Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile 2021 (Top 5)

5 factori decisivi pentru alegerea aparatului de aer conditionat portabil

Ce este aerul condiționat portabil

Aparat de aer conditionat portabil este un tip de aparat de aer conditionat monobloc care poate fi mutat cu usurinta si care nu este legat de unitatea exterioara ca in cazul aparatelor de aer conditionat fixe split.
Spre deosebire de un aer conditionat fix, teava de esapament nu este neaparat instalata pe perete si poate fi mutata de la fereastra la fereastra. Desi performanta aparatului de aer conditionat portabil este mai mica decat cea a split-ului fix si tinde sa fie mai zgomotoasa, aparat de aer conditionat portabil monobloc este solutia ideala pentru mediile de acasa si de birou mici, deoarece este foarte versatil. Precizam ca exista aparate de aer conditionat care insereaza o dubla functie, racoritoare si incalzire. Cu toate acestea, deoarece în Italia nu toate casele au un sistem de aer condiționat pentru aer proaspăt, dar acum aproape toate sunt echipate cu încălzire, am finalizat studiul nostru și cercetările noastre privind aparatele de aer condiționat care au funcția de răcire ca principalăși, eventual, cea de încălzire ca accesoriu. Amintiți-vă doar că, dacă sunteți interesat de funcția de încălzire, va trebui să vă direcționați cercetarea în mod specific către un aparat de aer condiționat portabil cu pompă de căldură.Aparat de aer conditionat portabil

Cum funcționează un aparat de aer condiționat portabil

Principiul de funcționare a unui aparat de aer condiționat portabil este foarte simplu. Inima acestei mașini este compresorul,care răcește sarcina lichidului de răcire care este apoi circulat într-o bobină mare. Un ventilator suge aerul cald din mediu și îl forțează să treacă prin bobina rece, obținând un efect dublu: aerul este reintrodus în mediul mai rece și o parte din umiditate, care condensează la contactul cu metalul rece al bobinei, este anulată.
Aerul cald rezultat din funcționarea compresorului, împreună cu umiditatea acumulată pe bobină, este transmis din casă prin țeava de eșapament indispensabilă.

Aparat de aer conditionat portabil: argumente pro si contra

Având de ales dacă să cumpărați sau nu un aparat de aer condiționat portabil, este bine să țineți cont de unele aspecte caracteristice ale acestei mașini. Principala calitate a unui aparat de aer conditionat portabil este tocmai posibilitatea de a-l muta acolo unde serveste cel mai mult: in living in timpul zilei, in dormitor noaptea. Pe de altă parte, tocmai această caracteristică poate fi considerată o limitare: un aparat de aer condiționat portabil singur nu poate reîmprospăta întreaga casă, cu excepția cazului în care este un mic apartament studio. Un aspect potențial negativ este atunci zgomotul: compresorul generează o cantitate practic inevitabilă de zgomot și nu există multe modele care să fie capabile, până în prezent, să reducă în mod eficient emisiile de zgomot. În comparație, aparatele de aer condiționat staționare sunt semnificativ mai silențioase.
În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că este adevărat că pentru a instala un aparat de aer condiționat portabil nu aveți nevoie de lucrări de zidărie (spre deosebire de un aparat de aer condiționat fix), dar dacă nu doriți să zădărnicească utilizarea acestuia trebuie să vă asigurați că pentru a sigila deschiderea pentru țeava de eșapament bine: prin urmare, trebuie fie să străpungeți un pahar al unei ferestre, fie să cumpărați o teavă pentru a sigila fereastra pe care o vom squash pentru a instala conducta. Având în vedere toate aceste premise necesare, factorii de care trebuie să ții cont atunci când alegi un aparat de aer condiționat portabil sunt următorii: structura, performanța, funcțiile, consumul și impactul asupra mediului.Aparat de aer conditionat portabil pentru livingAparat de aer conditionat portabil vs. aer conditionat fix

1. Structura

Structura unui aparat de aer condiționat portabil este primul factor decisiv în alegere și începem discuția spunând că acesta trebuie să fie caracterizat în mod necesar de dimensiuni cât mai mici posibil și de o mobilitate simplă și fără efort: prin urmare, va fi necesar să se evalueze dimensiunea și măsurile de precauție care permit transportul convenabil dintr-o cameră în alta. Aspectele structurale pe care le vom lua în considerare aici sunt corpul central, roțile, mânerul, conducta de scurgere și cablul de alimentare pentru priză. Să le vedem fiecare separat în secțiunile următoare.

