Cele mai bune ceainice 2021 (Top 5)

5 factori decisivi pentru alegerea unui ceainic

Ceainicul este un instrument foarte util în bucătărie, deoarece ajută la reducerea semnificativă a timpului necesar pentru încălzirea apei și, astfel, pregătirea ceaiului, ceaiurilor din plante sau a pastelor fierte. Pe piață oferta de ceainice este foarte largă, deoarece, deși este un aparat foarte esențial, producătorii încearcă să răspundă unor nevoi foarte diferite în ceea ce privește prețul, capacitatea și chiar designul. În acest ghid de cumpărare vă vom arăta, prin urmare, cei mai importanți factori de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un ceainic nou.

1. Capacitate

Capacitatea este considerată de noi ca fiind primul factor decisiv în achiziționarea unui ceainic electric, deoarece posibilitățile de utilizare a produsului și, în consecință, adecvarea acestuia la nevoile utilizatorului vor depinde de acesta. Capacitatea se referă, de fapt, la capacitatea reală a camerei de gătit sau, mai degrabă, de fierbere a apei care este introdusă în interiorul unui ceainic. Pe piață există modele cu rezervoare cu o capacitate foarte diferită (gândiți-vă, de exemplu, la un produs potrivit pentru uz familial și altul calibrat în schimb pentru a aduce o cantitate redusă de apă la fierbere).

Capacitatea ceainicului

Trebuie să se ia în considerare capacitatea fierbătorului de a achiziționa un produs care să răspundă nevoilor cantitative și utilizării practice a utilizatorului. Unii oameni, de fapt, folosesc ceainicul doar pentru a fierbe apa pentru prepararea ceaiului,ceaiurilor din plante sau poate a cafelei lungi (care este utilizarea primară pentru care a fost proiectat acest aparat), în timp ce alții îl folosesc și pentru a aduce apa la 100 ° C pentru a fierbe pastele mai repede decât s-ar întâmpla prin fierberea într-o oală tradițională. Mai jos, o listă a diferitelor capacități ale ceainicelor electrice, cu o estimare orientativă a numărului de persoane și a tipurilor de utilizare pentru care aceste dispozitive sunt adecvate:

Nivelul maxim de umplere al ceainicului

2. Structură și design

Structura și designul unui ceainic este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți ce tip de produs să cumpărați, atât din motive estetice, cât și pentru utilizarea practică a aparatului. Prin urmare, este important să alegeți modelul potrivit, care să se potrivească cu mobilierul bucătăriei (sau cu orice alt mediu în care doriți să plasați ceainicul), dar și care să poată garanta o utilizare sigură, confortabilă și simplă, la îndemâna tuturor. Există o serie de caracteristici care contribuie la a face modul în care un ceainic arată fizic mai mult sau mai puțin apreciabil: le-am descris pentru tine în următoarele două paragrafe, unde ne ocupăm în detaliu de design, materiale și structura reală.

Ceainic de design

Materiale și design

După cum vom vedea și mai târziu, alegerea materialelor,atunci când vine vorba de cumpărarea unui ceainic, este foarte importantă: acestea pot fi în principal din plastic sau unele aliaje metalice, cum ar fi, de exemplu, oțelul inoxidabil periat. Pe măsură ce materialele variază, robustețea și calitatea dispozitivului se schimbă în mod evident și, așa cum este ușor de imaginat, gama de prețuri în care este plasat. Produsele din plastic rezistente au întotdeauna un cost mai mic decât cele din oțel, iar acest lucru nu înseamnă neapărat că sunt slabe, ci, mai degrabă, că vor avea cu siguranță performanțe și longevitate mai mici decât un ceainic metalic.

Ceainic termometru analogic

În ceea ce privește designul,acesta este foarte variabil, iar pe piață există modele care pot satisface cele mai disparate nevoi de gust: ceainicele pot, de fapt, să urmeze forma clasică a ceainicului sau să fie moderne și să includă corpul transparent al camerei și lumini LED sau, din nou, să ofere o gamă largă de culori din care să alegeți, precum și cele mai variate forme și modele. Prin urmare, va trebui să alegeți în funcție de gusturile dumneavoastră și de decorul mediului în care va trebui să vă plasați ceainicul.

