Cele mai bune cuptoare încorporate 2021 (top 5)

Cei 4 factori decisivi pentru alegerea cuptorului încorporat

Cuptorul încorporat este unul dintre acele aparate excelente care sunt cu adevărat indispensabile. Prezent în aproape toate bucătăriile, acest dispozitiv vă permite să creați rețete nesfârșite într-un mod simplu și automat. Deoarece este un aparat scump mediu, înainte de a face achiziția, este necesar să evaluați cu atențiecaracteristicile diferitelor modele, astfel încât să găsiți produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.Cuptor încorporat

1. Tehnologia de operare

Primul element care trebuie aprofundat se referă la tehnologia care alimentează funcționarea cuptorului, având în vedere că pe piață este posibil să se găsească produse cu caracteristici foarte diferite.
Înainte de a intra în analiza acestui factor, este necesar să se specifice că în acest ghid de cumpărare ne vom ocupa numai de cuptoarele încorporate potrivite pentruuz casnic; modelele profesionale, de fapt, sunt foarte diferite atât pe baza caracteristicilor tehnice, cât și pe cele structurale.
Să vedem acum o scurtă trecere în revistă a elementelor comune celor două grupuri mari de cuptoare încorporate pentru uz casnic: cuptoare electrice și cuptoare cu gaz.

Cuptoare electrice încorporate

Cuptoarele electrice încorporate sunt cu siguranță cel mai răspândit tip de pe piață astăzi. După cum sugerează și numele, mecanismul de funcționare a acestor produse este alimentat de energie electrică, deci va fi necesar să plasați cuptorul lângă o priză de alimentare.
Acest tip de produs poate fi împărțit în continuare în trei subcategorii de cuptoare electrice încorporate: modele de convecție,modele de ventilație forțată și modele combinate. Cuptor cu convectie
incorporat In primul grup de produse gasim cuptoarele in care caldura este emanata din doua rezistente electrice,pozitionate atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara. Este căldură statică și acțiunea combinată a rezistențelor va determina gătite felurile de mâncare. În aceste cuptoare va fi posibil să se stabilească diferite moduri de gătit, folosind cele două rezistențe alternativ sau într-un mod combinat.
Cuptor încorporat ventilat
Al doilea grup de cuptoare încorporate aparține cuptoarelor care funcționează cu ventilație forțată: în acest caz căldura este emanată de una sau mai multe turbine, de obicei poziționate pe părțile laterale ale cuptorului sau în spate. Căldura aerului emanat de turbine va fi mai mult sau mai puțin ridicată, în funcție de temperatura setată de termostat. În aceste cuptoare nu va fi posibilă direcționarea jetului de aer, iar interiorul cuptorului va fi întotdeauna ventilat omogen. Cuptor combinat încorporat Al treilea grup de produse se referă în cele din urmă la cuptoarele încorporate echipate cu ambele tehnologii de funcționare, astfel încât în aceste modele va fi posibil să se aleagă ce tehnologie de încălzire să se exploateze.

Adesea,emisia de aer și căldura prin convecție pot fi combinate într-o singură funcție de gătit, astfel încât să puteți alege dacă să utilizați rezistențele electrice alternativ sau simultan și care dintre cele două să se combine cu acțiunea ventilatorului.
În prezent, pe piață putem găsi și cuptoare electrice încorporate care, pe lângă faptul că sunt echipate cu ventilatoare și rezistențe, pot funcționa și prin exploatarea aburului sau a microundelor. Acestea sunt modele incredibil de versatile și multifuncționale, tocmai din acest motiv costul lor va fi semnificativ mai mare decât cel al celor mai clasice cuptoare electrice.
Ne vom ocupa de aceste produse în detaliu mai târziu, în paragraful dedicat funcțiilor de gătit pe care le puteți găsi într-un cuptor încorporat.Cuptor electric încorporat