Dimensiuni și dimensiuni generale

Dimensiunile aparatului de aer conditionat portabil trebuie sa fie intotdeauna legate de spatiul pe care il ai la dispozitie: din acest motiv te sfatuim sa verifici intotdeauna atat dimensiunea camerei pe care vrei sa o improspatezi, cat si a dulapului sau a coltului in care vrei sa il depozitezi atunci cand nu ai nevoie de el. Pe piață puteți găsi diferite modele de aparate de aer condiționat portabile: cele mai multe dintre ele au o formă paralelipipedă dezvoltată vertical, ale căror proporții ar trebui să garanteze stabilitatea și cea mai mică amprentă posibilă. Pentru a vă face o idee despre dimensiuni, vă oferim câteva măsuri de orientare, care ar trebui să fie în jur de 30 x 40 cm, cu o înălțime de aproximativ 75 cm. Marginile aer condiționatului trebuie să fie teșite, astfel încât să se limiteze cât mai mult posibil orice proeminențe ascuțite.
Cu toate acestea, subliniem că există și aparate de aer condiționat portabile multifuncționale ale căror forme sunt deosebit de moderne și concepute pentru a avea un impact vizual mai captivant. În orice caz, toate considerațiile de proiectare sunt complet subiective și nu ne exprimăm nicio hotărâre cu privire la aceasta.Amprenta aparatului de aer conditionat portabil

Roți, mâner și suport pentru telecomandă

Greutatea unui aparat de aer conditionat portabil poate ajunge pana la 40 kg, de aceea este foarte important ca structura aparatului de aer conditionat portabil sa se bazeze pe roti pivotante confortabile si fiabile.
În cel mai bun caz, roțile sunt construite cu o atenție deosebită la garnituri, pentru a garanta confortul maxim al transportului dintr-o cameră în alta și o rezistență bună și, probabil, echipate cu un bloc pentru a asigura imobilitatea și stabilitatea maximă odată ce aerul condiționat este plasat acolo unde se dorește. Transportul trebuie apoi asistat de prezența unui mânersau a unei adâncituri poziționate pe partea scurtă a aparatului de aer condiționat portabil.
Adesea, aparatele de aer condiționat portabile echipate cu o telecomandă oferă pe structura corpului un compartiment special pentru a stoca telecomanda: puteți vedea un exemplu în fotografia de lângă ea. Suportul de control de la distanță poate fi un element suplimentar de comoditate, dar nu credem că este un element structural fundamental.Aparat de aer conditionat portabil pentru telecomanda

Cablu

Lungimea cablului nu este întotdeauna indicată în specificațiile tehnice, dar poate ajunge la aproximativ 2 m. Cu toate acestea, mai mult decât lungimea, este important să se evalueze modul în care cablul este înfășurat, pentru a asigura cea mai mică perturbare posibilă. În cele mai bune modele, cablul poate fi retractabil și nu va fi o balansare atunci când se mișcă. Alternativ, acesta poate fi înfășurat pe cârlige poziționate pe partea din spate a aerului condiționat.

Țeavă de eșapament

Țeava de eșapament permite expulzarea aerului cald și a condensului generat pentru a produce aer rece. Poate avea lungimea de 1,5 metri și poate fi scurtat după cum este necesar. Diametrul este de obicei de aproximativ 13 cm.Am spus că aparatele de aer condiționat portabile nu sunt constrânse de instalarea fixă a unei conducte de scurgere, cu toate acestea acestea vor trebui neapărat să fie plasate lângă o fereastră și țeava de eșapament trebuie evitată de a fi supuse blocajelor.
Cei mai buni producători oferă accesorii de calitate care ajută la stabilizarea țevii de eșapament care se sprijină pe fereastră. De asemenea, subliniem faptul că cele mai bune aparate de aer condiționat portabile oferă posibilitatea atât de a fixa conducta pe o fereastră, cât și de a o instala fix pe un perete.Aparat de aer conditionat portabil pentru evacuare