Structură

Structura este un parametru care afectează foarte mult caracterul practic al utilizării ceainicului și prețul acestuia. Un ceainic de apă electric fără fir,de exemplu, va costa cu siguranță mai mult decât unul care nu permite să fie detașat de firul curentului, dar va oferi o manipulare mult mai mare și libertate de mișcare. Unele modele oferă, de asemenea, o bază rotativă de 360 ° și, prin urmare, lasă ceainicul liber să se miște și să fie depozitat pe orice parte, fără a fi nevoie să acorde atenție pentru a se potrivi corect pe bază. Alte elemente care trebuie evaluate pozitiv sunt, de exemplu, prezența unui filtru anti-calcar,care în unele ceainice este detașabil și lavabil, asigurând o operație de curățare rapidă și practică, precum și prezența unui mâner care garantează un mâner ergonomic și confortabil, chiar dacă ați avut mâinile ude.

Ceainic de filtrare în calcar

Pentru a completa o structură practică și de calitate, există cu siguranță prezența unui compartiment integrat pentru role de cablu, care permite depozitarea cablului prin înfășurarea acestuia în jurul bazei, astfel încât să fie poziționat în bucătărie cu ușurință, fără porțiuni lungi de sârmă pe suprafețele de lucru, dar și să-l depoziteze într-un mod mai ordonat atunci când nu este utilizat.

Rolă de cablu compartiment ceainic

3. Rezistență

Acest factor descrie tipul de rezistență care este prezent în interiorul fierbătorului și trebuie neapărat luat în considerare la achiziționarea produsului dvs.: fie că este vorba de un produs foarte ieftin sau de un dispozitiv cu un cost mult mai mare, fiecare tip de ceainic aflat în prezent pe piață oferă o rezistență internă, care poate varia în dimensiune și formă, caracteristici care, la rândul lor, influențează performanța sa, în special în vederea utilizării pe termen lung. Mai jos, vedem cele două tipuri de rezistență pe care le puteți găsi și particularitățile lor:

Ceainic de rezistență a bobinei

Ceainic cu rezistență plană

4. Funcții și utilizare

Deși fierbătorul de apă poate părea un mic aparat foarte simplu, nu ar trebui să subestimăm cu adevărat factorul care descrie funcțiile sale, deoarece acestea pot fi multiple și condiționează utilizarea practică a aparatului. Mai jos, o listă cu toate funcțiile pe care le puteți găsi într-un ceainic electric:

Ceainic de selectare a temperaturii

Fierbător de buton LED

5. Putere și consum

Ultimul factor de care trebuie să ții cont atunci când alegi ceainicul de cumpărat este reprezentat de puterea sa și de cât de mult va afecta acest lucru factura la sfârșitul lunii.
Să începem cu puterea, care este întotdeauna exprimată în Watts și care variază în funcție de gama de prețuri a produsului: cele mai ieftine modele tind să aibă puteri care sunt în jur de 1000 W,ceea ce se traduce într-o fierbere eficientă, dar care necesită cu siguranță mai mult timp.

Ceainic de putere
Ceainicele plasate într-o gamă mediede prețuri, pe de altă parte, au o putere variabilă de la aproximativ 1300 la 1700 W, în timp ce aparatele considerate ca fiind în partea de sus a gamei se pot lăuda cu aproximativ 2000 W,pentru a ajunge, în cazul celor mai sofisticate ceainice, chiar și 2500 W. Cu siguranță, niciunul dintre aceste aparate nu afectează excesiv consumul de energie electrică, chiar dacă acesta este un lucru dificil de cuantificat, deoarece este foarte supus schimbării utilizării personale. Cu toate acestea, există sisteme pentru a economisi energie: acesta este cazul, de exemplu, al indicatorului dintr-o ceașcă care vă permite să fierbeți numai cantitatea exactă de apă necesară pentru o persoană. Chiar și o altă mică măsură de precauție, adică alegerea unui produs care se oprește automat și evită funcționarea uscată, poate ajuta la evitarea irosirii energiei electrice.

