Cele mai bune branduri de cafea 2021 (Top 5)

Care sunt cele mai bune branduri de coffeeț

Cafeaua este cu siguranță cea mai iubită băutură a italienilor,un adevărat elixir la care nimeni nu poate renunța. Fiind un produs foarte achizitionat, pe piata poti gasi multe branduri italiene care fac diferite tipuri de cafea compatibile cu diversele aparate: de la fasole la cafea macinata, de la păstăi la capsule.
În acest ghid de cumpărare vom observa care sunt cele mai bune cafele italiene:subliniem imediat că nu este un clasament real,ci o listă cu cele mai populare și iubite produse din țara noastră. Cele doua branduri de cafea indicate in tabel ca fiind cele mai bune si cele mai bune din punctul de vedere al banilor au fost alese pentru ca ofera o versatilitate mai mare decat celelalte marci analizate: capsule si păstăi compatibile cu toate tipurile de aparate, pudra si fasolea pentru a satisface toate nevoile consumatorilor.
De asemenea, vom observa în mod specific tipurile de cafea produse de diferitele mărci și costul aproximativ al acestora, varietatea aromelor comercializate, locația de prăjire și istoria mărcii.
Înainte de a intra în subiect, vă reamintim că în ghidurile noastre de cumpărare veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege aparatul de cafea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.: mașină de cafea, mașină automată, mașină capsulă sau pod, mașină de cafea americană, moka electrică și mocha tradițională.
De asemenea, pe site-ul nostru puteți consulta apoi informațiile dedicate celor mai renumiți producători de mașini de cafea: Lavazza, Nespresso și Philips.brand de cafea

Cum de a alege marca de cafea

Alegerea cafelei preferate depinde în mod natural de gustul băuturii: există cei care iubesc o aromă mai delicată, cei care preferă o cafea mai amară sau note fructate etc. Dar care sunt elementele care determină gustul șiaroma cafeleiț În primul rând, nivelul de prăjire și varietatea de plante utilizate, date care sunt de obicei indicate pe ambalajul cafelei. Să vedem cum afectează acestea gustul final al băuturii și cum să alegi brandul de cafea care reflectă cel mai bine preferințele tale.

Prăjire

Prăjirea sau prăjireaeste un proces în timpul căruia boabele de cafea, inițial verzi, sunt supuse unei temperaturi de aproximativ 200 ° C care eliberează proprietățile lor organoleptice. În timpul prăjirii, de fapt, se dezvoltă între 800 și 1000 de compuși aromatici. Se face o distincție între prăjirea ușoară, medie și întunecată:cu cât gradul de prăjire este mai puternic, cu atâtaciditatea este mai mică și senzațiile amarevor apărea. Cu toate acestea, procesul de prăjire a boabelor trebuie să aibă loc încet și ușor: unii producători realizează o prăjire la întuneric folosind o temperatură mai ridicată, cu scopul de a economisi timp și costuri. Cu toate acestea, acest tip de prăjire produce substanțe excesiv de amare care strică experiența gustului. Cele mai bune cafele sunt apoi produse cu boabe prăjite încet.
cafea de brand nerested

Arabica sau Robustaț

Deși există aproximativ 40 de soiuri de plante de cafea, majoritatea producătorilor folosesc Arabica și Robusta. Boabele arabica tind să aibă un gust mai moale, mai dulce,cu note de ciocolată și zahăr și adesea indicii fructate. Robusta,pe de altă parte, are un gust mai puternic, mai acru și amar,cu nuanțe picante. O altă diferență importantă este în ceea ce privește conținutul de cafeină,care este mai mic înArabica (1,2-1,5%) decât în Robusta (2,2-2,7%). Pe piață există produse bazate doar pe Arabica și mai rar doar pe Robusta. Dacă este adevărat că Arabica este considerată mai valoroasă, este, de asemenea, adevărat că nu trebuie neapărat să fie considerată mai bună. Practic, totul depinde de gustul personal și, bineînțeles, de calitatea cafelei pe care o vom alege. Indoiala exista si o solutie alternativa, precum si cea mai usor de gasit, si anume cea bazata pe amestecuri care contin ambele soiuri de cafea in proportie diferita in functie de brand.
cafea arabica de brand