Cuptoare cu gaz încorporate

Cuptoarele pe gaz au fost larg răspândite până acum câteva decenii, dar de-a lungul timpului acest tip de produs a devenit mai marginal decât totalitatea modelelor produse de diferitele mărci de top din sector.
Principalul motiv pentru care aceste produse nu sunt în prezent larg răspândite este lipsa lor de versatilitate; cu acest tip de cuptoare încorporate, de fapt, va fi posibil un singur tip de gătit, cu singura posibilitate de reglare a termostatului.
Este ușor de înțeles că, pentru a funcționa, aceste cuptoare trebuie să fie în mod necesar atașate la rețeaua internă de gaz. La baza cuptorului există o cameră de ardere care conține un arzător:prin pornirea acestuia, căldura produsă de gaz va începe să se răspândească în interiorul cuptorului mai întâi prin radiație, apoi prin convecție (aerul cald conținut în camera de gătit se va răspândi și va găti mâncarea).
Cu acest tip de produse, atunci va fi dificil să se mențină temperatura internă uniformă și constantă. Acesta este un defect destul de semnificativ, care ar putea afecta rezultatul unor preparate, cum ar fi prăjituri, deserturi sau produse dosirii.

Cuptor electric sau pe gaz încorporat

În alegerea între cuptorul electric sau pe gaz încorporat trebuie să cântărim în mod evident motivul pentru care dorim să ne dotăm cu un cuptor în primul rând. Dacă nu îl folosim foarte mult și, mai presus de toate, nu avem nevoie de gătit special (cu ventilație, de exemplu), un cuptor cu gaz poate fi încă suficient. Orice utilizare mai frecventă și mai complexă, cu toate acestea, va necesita, fără îndoială, achiziționarea unui cuptor electric, semnificativ mai versatil chiar și în expresiile sale cele mai simple.

Tehnologia de operare și consumul

Consumul cuptoarelor este cu siguranță un element care trebuie evaluat cu atenție și am ales să îl includem în factorul dedicat mecanismului de operare, deoarece tocmai acest aspect afectează un cost de întreținere mai mult sau mai puțin ridicat.
Cuptoarele încorporate care consumă mai puțin sunt modelele de gaz, deoarece pe de o parte nu au funcții speciale, pe de altă parte tind să mențină o temperatură minimă în timpul gătitului (după atingerea inițială a temperaturii stabilite cu termostatul).
Consumul de cuptoare electrice ar putea fi mai scump decât cel al cuptoarelor cu gaz, deși aceste modele sunt totuși mult mai versatile,rapide și potrivite pentru diferite tipuri de preparate.
Pentru a cuantifica consumul mediu de energie al unui cuptor electric, este important să citiți cu atenție eticheta energetică, care conține atât informațiile referitoare la clasa de eficiențăenergetică,cât și valorile medii pe ciclu. Sfatul nostru este sa evaluati bine relatia dintre costul produsului si costul consumului de energie,avand in vedere tipul de utilizare a cuptorului pe care îl veți face. Dacă sunteți în căutarea unui model pe care să-l utilizați ocazional, puteți opta pentru un model de gaz sau pentru un model cu un consum mai mare, dar cu un preț inițial redus, în timp ce dacă doriți ca un cuptor să fie supus unei utilizări intensive, este recomandabil să cheltuiți ceva mai mult inițial, dar să asigurați o clasă bună de eficiență energetică, optând, de exemplu, pentru un cuptor încorporat A + ++.Consumul cuptorului încorporat

2. Funcții

Al doilea factor care trebuie evaluat atunci când alegeți cuptorul încorporat care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră se referă la funcțiile integrate în produs. Acest element este foarte important deoarece este strâns legat de nevoile dvs., deși o dotare mai mult sau mai puțin ridicată a funcțiilor este, de asemenea, legată de prețul de vânzare al produsului.
De asemenea, în acest caz, este necesar să împărțiți paragraful în două părți: prima parte va fi dedicată funcțiilor de gătit și a doua funcțiilor de personalizare a setărilor.