2. Performanță

Având în vedere primele aspecte de importanță structurală, va fi important să vă examinați nevoile și apoi să evaluați în raport cu acestea performanța mașinii în sine, care, în opinia noastră, constituie al doilea factor decisiv.
Primul element de care trebuie sa tii cont cu privire la factorul de performanta se refera la mediul in care vrei sa folosesti aerul conditionat, in special la dimensiunea camerei care trebuie improspatata.
Precizam ca in timpul utilizarii air conditionatului va fi intotdeauna bine sa aveti previziunea de a inchide usile si ferestrele incaperii, pentru a limita pe cat posibil deseurile inutile. În orice caz, subliniem că în informațiile despre produs veți găsi indicații precum "potrivite pentru medii de cca. 60 m³" care vă va ajuta în alegerea produsului potrivit pentru dvs. În secțiunile următoare vom vedea în detaliu aspectele care pot fi examinate pentru a evalua performanța unui aer condiționat.

Capacitate de racire: BTU/h

Puterea de racire a unui aer conditionat este exprimata in BTU/h (British Thermal Unit/ora): cu cât este mai mare aceasta valoare, cu atât puterea aerului conditionat este mai mare.
Pentru a avea o valoare de referință pur orientativă pentru a calcula câtă putere aveți nevoie pentru a refrigera în mod satisfăcător o cameră, va trebui să înmulțiți valoarea BTU pe metru pătrat. Subliniem că acest calcul este doar orientativ, deoarece există și alți factori care afectează funcționarea aerului condiționat. Le subliniem pentru exhaustivitate:Balsam portabil pentru ferestre

Fără a intra în calcule suplimentare, subliniem că pentru camerele orientate spre sud va trebui să creșteți coeficientul de calcul cu aproximativ 20% și 15% pentru camerele orientate spre est sau vest.
Cu toate acestea, aici este un tabel care rezumă nivelul de BTU potrivit în funcție de dimensiunea camerei / apartamentului care urmează să fie reîmprospătat:

SuprafațăBTU/oră
20 m²5.000
30 m²8.000
40 m²11.000
50 m²13.000
60 m²16.000
70 m²19.000
80 m²21.000
90 m²24.000
100 m²27.000

Putere de răcire: watt

Există, de asemenea, o relație între BTU/h și puterea aerului condiționat: 1 W = 3,4 BTU/h.
Prin urmare, având în vedere ceea ce sa văzut înainte, acesta este raportul dintre imaginile pătrate ale camerei și puterea necesară:

SuprafațăKwh
20 m²1,5
30 m²2,4
40 m²3,2
50 m²3,8
60 m²4,7
70 m²5,6
80 m²6,2
90 m²7,1
100 m²7,9

Cu toate acestea, trebuie spus cu claritate că calculele de mai sus sunt aproximative: în primul rând, ar trebui să luăm în considerare volumul camerelor care urmează să fie reîmprospătate și nu numai imaginile pătrate ale podelelor lor; în plus, după cum sa menționat mai sus, există multe alte date și caracteristici care afectează puterea de refrigerare necesară.

Fluxul de aer

Această valoare, exprimată în metri cubi pe oră, este importantă deoarece cu cât fluxul de aer este mai mare, cu atât aerul va fi răcit mai repede. Ca urmare, cu cât este mai mare cantitatea de aer tratat, cu atât calitatea aerului condiționat este mai bună. În fișa tehnică puteți găsi indicată și valoarea legată de debitul de aer pe nivel de viteză de distribuție: prin scăderea vitezei de ventilație, cantitatea de aer tratată va scădea, de asemenea. Un aer conditionat bun poate avea un debit de aer de aproximativ 250/310/350 m3/h. De exemplu, o cameră de 4 x 5 x 3 m înălțime are un volum de 60 de metri cubi, astfel încât la viteza maximă aerul va fi tratat de 5,8 ori într-o oră.Balsam portabil de debit