Unde se face cafeaua

Acum că am văzut cei doi factori principali de luat în considerare atunci când alegeți cafeaua cu aroma pe care o preferați, să ne uităm în detaliu la cele mai renumite branduri de cafea. În primul rând, este necesar să facem o mică clarificare cu privire la distribuția geografică a diferitelor companii de prăjire pe care le vom lua în considerare. În tabelul de mai jos puteți vedea locul de producție al celor mai importante companii italiene.

RegiuneNumărul de prăjireNume de prăjire
Campania21Aloia, Borbone, Passalacqua, Kimbo, Lollo, Toraldo, Kosè, Moreno, Izzo, Karoma, Giusto, Fiore, Harom, Janeiro, Kenon, Quito, Bonelli, Gioia, Rionero, Motta, Sophia
Emilia Romagna8Molinari, ABCcaffè, Esse, Musetti, Kavè, Cagliari, Krifi, Segafredo Zanetti
Piemont6Lavazza, Costadoro, Vergnano, Rossini, Bialetti, Splendid
Lombardia6Caffitaly, Agostani, Hardy, Juba, Poli, Lui
Veneto5Pellini, Vero, Carraro, Goppion, Episcopi
Marsuri4Zaharia, a opta, Janus, Pascucci
Sicilia3Moak, Barbera, Torrisi
Friuli-Venezia Giulia3Illy, Caffè Trieste, Hausbrandt
Calabria3Aiello, Guglielmo, Mauro
Latiu2Italia, Trombetta
Toscana2Corsini, cafea toscană
Trentino-Tirolul de Sud2Gimoka, Karisma
Apulia2În al patrulea rând, Nymphole
Abruzzo1Universal
Basilicata1Grieco (Grieco)
Liguria1Covim
Umbria1Europa
Valea Aosta1Artari (Artari)

După cum puteți vedea, Campania este regiunea cu cel mai mare număr de prăjire,nu mai puțin de 21, urmată de Emilia Romagna cu 8 producători, și Piemont și Lombardia cu câte 6 prăjiri fiecare. Cu toate acestea, specificăm faptul că prăjitorii de pe teritoriul italian se ocupă doar de rafinarea și ambalarea materiei prime, deoarece aceasta este importată din alte țări, cum ar fi Brazilia sau Columbia.

1. Cafea Illy

cafea de brand illyCălătoria noastră de a descoperi cele mai bune cafele italiene începe de la Trieste, unde în 1933 Francesco Illy (de origine maghiară) și-a fondat compania de cafea, care astăzi se numără printre cele mai renumite branduri din Italia și din lume. Încă de la începuturile sale, Illy s-a remarcat pentru eforturile sale de a îmbunătăți producția de cafea; de fapt, sistemul său de presurizare pentru conservarea optimă a aromei este renumit. Illy este unul dintre cele mai consacrate branduri nu numai în Italia, ci și pe scena internațională: din acest motiv, în 1999 a fost lansat proiectulUniversității de Cafea,care astăzi are 20 de locații în întreaga lume.
Illy produce atât variante diferite de cafea măcinată, cât și cafea în capsule, păstăi și fasole:amestecul cel mai apreciat de consumatori este cel clasic de prăjire, realizat cu boabe 100% Arabica. Este disponibil atât în versiunea ground, cât și în versiunea capsulă: aveți grijă, totuși, deoarece capsulele Illy sunt compatibile numai cu mașinile făcute special pentru acest brand.
Raportul calitate-pret oferit de acest brand este destul de avantajos: cafeaua macinata are un cost cuprins intre 15 si 20 Euro pe kg.