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un ceainic

Materialele sunt importanteț

Răspunsul este da! Mai ales în cazul unui aparat, cum ar fi fierbătorul electric, care ajunge la 100 ° C pentru a aduce apa la fierbere, este foarte important să se acorde atenție tipului și calității materialelor care au fost utilizate pentru ao produce, atât pe plan intern, cât și extern. Materialele de slabă calitate, în contact cu apa la temperaturi ridicate,se pot deteriora cu ușurință sau pot fi deteriorate și, chiar mai îngrijorător, pot elibera substanțe toxice care sunt periculoase pentru a ingera și respira. Materialele care sunt utilizate pentru ceainice sunt oțelul, materialele plastice și, mai puțin frecvent, pyrex, o sticlă de ultimă generație care nu suferă de schimbări de temperatură. Modelele din plastic sunt cele mai ieftine și este întotdeauna bine să verificați dacă acesta este bpa gratuitsau non-toxic, precum și trebuie să verificați că, indiferent de materialul corpului camerei, mânerul este bine izolat pentru a evita arsurile și diverse accidente. Nu neapărat un ceainic de plastic este sărac, dar, desigur, fiinddin oțel un aliaj inoxidabil, cu siguranță aparatele produse cu acest material vor avea o longevitate mai mare.

Brandul este importantț

Brandurile care se ocupă în prezent de producția de ceainice de apă electrice sunt destul de numeroase și sfatul nostru este să nu preferați un brand în mod specific pentru că este superior altora, ci, mai degrabă, să apelați la o companie de producție bine-cunoscută și de încredere,să aveți garanția achiziționării unui produs care nu este doar eficient, ci și sigur de utilizat și de calitate. Amintiți-vă că alegerea unui brand larg răspândit (în loc să cedați tentației de a cheltui mai puțin pe un produs super-ieftin) înseamnă, de asemenea, să aveți garanții mai mari pentru post-vânzare:dacă au existat probleme tehnice, îndoieli, piese de schimb care trebuie găsite sau pentru orice altă eventualitate, puteți apela întotdeauna la servicii de asistență pentru clienți. Printre cele mai renumite branduri pe care le găsim pe piață ne amintim Philips, CuisinArt, Kenwood, Moulinex, Severin, Russell Hobbs și Klarstein.

Prețul este importantț

Prețul unui ceainic electric poate fluctua într-un mod foarte larg. Pe piață, de fapt, găsim modele pornind de la un preț de aproximativ 10 € până la aproximativ 100 €. Nu te poți limita la a te gândi că dacă cheltuiești puțin înseamnă că cumperi un produs sărac și dacă, în schimb, investești o sumă substanțială, atunci înseamnă că produsul este de înaltă calitate: trebuie, mai degrabă, să înțelegi de ce un anumit model poate costa de până la cinci ori mai mult decât altul. Variația gamei de prețuri în care sunt plasate fierbătoarele depinde de mai mulți factori, atât structurali,cât și funcționali și, prin urmare, prețul este important deoarece este o valoare orientativă, de exemplu, a materialelor utilizate și a funcțiilor suplimentare cu care produsul se poate lăuda. Solutia potrivita este sa te intrebi mereu care sunt nevoile tale de utilizare si asteptarile tale, pentru a cheltui o suma adecvata bugetului tau si, mai presus de toate, adecvata tipului de ceainic pe care vei alege sa il cumperi. În acest fel, nu veți risca să vă echipați cu un produs care este dezamăgitor din punct de vedere al performanței sau, dimpotrivă, prea sofisticat pentru utilizarea pe care o veți face de fapt.