Sistem de răcire

Tot în ceea ce privește performanța, este util să se analizeze dacă aerul condiționat în cauză funcționează cu un sistem aer-aer sau aer-apă. Trebuie spus că sistemele aer-apă sunt acum din ce în ce mai rare, deoarece producătorii preferă să se concentreze asupra tehnologiei aer-aer din motivele pe care le vom vedea acum.
Modelele care lucrează cu aer și apă exploatează evaporarea apei și sunt mai puternice,pot ajunge de fapt până la 17.000 BTU, cu toate acestea au dezavantajul de a avea un consum mai mare și de a necesita o întreținere mai mare datorită formării calcarului, deoarece necesită prezența unui rezervor de apă.
Pentru această categorie suplimentară este, de asemenea, important să se evalueze capacitatea rezervorului de apă,aspect care afectează autonomia aerului condiționat. În cazul unui aparat de aer condiționat portabil de înaltă performanță, rezervorul de apă poate atinge o capacitate de 10 l și poate garanta funcționarea continuă timp de până la aproximativ 5-6 ore, după care rezervorul trebuie reumplut.
Pe de altă parte, aparatele de aer condiționat care exploatează sistemul aer-aer sunt mai puțin puternice, au valori mult mai mici din punctul de vedere al debitului, dar au marile avantaje de a nu avea o autonomie legată de capacitatea rezervorului și de a nu necesita o întreținere specială pentru a contracara formarea excesivă a calcarului.

3. Funcții

Modelele portabile de aparate de aer condiționat variază atât în ceea ce privește funcțiile oferite, cât și reglarea funcțiilor în sine. De fapt, de obicei, aparatele de aer condiționat portabile permit activarea mai multor funcții. Acestea nu sunt toate indispensabile și importanța lor este proporțională cu utilizarea pe care intenționați să o faceți a aparatului de aer condiționat, dar indicăm totuși acest aspect ca al treilea factor de luat în considerare atunci când alegeți aerul condiționat portabil, deoarece prezența funcțiilor îl poate face mai versatil și, prin urmare, potrivit pentru a satisface o gamă mai largă de nevoi. Principalele functii pe care le puteti gasi pe un aparat de aer conditionat portabil sunt urmatoarele:Functii portabile de aer conditionat

 • Timer: vă permite să setați temperatura și timpul de funcționare al aer condiționatului și facilitează foarte mult gestionarea temperaturii în timpul zilei. În modelele mai avansate poate fi reglat cu o telecomandă;
 • Somn: reglează funcționarea în timpul orelor de noapte, permițând aerului condiționat să fie deosebit de silențios;
 • Inteligent: detectează temperatura și ajustează automat puterea de răcire necesară;
 • Ventilație: funcție suplimentară care vă permite să circulați mai rapid aerul condiționat din cameră;
 • Dezumidificare: funcție de accesoriu care reglează umiditatea aerului. Valoarea de referință pentru capacitatea de dezumidificare se exprimă în l/h. O dezumidificare bună poate depăși chiar și aproximativ 30 l pe zi. Desigur, dacă este nevoie în principal de a dezumidifica aerul, un aparat de aer condiționat portabil nu va fi suficient și vă sugerăm să luați în considerare cumpărarea unui dezumidificator în schimb;
 • Funcția de autodiagnosticare:în cele mai bune modele această funcție detectează orice producție excesivă de gheață și efectuează o dezghețare automată. O altă funcție de autodiagnosticare poate fi cea care indică momentul înlocuirii filtrului calcaros în modelele de apă. Astfel de functii de autodiagnosticare sunt importante deoarece asigura o mai buna intretinere si durabilitate a aer conditionatului.

Așa cum am anticipat deja, pe lângă diferitele funcții disponibile pe aerul condiționat, este, de asemenea, interesant de observat modul în care acestea sunt ajustate. În cele mai moderne modele pot fi personalizate pe o scară de valori de cel puțin 3 niveluri. Această reglare se poate face fie manual – prin butoanele de pe corpul aparatului de aer condiționat sau prin intermediul unui panou digital echipat cu semnale luminoase LED – fie prin telecomandă.

4. Consum

Un alt aspect de luat în considerare este consumul de energie, pe care îl putem deduce și din clasa energetică a apartenenței la aerul condiționat portabil. Acum să vedem câteva aspecte care ne pot oferi o idee despre cât de mult poate afecta un aparat de aer condiționat portabil consumul de energie electrică.