2. Bourbon cafea

bourbon de cafea de brandUnul dintre brandurile napolitane cele mai iubite de italieni este cafeaua Bourbon, de asemenea populară pentru colaborările brandului cu evenimente importante și seriale de televiziune. Caffè Borbone este un producător relativ tânăr care se remarcă pentru o selecție atentă dematerii prime și pentru producerea unei varietăți foarte largi decafea:între amestecurile clasice și cafelele aromate în special, alegerea este, de fapt, foarte largă.
Chiar și la nivel de format, cafeaua Bourbon satisface nevoile tuturor iubitorilor de cafea și puteți cumpăra online soiul pe care îl preferați. Un mare avantaj care a îmbunătățit notorietatea acestui brand este producția de capsule compatibile cu mașinile și păstăile Nespresso cu compatibilitate universală. Costul lor este mult mai mic, iar calitatea este foarte bună: din acest motiv credem că capsulele sunt cel mai apreciat format dintre cele produse de marca Bourbon. Difuzarea acestor produse este, de asemenea, excelentă, care poate fi găsită cu ușurință online și în marile supermarketuri și discounteri și sunt adesea oferite la costuri și mai avantajoase.

3. Cafea Toraldo

toraldo cafea de brandCând vorbim despre Napoli, este imposibil să nu ne gândim la aroma unei cafele bune: așa cum am văzut în paragrafele anterioare, alegerea dintre prăjitorii Campania este cu adevărat vastă, dar în acest caz am ales un brand mai puțin faimos. Cafeaua Toraldo s-a născut în Napoli în 1960și își propune imediat să ofere un produs de calitate, cucerind în curând întreaga țară și înmulțind numărul fabricilor sale.
Printre entuziaști și profesioniști,compania este acum renumită pentru munca sa meticuloasă și utilizarea mașinilor inovatoare,rezultatul cercetării continue a materiei prime. Producția realizată în prezent de marca Toraldo include multe amestecuri diferite, inclusiv orz și ginseng. Pe lângă faptul că este larg răspândită în baruri și cafenele, cafeaua Toraldo este foarte apreciată de cei care dețin espressoare cu capsule sau păstăi: această companie s-a specializat și în producția de păstăi și capsule compatibile cu mașinile celor mai renumite mărci. În ceea ce privește marca anterioară, de asemenea, în acest caz, găsim o comoditate substanțială în comparație cu capsulele de marcă Nescafé sau Nespresso: spre deosebire de cafeaua Bourbon, cu toate acestea, această companie este mai puțin prezentă în circuitul supermarketurilor locale, dar online puteți găsi multe produse și puteți găsi oferte interesante.

4. CafeaUa Pellini

brand caffè pelliniRămânând în afacerile de familie, nu putem să nu menționăm cafeaua Pellini: fondată în 1922 la Verona, acest brand se remarcă în special pentru liniile excelente de cafea "bar", dar, desigur,nu există o lipsă de produse pentru consumul intern. De fapt, atât liniile de cafea măcinată pentru mocha, cât și păstăile și capsulelesunt foarte reușite pe piață. Comparativ cu acest ultim tip de cafea, subliniem că în prezent capsulele Pellini sunt compatibile numai cu mașinile Nespresso:online va fi, de asemenea, posibil să comandați seturi asortate de capsule, să încercați toate soiurile disponibile și apoi să alegeți preferatul. Păstăile Pellini sunt E.S.E. și, prin urmare, compatibile cu toate mașinile care utilizează acest sistem.
În ceea ce privește raportul calitate-preț, acesta este similar cu cel al mărcilor văzute anterior: atât capsulele, cât și solul au, de fapt, un cost în conformitate cu cel al produselor deja examinate.

