți că fiecare companie aeriană adoptă o reglementare diferită în ceea ce privește bagajele de mână, așa că, dacă aveți îndoieli, este întotdeauna mai bine să verificați pe site-ul companiei sau să contactați serviciul pentru clienți.

Care este cea mai bună ajustare a bărbii pentru barba lungă

Pentru cei care poartă o barbă lungă, unul dintre cele mai bune ajustoare de barbă de pe piață este Remington MB4045. Pentru cei care aleg un stil hipster sau pur și simplu decid să-și lase barba să crească, acest model este ideal, de fapt are o lungime maximă de tăiere de 35 mm,ceea ce vă permite să-l utilizați și pentru a vă tăia părul. O lungime de tăiere de acest tip vă permite să tăiați și să reglați chiar și cea mai lungă barbă, iar lamele sunt realizate din titan: forma lor este concepută să nu se blocheze și să nu rupă cele mai lungi fire de păr. Aceste caracteristici îl fac unul dintre cele mai bune modele pentru îngrijirea bărbii lungi.reglator barbă remington pentru barbă lungă

Accesorii pentru îngrijirea bărbii

Tribatul bărbii este unul dintre cele mai importante instrumente pentru îngrijirea bărbii, dar există și altele, aici sunt, cum ar fi:

 • Perie de ras: aceste perii sunt folosite pentru a piepteni barba și exfolia pielea pentru a elimina pielea uscată sau moartă, astfel încât să reducă mâncărimea. Părul acestor accesorii poate fi mai mult sau mai puțin lung în raport cu lungimea bărbii și sunt, de obicei, de mistreț sau carne de porc;
 • Barber pieptene: este un pieptene mai mic decât în mod normal, cu dinți foarte aproape unul de celălalt și, de asemenea, mai mult decât de obicei. Acest accesoriu este folosit pentru a ajuta la tăierea bărbii în unele locuri, cum ar fi mustața și pentru a pieptăna o barbă lungă începând de la 3 sau 5 cm. Pentru a piepteni barba mai scurtă, este mai bine să folosiți o perie;
 • Foarfece: acesta este un accesoriu important în special pentru cei care poartă o barbă lungă, de fapt este cel mai bun mod de a forma o barbă care crește și de a bifa una deja lungă;
 • Ulei nutritiv: barba trebuie tratată în același mod ca și părul, altfel poate deveni neplăcută pentru ochi și poate crea disconfort sau mâncărime. Exista diferite tipuri de uleiuri pentru barba care servesc la hidratarea parului si a pielii subiacente, un aspect foarte important mai ales pentru cei care poarta barba lunga;
 • Șampon de bărbierit: versiunea de bărbierit are aceeași funcție ca și cea a părului, adică spălarea și îndepărtarea murdăriei, cu toate acestea șamponul de bărbierit este mai delicat și mai nutritiv;
 • Balsam de ras: uneori se numește ceară deoarece este solidă, poate fi aplicată pe barbă pentru a o hidrata sau pentru a-i da o anumită formă.

Materialul este importantț

Lamele,așa cum am văzut în paragraful dedicat lor, pot fi în materiale diferite, fiecare cu caracteristici specifice; toate, în general, garantează rezultate bune și o viață lungă. Restul dispozitivului este întotdeauna fabricat din plastic, care poate fi mai mult sau mai puțin consistent, oferind o protecție mai mare produsului în caz de impact accidental. Atenție în schimb mai ales la piepteni,deoarece adesea acestea sunt cele mai delicate piese și supuse riscului de rupere. În ceea ce privește corpul mașinii de tundere a bărbii (este o singură bucată din care lamele sunt detașate, pentru a le curăța bine) asigurați-vă că acea parte a produsului permite îndepărtarea ușoară a lamelor. Un mic avantaj, cel puțin din punct de vedere al confortului, este acoperirea antiderapantă,care ține mâna strâns și împiedică ca, chiar dacă aveți mâinile ude, reglatorul bărbii să poată fi deteriorat prin cădere.

Brandul este importantț

Fără îndoială, alegerea unui brand de nivel este un punct în favoare, atât în ceea ce privește calitatea produsului, cât și serviciul. Putem găsi, de fapt, modele cu discount, mărci puțin cunoscute de origine dubioasă, care oferă aceleași măsuri de tăiere la costuri mai mici: dar la ce preț vom cumpăra cu adevărat un produs care nu are un serviciu bun pentru clienți, atât pentru un simplu ajutor telefonic la utilizare, cât și pentru orice piese de schimb. Nu numai că, în timp ce modelele brandurilor bine-cunoscute se mândresc cu tehnicieni cu experiență și mulți ani de experiență în acest sector, producătorii fără nume dispar adesea de pe piață după câțiva ani. De asemenea, este important să înțelegem ceea ce căutăm cu adevărat, deoarece în funcție de nevoile noastre există case de producție care ne pot servi mai bine.
Așadar, să luăm câteva exemple practice: Philips oferă asistență excelentă și produce produse din toate gamele de prețuri, bogate în funcții și atente la orice nevoie. Moser se concentreaza exclusiv pe calitate, are produse indestructibile si multe piese de schimb pentru a face ajustorul barbii si mai profesionist. Remington are probabil cele mai bune produse în raport cu prețul, în timp ce Panasonic concentrează totul pe putere, util pentru cei care doresc un loc de muncă rapid. Apoi ne amintim de Babyliss care a introdus recent pe piață un tribut de barbă cu capete rotative care funcționează fără piepteni de reglementare.

Prețul este importantț

Prețul spune multe, dar nu totul, deoarece pe costul final poate afecta mai multe lucruri. Există, de fapt, triguri de barbă pline de accesorii, care sunt de fapt produse de gamă medie, dar având diferite echipamente furnizate, este inevitabil ca prețul să poată crește. Caracteristicile speciale vin, de asemenea, la un cost, așa că, dacă un tribat low-end barbă promite prea multe lucruri este de a păstra agățat, ceea ce înseamnă că ar putea avea limite privind materialele sau calitatea bateriei. Luați în considerare atunci că nu trebuie să luați partea de sus a gamei, dar un produs low-end (20-40 de euro) este cu siguranță mai puțin performant, iar bateria va avea probabil mai puțină energie: acest lucru înseamnă mai puține sesiuni de lucru cu o reîncărcare și timpi de lucru mai lungi. Modelele de calitate superioară, dimpotrivă, sunt ideale pentru barba dificilă și pentru cei care caută viteză și precizie în același timp (mid-range: 40-70 euro; high-end: 70-100 euro).