Tehnologie de operare

Consumul de energie este determinat de tehnologia utilizată pentru producerea de aer proaspăt. De fapt, o clarificare suplimentară se referă la tipul de operație, care poate fi pornit / oprit sau invertor. Aparatele de aer condiționat portabile cu funcționare pornită/oprită se opresc atunci când se atinge temperatura dorită și apoi se pornesc din nou, dacă este necesar, pentru a recupera aceeași temperatură. Dimpotrivă, aparatele de aer condiționat portabile cu funcționare invertor, odată ce temperatura dorită a fost atinsă, rămân pornite la un nivel minim, asigurând o temperatură constantă. Acestea din urmă sunt în general mai scumpe, dar consumă mai puțină energie și, prin urmare, au un impact mai mic asupra facturii și a mediului.
Un alt aspect care afectează consumul de energie se referă la sistemul de operare aer-aer sau aer-apă. În ceea ce privește performanța aparatului de aer condiționat portabil, am evidențiat deja modul în care sistemul mixt aer-apă garantează o performanță mai bună, dar în același timp trebuie luat în considerare faptul că acest sistem consumă mai mult și are dezavantajul de a necesita o întreținere mai solicitantă și mai precisă.Aparat de aer condiționat portabil

Eticheta energetică

Aparatele de aer condiționat portabile sunt aparate care consumă multă energie electrică și din acest motiv sunt echipate cu o etichetă energetică obligatorie. Eticheta actuală pentru aceste dispozitive este cea valabilă pentru macrocategoria de aparate de aer condiționat monobloc (portabile și fixe, cu una sau două conducte) sau cele care constau dintr-un singur dispozitiv care urmează să fie plasat în interiorul camerei pentru a fi reîmprospătate.
Pentru acest tip, va fi indicatĂ EER nominală de eficiență energetică în modul de răcire. Dacă aparatul are și o funcție de încălzire, va fi indicat și coeficientul nominal de eficiență (COP) în modul de încălzire.
Acești coeficienți se referă la capacitatea de răcire (sau de încălzire) cu energia electrică absorbită atunci când produsul funcționează în anumite condiții de mediu de temperatură și umiditate a aerului. În cazul nostru specific suntem interesați să respectăm eticheta energetică a aparatelor de aer condiționat care se nasc ca agenți frigorifici, deoarece, așa cum am spus, aici considerăm funcția de încălzire ca accesoriu. Să vedem un exemplu practic, astfel încât să putem înțelege clar ce reprezintă fiecare dintre câmpurile etichetei. Eticheta energetică este împărțită în 3 secțiuni:Aparat de aer conditionat portabil cu eticheta energetica

 • Înpartea de sus : produsul este identificat prin raportarea numelui, a mărcii producătorului și a numelui modelului. O pictogramă indică faptul că aparatul funcționează numai în modul de răcire;
 • În centru: este prezentată clasa de eficiență energetică a aerului condiționat. În stânga veți găsi reprezentată scara claselor de eficiență energetică: o serie de litere ale alfabetului inserate în săgeți de lungime și culoare diferită, de la verde la roșu. În partea de sus există cea mai bună valoare, indicată cu litera A + ++ inscripționată într-o săgeată verde și scurtă, care identifică aparatele de aer condiționat cu cel mai mic consum de energie. Coborând, veți găsi cel mai mare consum reprezentat de literele A ++, A +, A, B, C, D inserate într-un crescendo de săgeți din ce în ce mai lungi care merg de la verde la roșu. În dreapta, în schimb, în negru, veți găsi clasa reală de apartenență la produsul din care citiți eticheta;
 • Mai jos :sunt furnizate specificațiile tehnice și energetice ale modelului. Veți găsi apoi în culoarea neagră: puterea nominală în kW, valoarea EER, adică indicele nominal de eficiență energetică în modul de răcire, zgomotul emis în interiorul camerei exprimat în decibeli și consumul în kWh timp de 60 de minute de funcționare în modul indicat.

Sfatul nostru este să investești cu câțiva euro mai mult într-un aparat de aer condiționat portabil cu consum redus, care este cel puțin clasa A, dar care pe termen lung te va salva pe factura ta.

5. Impactul asupra mediului

Cu toate acestea, atenția acordată impactului asupra mediului care decurge din utilizarea unui aparat de aer condiționat portabil nu se limitează la considerații legate de utilizarea energiei electrice. Aparatele de aer condiționat portabile funcționează datorită unui ciclu termodinamic activat de un fluid de transfer de căldură sau de un gaz refrigerant,a cărui utilizare și eliminare pot produce efecte poluante asupra mediului.
Impactul asupra mediului al gazelor frigorifice este exprimat prin doi parametri: potențialul de încălzire globală (GWP) și potențialulde epuizare a stratului de ozon (ODP). UE a stabilit că, până în 2025, acele gaze frigorifice al căror GWP depășește 750 trebuie abandonate, așa că vă sugerăm să țineți cont de această directivă atunci când cumpărați un nou aparat de aer condiționat portabil.
De fapt, multe modele folosesc încă gaz R410a,al cărui GWP este egal cu 2088, în timp ce mărcile cele mai ecologice și de reglementare adoptă un gaz natural, propan R290,al cărui GWP este de numai 3. Trebuie spus că în ambele cazuri ODP este 0.