5. Cafeaua Lavazza

lavazza de cafea de brandÎn această listă nu a putut lipsi unul dintre cele mai renumite branduri din acest domeniu, datorită și reclamelor populare de televiziune: cafeaua din Torino Lavazza care, pe lângă faptul că este una dintre cele mai vechi din Italia (a fost fondată în 1895), este, fără îndoială, una dintre cele mai populare mărci din bucătăriile italienilor.
Există, evident, linii de cafea pentru baruri,dar Lavazza este deosebit de apreciată pentru numeroasele variante de cafea care urmează să fie făcute acasă:ne amintim printre toate celebrele Cremă și Gust sau amestecul Gold Quality. În plus față de marile clasice există, de asemenea, amestecuri de introducere mai recentă deja foarte apreciate, de exemplu Suerte. În urmă cu câțiva ani, Lavazza a lansat pe piață propria linie de mașini de cafea capsulă,subiect pe care l-am aprofundat într-un ghid dedicat de cumpărare. Prin urmare, pe lângă boabele de cafea și cafeaua măcinată, producția Lavazza se concentrează și pe capsule cu arome diferite:de la clasica"calitate roșie"la cele mai particulare versiuni, cum ar fi capsulele decofeinizate. Subliniem faptul că cafeaua Lavazza, în special în versiunile sale în boabe și măcinate, se dovedește a avea un raport calitate-preț excelent; capsulele, pe de altă parte, au un cost mult mai mare, chiar dacă în conformitate cu cel al concurenților săi direcți (Nespresso și Nescafè Dolcegusto).

6. Cafea Vergnano 1882

brand caffè vergnanoDupă cum ne amintește și numele, ne confruntăm cu un alt producător istoric:Piemontezul Vergnano este cel mai vechi producător de cafea din peninsulă dintre cele răspândite la nivel național.
Varietatea cafelelor disponibile este largă și,de asemenea, în ceea ce privește formatele, toți iubitorii de cafea pot fi mulțumiți: indiferent dacă preferați păstăi, capsule sau cafea măcinată,toată lumea va găsi ambalajul și calitatea cafelei Vergnano care li se potrivește.
Un mare avantaj oferit de acest brand este, de fapt, crearea capsulelor compatibile cu cele trei mărci principale care produc dispozitivele: Lavazza, Nespresso și Nescafé. De asemenea, se fac păstăi E.S.E. cu arome diferite. În ceea ce privește raportul calitate-preț oferit de acest brand, subliniem că costul pe kilogram în acest caz variază atât în funcție de tipul de cafea (capsulele sunt cel mai scump tip, în timp ce boabele sunt cele mai ieftine), cât și în funcție de amestec. Cu toate acestea, acestea sunt prețuri incontestabil competitive în comparație cu alte mărci și, de asemenea, difuzarea pe teritoriu este destul de largă.

7. Cafea Segafredo

segafredo de cafea de brandUltimul brand pe care îl observăm în acest ghid nu are nevoie de nicio introducere: cafeaua Segafredo este, de fapt, foarte răspândită atât în Italia, cât și în străinătate și este cu siguranță unul dintre cele mai prezente branduri din marii retaileri.
Cafeaua Segafredo, produsă în Emilia Romagna de compania Segafredo Zanetti, este disponibilă atât în diferite amestecuri, cât și în diverse formate:de asemenea, în acest caz găsim boabe, cafea măcinată,capsule și păstăi, precum și amestecuri speciale pentru cafeaua americană. Valoarea pentru bani oferita de acest brand este foarte buna; în acest sens, subliniem că, în ceea ce privește capsulele de cafea, sunt produse atât linii compatibile cu mașinile Nespresso și Nescafé, cât și cele special concepute pentru mașina capsulă realizată de această marcă.