Funcții de gătit

Funcțiile de gătit disponibile în cuptoarele încorporate sunt multe, dar înainte de a vedea lista în detaliu, este necesar să faceți o mică clarificare.
Numai cuptoarele electrice sunt echipate cu multiple functii de gatit; majoritatea modelelor de gaz, pe de altă parte, nu vă permit să selectați diferite moduri. Pe piață puteți găsi câteva cuptoare hibride pe gaz care au, de asemenea, încălzitoare electrice și turbine, care cu toate acestea au aproape întotdeauna funcții standard de gătit. Tocmai din acest motiv, în acest paragraf ne vom ocupa în mod specific de acest grup macro de produse, cărora le aparțin cuptoarele cu convecție, cuptoarele de ventilație forțată și cuptoarele combinate. Am observat deja metodele de gătit de bază ale acestor cuptoare, așa că haideți să vedem cele mai speciale funcții de gătit.
Grill
Acesta este cel mai popular program de gătit, pe care majoritatea cuptoarelor electrice le au, chiar și cele low-end. Această funcție permite rezistenței superioare să atingă temperaturi foarte ridicate, de aproximativ 300-350 °C. În acest fel, partea de sus a felurilor de mâncare va fi aurie și crocantă în câteva minute.
Abur
Funcția de abur vă permite să transformați cuptorul electric într-un cuptor cu abur. Acest program este de obicei prezent în cele mai recente modele, aparținând unei game de prețuri ridicate. Apa necesară pentru producerea aburului poate fi luată dintr-un cazan extern (tavă externă), dintr-un cazan intern (tavă internă) sau dintr-o conexiune directă la rețeaua de apă. Modul de aburire vă permite să îmbunătățiți aromele și să mențineți umiditatea în interiorul alimentelor.
Cuptor cu microunde
Într-un cuptor încorporat cu cuptor cu microunde, modul de gătire cu microunde vă permite să transformați cuptorul electric într-un cuptor cu microunde. Din punct de vedere tehnic, funcționarea acestui mod de gătit este destul de intuitivă. În loc să activeze ventilația sau încălzirea elementelor de încălzire, microundele vor fi activate.
Decongelare
Modul de decongelare vă permite să dezghețați carnea, peștele sau legumele în siguranță, fără a modifica gustul și textura ingredientelor. Funcționează la temperaturi scăzute, dacă modul cuptor cu microunde este prezent în timpul dezghețării cuptorului ar putea profita de această tehnologie, alternativ va exploata căldura combinată a ventilatoarelor și a rezistențelor electrice.
Dosire
Unele cuptoare au acest mod special de încălzire, care vă permite să transformați camera de copt a cuptorului într-o cameră de dosiere. Prin acțiunea combinată a ventilatorului și a rezistențelor, temperatura internă va rămâne la o temperatură constantă de aproximativ 25-30 ° C pe întreaga durată a dospului.
Iaurt
Adesea, printre funcțiile de gătit se numără și funcția iaurtului, care vă permite să efectuați acest preparat exploatând acțiunea combinată a ventilatorului și a rezistențelor și menținând o temperatură internă scăzută și constantă pe tot parcursul procesului.
Camera dubla de gatit
Unele dintre cele mai moderne modele iti permit sa transformi camera de gatit a cuptorului intr-o camera dubla de gatit. Cu aceste produse, prin urmare, va fi posibil să se stabilească două temperaturi și două funcții diferite de gătit și apoi să gătiți două feluri de mâncare simultan. Cu toate acestea, această funcție specială este posibilă numai în cuptoarele cu ventilator electric care au un ventilator dublu spate.Funcții încorporate de gătire a cuptoruluiCameră dublă de gătit la cuptor încorporată