Poluarea fonică

Ultimul element de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi aerul conditionat ideal se refera la zgomot. De fapt, avand in vedere ca aparatul de aer conditionat poate fi folosit si in timpul somnului sau in sufragerie in timpul vizionarii unui film, aparatul trebuie sa garanteze in mod necesar cea mai scurta perturbare posibila.
Este posibil ca pe foaia de produs să găsiți indicat nivelul de zgomot în funcție de nivelul vitezei de livrare a aerului rece, deoarece, așa cum este ușor de ghicit, un aer condiționat va fi mai zgomotos atunci când lucrați la viteză mare și mai silențios atunci când nivelul de putere este scăzut. Prin urmare, printre diferitele modele de aparate de aer condiționat va trebui să acordați atenție datelor referitoare la decibelii (dB) pe care îi găsiți pe fișa produsului și, obligatoriu, pe eticheta energetică. Cu cât acest parametru este mai mic, cu atât aerul condiționat va fi mai silențios. Pentru a vă oferi câteva referințe, subliniem că respirația umană are un nivel de zgomot de aproximativ 20 dB și că o conversație normală între două persoane are loc la 60 dB. Această valoare este, prin urmare, important de reținut, mai ales dacă considerați că un aparat de aer condiționat portabil mediu are un grad de zgomot de aproximativ 60 dB, dar există unele modele extrem de silențioase care în modul de noapte ajung chiar la 20 dB.Aparat de aer condiționat portabil

Alti factori de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi aparatul de aer conditionat portabil

Materialele sunt importanteț

Materialele constitutive ale aparatelor de aer condiționat portabile sunt importante din punct de vedere al robusteții. În general, puteți vedea că diferitele materiale utilizate sunt foarte asemănătoare între ele, sunt de fapt materiale plastice, care trebuie să fie în mod necesar robuste și durabile în timp. Părțile metalice interne, precum și cele ale rotilelor au o importanță deosebită: în special, acestea din urmă trebuie să fie capabile să susțină greutatea importantă a structurii. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este gazul refrigerant folosit. In specificatiile tehnice ale diferitelor aparate de aer conditionat veti gasi intotdeauna gazul folosit pentru procesul de racire.

Brandul este importantț

Pe piață există aparate de aer condiționat portabile ale companiilor specializate exclusiv în producția acestui tip de produse și în tratarea aerului. Varietatea aparatelor de aer condiționat este foarte largă, iar companiile producătoare sunt implicate în mod constant în căutarea unor soluții din ce în ce mai eficiente. În plus, deoarece aparatele de aer condiționat consumă multă energie electrică, companiile mai serioase promovează tehnologii din ce în ce mai ecologice,mai puțin poluante și mai sigure pentru mediu. Cele mai consacrate companii sunt, de asemenea, cele capabile să garanteze un serviciu pentru clienți larg răspândit și personalizat în caz de nevoie. De fapt, poate fi necesar să găsiți o piesă de schimb sau pur și simplu mai multe clarificări cu privire la funcționarea aparatului de aer condiționat portabil. Pentru a numi doar câteva companii, subliniem printre principalii producători de mărci de aparate de aer condiționat portabile, cum ar fi DeLonghi și Argo.