Care este cel mai bun brand de capsule de cafeaț

După cum am văzut, toate mărcile de cafea pe care le-am luat în considerare în acest ghid produc și formatul capsulei: nu toate, cu toate acestea, fac capsule universaleși deja acest aspect poate fi considerat cumva o discriminare pentru unii utilizatori.
Un alt element care afectează evaluarea este faptul că unele mărci fac capsule cu diferite tipuri de cafea, mai mult sau mai puțin puternice sau mai mult sau mai puțin aromate, în timp ce în alte cazuri găsim un singur tip.
Neputând oferi indicații cu privire la gust,un parametru foarte subiectiv care depinde de nevoile și preferințele dvs., putem judeca în funcție de varietatea sortimentului oferit și pe baza compatibilității cu diferitele mărci de mașini.
Comparativ cu aceste două elemente, cele mai bune branduri sunt:capsule de cafea de brand

  • Bourbon
  • Segafredo
  • Pellini (piele)
  • Vergnano (Italia)

Care este cel mai bun brand de păstăi de cafea

Chiar și pentru păstăile de cafea nu putem judeca brandul în funcție de gustul sau intensitatea cafelei, ci doar pe baza raportului calitate-preț și a compatibilității. În ceea ce privește acest ultim element, situația este foarte diferită de cea observată în paragraful anterior: în timp ce mașinile de cafea capsulă sunt aproape întotdeauna compatibile numai cu un format capsulă, cele cu păstăi sunt aproape întotdeauna compatibile cu versiunea universală, Păstăile E.S.E.
Dacă sunteți în posesia uneia dintre aceste mașini, prin urmare, puteți alege mai liber, preferând amestecul care vă place cel mai mult în ceea ce privește gustul și intensitatea aromei.
De asemenea, subliniem că, pe lângă păstăile produse de cele mai renumite branduri, atât online, cât și în lanțurile de supermarketuri, puteți găsi păstăi E.S.E realizate de companii mici: demulte ori acestea sunt branduri locale, care oferă un raport calitate-preț excelent.
păstăi de cafea de brand

Care este cel mai bun brand de coffeeț decofeinizat

Mulți consumatori apelează la cafeaua decofeinizată deoarece este considerată o alternativă mai sănătoasă la băutura tradițională, adică fără efectele secundare atribuite cofeinei, cum ar fi tahicardia, insomnia sau tulburările gastro-intestinale. Chiar dacă vorbim despre cafea decofeinizată, trebuie remarcat faptul că aceasta conține încă un procent minim de cofeină,dar în doze atât de mici încât să facă consumul potrivit chiar și pentru femeile însărcinate sau pentru cele care suferă de probleme circulatorii și hipertensiune arterială.
Deși niciun brand italian nu este specializat exclusiv în producția de cafea decofeinizată (cum ar fi Hag-ul german), cele mai multe dintre acestea oferă produsele lor și în versiune decofeinizată și în diferite formate (pulbere, fasole, capsule, păstăi). Pentru a influenta gustul va fi amestecul folosit:decofeinizatul obtinut din boabe arabica are un gust deosebit de delicat si contine proportional mai putina cofeina (aproximativ 1,5% din cea continuta intr-un espresso) decat boabele de Robusta (aproximativ 3%), in timp ce acestea din urma au o aroma mai puternica si mai decisiva. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați acești parametri pentru a face alegerea ta.
brand de cafea decofeinizată