Caracteristici de personalizare a setărilor

Dincolo de alegerea modului de gătit, fiecare cuptor electric (cele pe gaz sunt o chestiune separată, așa cum am văzut) va prezenta câteva funcții pentru a rafina rezultatul final al gătitului. Reglarea temperaturii termostatului

este crucială în cuptoare. În funcție de model, va fi posibil să se găsească un singur termostat cu niveluri de temperatură prestabilite sau două termostate pentru temperatura celor două rezistențe, de asemenea, cu niveluri fixe de temperatură. Produsele mai moderne, în loc de niveluri de temperatură prestabilite, vor permite reglarea temperaturii cu selectarea manuală a gradelor Celsius.
Timer
Aceasta este o altă funcție fundamentală. De asemenea, în acest caz, va fi posibil să găsiți modele cu cadre de timp presetate (de la 5 minute în sus) și modele care permit în schimb selecția manuală cu intervale mult mai scurte (aproximativ 1 minut).
Pornire întârziată
O funcție strâns legată de cronometru, care vă permite să setați ora de activare a cuptorului, de obicei programabilă cu până la 24 de ore înainte. Oprire automată Este funcția clasică de închidere datorată neutilizărilor, prezentă și în alte aparate de bucătărie.


Preîncălzire
rapidă Funcție foarte utilă care vă permite să încălziți rapid cuptorul. În aproximativ 5 minute căldura internă ar trebui să ajungă la
180 ° C.Curățarea automată
Puteți găsi două tipuri de funcții de auto-curățare: catalitice sau pirolitice. Primul tip este legat de un anumit material de acoperire a peretelui, pe care nu se depun grăsimile produse prin gătit. Acest material se curăță atunci când cuptorul este în funcțiune. Cuptoarele pirolitice, pe de altă parte, au un program special care crește temperatura cuptorului (până la 500 ° C), asigurându-vă că depozitele de grăsime și murdărie se dizolvă.

3. Structura

După observarea caracteristicilor tehnice, revizuim caracteristicile structurale ale cuptoarelor încorporate. După cum se poate observa din nume, acestea sunt produse potrivite pentru a fi plasate în bucătării modulare, astfel încât dimensiunile lor,interne și externe, vor urma criterii standardizate. Lățimea cuptoarelor încorporate va fi, prin urmare, între 55 și 60 cm pentru modelele clasice, între 40 și 45 cm pentru modelele compacte și aproximativ 90 cm pentru modelele "mari".
Aceste măsuri vor corespunde valorilor legate de capacitate:cuptoarele moderne standard vor avea o capacitate de aproximativ 80 de litri, modelele mari de peste 65 de litri și modelele compacte de aproximativ 35 de litri. Datele referitoare la dimensiunile produsului trebuie evaluate în raport cu nevoile dumneavoastră, atât pentru spațiu, cât și pentru funcționalitate.
În funcție de mărime și capacitate, va exista un număr mai mult sau mai puțin mare de caneluri interne,care urmează să fie transformate în orice rafturi.
Să luăm în considerare acum celelalte elemente structurale cele mai importante, și anume tipul de ușă, tipul de încastrat și tipul de panouri de control.Structura cuptorului încorporată

Tipul ușii

Tipurile de uși pot fi împărțite în funcție de modul de deschidere. Majoritatea modelelor au o deschidere a clapetei care, printr-un mâner poziționat deasupra, va roti ușa la 90 °.
Alte tipuri de uși includ o deschidere laterală,care poate fi de la dreapta la stânga sau invers, de obicei prezentă în cuptoare mici încorporate.
Foarte popular în ultimii ani a devenit, de asemenea, cuptorul încorporat fără mânersau un cuptor în care mânerul este complet absent, înlocuit fie cu o canelură, fie ascuns printr-o clapetă mică.
În plus față de modul de deschidere, vă recomandăm să evaluațiizolarea termică a ușii: acest lucru este foarte important dacă aveți copii în casă care, atingând ușa cuptorului, ar putea obține din greșeală arsuri mai mult sau mai puțin grave.

Tipul colecției

De asemenea, în acest caz putem distinge două grupe macro de produse: cuptoarele încorporate care sunt poziționate sub plită și cuptoarele care pot fi plasate în schimb în alte zone ale bucătăriei.
Principala diferență dintre cele două tipuri se referă la panoul de control:în primul caz va regla atât cuptorul, cât și diferitele incendii, în timp ce în al doilea caz va fi independent și legat numai de funcționarea cuptorului.