Prețul este importantț

Aparatele de aer conditionat portabile pot acoperi game de preturi foarte diferite. Această variație depinde de performanța și funcționalitatea oferite de fiecare produs.
De multe ori veți găsi produse foarte ieftine comercializate ca aparate de aer condiționat portabile "fără tub", cu prețuri cuprinse între 100 și 200 euro: în acest caz, totuși, acestea nu sunt adevărate aparate de aer condiționat portabile, după cum reiese din faptul că nu sunt niciodată însoțite de eticheta energetică, care este obligatorie pentru acest tip de aparate. Cu toate acestea, chiar și acestea pot reîmprospăta cumva aerul, cu o eficacitate evident mult mai mică decât un adevărat aer condiționat.
În rest, cu cât caracteristicile aerului condiționat sunt mai bune, cum ar fi puterea sa de răcire, cu atât valoarea acestuia este mai mare și, prin urmare, prețul de achiziție. Din acest motiv, dacă trebuie să condiționați un mediu mic, vă puteți orienta alegerea pe produse cu un cost relativ scăzut:produsele low-end încep de la 300 €. Daca in schimb ai nevoie de un aer conditionat foarte puternic,alegerea se va incasa pe un produs din gama de preturi ridicate.
De asemenea, trebuie să vă amintiți că utilizarea aerului condiționat afectează foarte mult costul facturii:prin urmare, vă recomandăm să alegeți un aer condiționat de înaltă clasă energetică,care vă va rambursa pentru cheltuiala inițială în timp. Ca și în cazul aproape tuturor produselor, utilizarea pe care intenționați să o faceți a aerului condiționat va fi decisivă pentru alegere. Mai jos veți găsi gamele orientative de prețuri pe care le-am identificat pentru aparatele de aer condiționat portabile:

 • Gama de prețuri reduse: 300-400 €, clasa energetică A, funcții de bază, zgomot aproximativ 65 dB;
 • Gama medie de prețuri: 400-500 €, clasa energetică A sau A +, diverse funcții suplimentare, zgomot mediu;
 • Gamă de prețuri ridicată: >500 €, din clasa energetică A +, multe funcții, zgomot redus până la 20 dB.

Întrebări frecvente

De unde poți cumpăra un aparat de aer condiționat portabil

Pentru a cumpăra un aparat de aer condiționat portabil, putem recurge la două opțiuni. Primul este, desigur, magazinulde aparate, mare sau mic: aici putem vedea în persoană diferitele modele disponibile și, cu puțin noroc și cu ajutorul personalului, încercați unele dintre ele, dacă numai pentru a testa zgomotul.
Pe de altă parte, însă, putem găsi o selecție mult mai largă de modele apelând la un magazin online,unde vom observa adesea și prețuri semnificativ mai mici. Sfatul nostru este să încercați, dacă este posibil, un model în magazin, dar verificați diferențele de preț înainte de a cumpăra: poate fi mai bine să cumpărați online, mai degrabă decât în magazin.

Cum se instalează aerul condiționat portabilț

Instalarea aparatului de aer condiționat portabil este o operație destul de simplă, mai ales dacă alegem să nu facem modificări permanente la ferestrele noastre, limitându-ne mai degrabă la cumpărarea unei teaca sau a unui alt sistem de închidere care ne permite în același timp să plasăm țeava de eșapament, să strivim fereastra sau ușa franceză și să sigilăm în continuare mediul împotriva penetrării aerului cald din exterior. Dar să mergem în ordine.
Aparat de aer condiționat portabil ar trebui să fie plasat lângă o fereastră sau o ușă franceză,la o distanță astfel încât țeava de eșapament poate ajunge la deschidere. Calea țevii trebuie să fie cât mai chinuitoare posibil pentru a permite o descărcare eficientă, altfel aerul condiționat poate fi supraîncărcat și oprit.
Duza de scurgere trebuie fixată într-un fel pe fereastră, iar aici avem o dublă alegere:

 • Găuriți fereastra pentru a crea o gaură de scurgere permanentă
 • Instalați o teatrală sau alt sistem în fereastra de întredeschisă, fără modificări permanente

Trebuie să evaluăm ce soluție să adoptăm în funcție de dorințele noastre: forarea unei găuri în fereastră oferă cu siguranță o izolare termică mai bună, dar permanent "ruinează" fereastra și implică o treabă pe care ne-am putea dori să o facă un profesionist. Pe de altă parte, teancul păstrează fereastra intactă și nu necesită intervenția unui tehnician, dar oferă o izolație termică care nu este la fel de eficientă.