Care este cel mai bun brand de coffeeț instant

Deși mai puțin populară, cafeaua instant sau instant este o alternativăpractică și, mai presus de toate, rapidă la metodele obișnuite de preparare a cafelei, de exemplu atunci când călătoriți,camping sau la birou. Pentru ao pregăti, este suficient să amestecați pulberea de cafea în apă fierbinte.
Pentru ochi, cafeaua instant apare granulată și ușor mai ușoară decât măcinată și, spre deosebire de aceasta, după ce a fost prăjită și măcinată, este, de asemenea, liofilizată. Este adevărat, gustul cafelei deshidratate este foarte diferit de cel al unui espresso, dar ideea că cafeaua instant este produsă folosind doar boabe de calitate scăzută este fundamental greșită.
Deși în acest ghid de cumpărare ne ocupăm în principal de mărcile italiene de cafea, în acest caz nu putem să nu menționăm Nescafè elvețiană, un brand care se poate lăuda cu un deceniu de experiență în producția de cafea instant și printre ale cărui produse puteți găsi amestecuri de înaltă calitate, cum ar fi linia Gold, dar și variante precum cappuccino, mocaccino sau cafea de orz. Având în vedere popularitatea în creștere a acestei băuturi practice, în ultimii ani chiar și principalele mărci italiene de cafea espresso, cum ar fi Lavazza și Illy,și-au lansat linia de cafea solubilă. Prin urmare, vă sfătuim să faceți o comparație între acestea pentru a găsi gustul care vă place cel mai mult, dar să vă alegeți amestecul și în funcție de formatul pe care îl preferați: într-un borcan sau într-un băț cu o singură doză.
brand cafea instant

Care este cel mai bun brand de coffeeț american

Dacă înainte italienii considerau cafeaua americană doar o cafea "adăudată", în ultimii ani popularitatea acestei băuturi a crescut brusc datorită filmelor și serialelor TV de peste mări. Cafeaua americană (cunoscută și sub numele de cafea filtru sau cafea lungă) înseamnă cafea preparată cu un aparat special, care în comparație cu espresso necesită utilizarea unei cantități mai mari de apă,a unui filtru de hârtie și a unei cafele mai puțin prăjite, cu o măcinare mai grosieră. Deși este posibil să folosiți cafea espresso într-o mașină de cafea americană, nu o recomandăm, deoarece gustul poate fi prea amar pentru acest tip de preparat. Mărcile italiene care produc cafea americană sunt foarte puține (printre cei mai cunoscuți producători găsim doar Corsinitoscan ), de asemenea, este foarte dificil să găsim acest produs în supermarketuri. Prin urmare, vă sfătuim să cumpărați pachetele de la un retailer online și să le comparați pentru a-l găsi pe cel care reflectă cel mai bine gusturile dumneavoastră sau pentru a cumpăra boabe de cafea și pentru a folosi o râșniță de cafea pentru a obține nivelul dorit de măcinare.

Care este cel mai bun brand de coffeeț organic

Cafeaua din agricultura ecologică câștigă din ce în ce mai mult teren pe piața italiană. În comparație cu cafeaua convențională, cultivarea și producția de cafea ecologică nu implică utilizarea îngrășămintelor sintetice sau a substanțelor chimice , ceea ce înseamnă că boabele,apa și solul sunt mai curate, dar și că costurile de producție sunt mai mari. Fermele ecologice luptă, de asemenea, împotriva schimbărilor climatice prin emiterea de mai puțin carbon. Ca bonus, boabele de cafea organice sunt mai bogate în antioxidanți sănătoși, ceea ce afectează pozitiv aroma băuturii. Din toate aceste motive, multe dintre principalele branduri italiene de cafea oferă acum o linie de cafea organică (gândiți-vă la Lavazza ¡Tierra! sau Vergnano Arabica Bio), recunoscută prin logo-ul oficial de pe ambalaj. Prețul este, în medie, mai mare decât liniile tradiționale de cafea, tocmai din cauza costurilor mai mari de producție și a forței de muncă.
Dacă ați decis să încercați cafeaua organică sau să o abandonați complet pe cea convențională, asigurați-vă că există un logo pe ambalaj care certifică certificarea atribuită de un organism recunoscut și de încredere. În primul rând, sigla frunzei verzi a Uniunii Europene. Dacă îți pasă de comerțul echitabil, caută logo-ul Fairtrade și apoi alege cafeaua care se potrivește cel mai bine gusturilor tale. Din nou, retailerii online vor oferi o gamă mai largă de opțiuni.brand de cafea organică