Tipul panoului de control

Ultimul element structural care trebuie evaluat este tipul de panou de control. Cele mai moderne cuptoare vor fi echipate cu un panou de control digital,în care va exista un display echipat cu butoane sau butoane dedicate diferitelor funcții. Aceste modele, pe lângă faptul că sunt mai atrăgătoare din punct de vedere estetic, implică adesea posibilitatea de a ajusta în detaliu diferitele funcții de personalizare a programelor de gătit. Cuptoarele clasice sunt în schimb echipate cu un panou de control pe care l-am putea defini analogic,în care funcțiile de gătit și diferitele funcții de personalizare vor fi reglabile prin butoane specifice. De asemenea, în aceste cazuri poate exista un afișaj care semnalează date diferite.Afișaj încorporat al cuptorului

4. Accesorii

Ultimul factor care trebuie evaluat se referă la accesoriile furnizate. Să vedem o listă scurtă care conține cele mai comune componente suplimentare.

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți cuptorul încorporat

Materialele sunt importanteț

Deși acesta este un element care trebuie luat în considerare, este necesar să se sublinieze că majoritatea cuptoarelor încorporate sunt fabricate din aceleași materiale. Pereții interiori sunt de obicei din aluminiu emailat sau oțel inoxidabil; cele mai avansate modele, echipate cu funcția de curățare automată, vor avea în schimb un strat de acoperire realizat dintr-un anumit material care nu permite reziduurilor de grăsime să adere.
Ușa cuptorului este în schimb din sticlă securizată. În funcție de modele, vom găsi două, trei sau patru foi de sticlă suprapuse: un număr mai mare de foi este egal cu o izolare termică mai mare a ușii.
Exteriorul cuptorului, manerele si finisajele sunt aproape intotdeauna din otel inoxidabil.

Prețul este importantț

Prețul cuptoarelor încorporate este cu siguranță elementul care variază cel mai mult în funcție de modele. În prezent, pe piață puteți găsi produse aparținând unor game de prețuri foarte îndepărtate unele de altele: cele mai ieftine cuptoare vor avea un preț cuprins între 200 și 300 €, cuptoarele mid-range vor fi între 300 și 600 €, în timp ce cuptoarele high-end pot depăși, de asemenea, 1000 €. Acest decalaj semnificativ se datorează în principal mecanismului de funcționare și funcțiilor integrate; modelele high-end, de fapt, în ciuda faptului că sunt concepute pentru uz casnic, vă permit să personalizați gătitul la fel ca într-o bucătărie profesională.
Modelele ieftine, pe de altă parte, sunt de obicei destul de simple: adesea acestea sunt cuptoare cu convecție, care nu au nici măcar modul de gătit ventilat.
În loc să luați în considerare prețul, vă recomandăm să țineți cont de toți ceilalți factori prezentați în paragrafele anterioare, evaluându-i în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.
În cele din urmă, vă reamintim să acordați o atenție deosebită clasei de eficiență energetică; cele mai inovatoare modele, de fapt, în ciuda faptului că sunt mai scumpe, vă vor permite să economisiți incisiv pe factura de energie electrică.

Brandul este importantț

Brandurile care produc electrocasnice mari sunt foarte multe, dar nu toate asigură produse de calitate. Printre producătorii de cuptoare încorporate găsim cu siguranță branduri de top,care fac produse de calitate la prețuri competitive. Cele mai cunoscute branduri sunt Electrolux, Samsung, Smeg, Candy, Bosch, Whirlpool, Indesit și Hotpoint-Ariston,toate branduri consacrate pe piața electrocasnicelor de uz casnic. Aceste branduri oferă produse aparținând tuturor gamelor de prețuri, permițând satisfacerea nevoilor fiecărui tip de utilizator.
În magazinele specializate și pe site-urile dedicate acestor produse va fi în continuare posibilă găsirea produselor altor mărci mai puțin cunoscute; înainte de a cumpăra aceste modele, cu toate acestea, vă recomandăm să verificați cu atenție caracteristicile tehnice, astfel încât să vă asigurați că produsul este capabil să răspundă nevoilor dvs.