Unde puteți reîncărca aerul condiționat portabilț

Cei care dețin deja un aparat de aer condiționat portabil de mai mulți ani pot să fi observat o scădere semnificativă a performanței agentului frigorific: acesta este primul simptom care indică necesitatea de a reîncărca lichidul de răcire.
Cu toate acestea, trebuie să subliniem că această operație trebuie efectuată de un tehnician profesionist și nu este genul de loc de muncă care poate fi improvizat fără abilități adecvate (amintiți-vă că lichidul de răcire poate fi toxic). Un instalator profesionist va ști perfect cum să reîncarce aerul condiționat portabil și, în timpul acestei operațiuni, va putea, de asemenea, să verifice dacă nu există piese uzate și, în consecință, scurgeri de lichid "grave".

Ce aparat de aer condiționat portabil pentru camperț

Rulota este un mediu foarte mic în care nu este absolut recomandabil să instalați un aparat de aer condiționat portabil "intern", cu siguranță prea voluminos. Din fericire, există modele compacte de aer condiționat portabil concepute special pentru rulote și rulote: acestea costă în jur de 500-600 € și sunt instalate pe fereastră, fără a fi nevoie să faceți modificări: pur și simplu unitățile exterioare și interioare atârnă "straddling" fereastra și rămân acolo. Conducta de legătură dintre cele două este largă și plană, astfel încât să permită ferestrei să se închidă.
Este de la sine înțeles că BTU / h a acestor dispozitive sunt proporționale cu dimensiunea mică a mediului care urmează să fie reîmprospătate: acestea sunt în jur de 3000.

Ce aparat de aer conditionat portabil pentru barcat

Aproape întotdeauna, aparatele de aer condiționat portabile pentru bărci sunt aceleași care pot fi montate pe rulote și rulote, cu care dimensiunea mică a habitaclului este un punct excelent în comun. Singurul sfat pe care îl putem da, pentru scrupule, este să ne asigurăm deizolarea unității externe: aceasta trebuie protejată împotriva penetrării stropilor și picăturilor, altfel mecanismul electric ar putea fi deteriorat și ar putea da naștere unor accidente foarte neplăcute.

Ce aparat de aer conditionat portabil pentru carsț

Pentru o masina fara sistem de aer conditionat nu exista un aparat de aer conditionat portabil real care sa ajute la improspatarea aerului din interiorul habitaclului. Cele care sunt comercializate ca "aparate de aer condiționat auto" sunt de fapt evaporatoare mici,a căror capacitate de răcire este foarte limitată și se bazează pe micro-nebulizarea apei în mediu. Este același principiu de funcționare a așa-numitelor aparate de aer condiționat portabile fără țeavă pe care am avut deja ocazia să le menționăm.

Ce aparat de aer condiționat portabil pentru camere miciț

Pentru a înțelege ce aparat de aer condiționat portabil este potrivit pentru o cameră mică sau foarte mică, trebuie să ne bazăm pe imaginile pătrate ale mediului în sine, ceea ce ne va oferi o idee despre câte BTU / h sunt necesare pentru refrigerare. Vă referim la tabelul raportului m² / BTU / h pe care l-am compilat mai sus, vorbind despre performanța aparatului de aer condiționat portabil: puteți verifica dacă nu veți avea nevoie de atât de multe BTU / h, probabil chiar doar 6000, pentru a reîmprospăta eficient camera mică care vă interesează. Acest lucru înseamnă că, probabil, un aparat de aer condiționat portabil ieftin, cu un consum destul de scăzut, va fi suficient.

Ce aparat de aer conditionat portabil la incalzitor

După cum am spus deja, aparatele de aer condiționat portabile cu pompă de căldură sunt singurele care au și o funcție de încălzire:prin urmare, este esențial să vă asigurați că cumpărați un model cu această caracteristică dacă doriți să puteți încălzi camera. Recunoașterea acestor modele este foarte simplă, uitați-vă doar la eticheta energetică: dacă, pe lângă capacitatea de răcire, este indicată și capacitatea de încălzire, atunci putem fi siguri că modelul este potrivit pentru noi.

Există un aparat de aer condiționat portabil alimentat cu bateriiț

Nu, un aparat de aer conditionat cu baterie portabila reala nu exista. Există doar evaporatoare mici,foarte asemănătoare cu cele pentru mașinile despre care am vorbit deja, care funcționează pe o baterie reîncărcabilă și sunt proiectate pentru a fi păstrate pe birou sau noptieră, pentru a oferi un minim de ușurare.
Repetăm că aceste aparate nu sunt cu adevărat capabile să scadă temperatura în mediu, dar pot da un sentiment de prospețime prin nebulizarea apei.