Întrebări frecvente

Mai bine un cuptor încorporat sau un cuptorț

Pentru gătit, încălzire, decongelare alimente există, de asemenea, o soluție mai mică și de sine stătătoare: cuptorul electric. Cei care nu folosesc foarte mult cuptorul în general se pot întreba în mod legitim dacă nu merită să opteze, mai degrabă decât pentru un cuptor încorporat, pentru unul dintre aceste cuptoare: ele sunt cu siguranță mai ieftine și îndeplinesc aceleași funcții de bază.
Trebuie avut în vedere faptul că cuptoarele electrice, cu toate acestea, ocupă spațiu pe rafturile bucătăriei și nu sunt deosebit de capabile: prin urmare, pot duce la dezordine excesivă și pot împiedica gătitul sau încălzirea unor cantități mari de alimente. Prin urmare, ele sunt potrivite numai pentru persoanele singure sau cupluri și numai pentru utilizarea neintensoare.

Cum se măsoară cuptorul încorporat

Deoarece măsurătorile cuptoarelor încorporate sunt standardizate (au apărut și cuptoare de 60, 90 și 45 cm în ultima perioadă), nu va fi nevoie reală să se ia măsuri pentru a crea un compartiment de dimensiuni adecvate în mobilierul de bucătărie. Acestea sunt măsurătorile necesare compartimentului pentru fiecare "dimensiune" a cuptorului:

Cum se înlocuiește cuptorul încorporat

Înlocuirea cuptorului încorporat este o operațiune pe care o putem delega unui tehnician instalator, mai ales dacă am achiziționat cuptorul la un magazin de aparate, exerciții care de obicei oferă și un serviciu de livrare și instalare la domiciliu. Montarea cuptorului în bucătărie, cu condiția să respectăm măsurile de mai sus, nu este deosebit de complexă: dacă optăm pentru do-it-yourself trebuie să urmăm câțiva pași elementari.

Cum să dezasamblați cuptorul încorporat

Am adus acasă noul nostru cuptor încorporat și trebuie să-l înlocuim cu cel vechi: trebuie să ne înarmăm cu șurubelnițe,grăsime de cot, eventual un ajutor și cârpe sau covorașe pentru a proteja podeaua. Vă recomandăm să deconectați alimentarea înainte de a începe lucrul, după care procedăm după cum urmează:

Cum se montează cuptorul încorporat

Scos din mijlocul cuptorului vechi, trebuie să-l instalăm pe cel nou. Ca o operație preliminară, poate fi necesar să montați o priză: multe modele sunt vândute fără. Dacă alegem să montăm o priză și să nu conectăm cuptorul direct la sistemul electric prin intermediul unui mamut, vă recomandăm să optați pentru o priză "de economisire a spațiului" aplatizată vertical și, evident, care deține puterea maximă absorbită de cuptor. Evident, și pentru asamblarea și conectarea cuptorului încorporat, vă recomandăm să lucrați cu curentul deconectat.
Iată cum trebuie să procedăm:

Ce cuptor încorporat să alegeți pentru o bucătărie încorporatăț

Dacă sunt proiectate cu grijă, bucătăriile de zidărie nu pun probleme deosebite pentru built-in-ul aparatelor: prin urmare, putem alege cuptorul încorporat pe care îl preferăm, punându-ne o chestiune de stil. De fapt, bucătăriile din zidărie au de obicei un aspect "rustic", așa că merg destul de bine cu aparatele cu linii retro.

Ce cuptor încorporat să alegeți să faceți pizzaț

Prepararea internă a pizza devine din ce în ce mai răspândită, iar cuptoarele încorporate disponibile astăzi, în special cele din gama înaltă, oferă din ce în ce mai multe funcții și accesorii dedicate pizza. Chiar și fără a cumpăra un cuptor foarte scump, cu toate acestea, ne putem pregăti pizza do-it-yourself alegând un model care are cel puțin următoarele caracteristici:

Cu toate acestea, vă reamintim că pentru prepararea pizza rotundă medie-mică este, de asemenea, posibil să optați pentru un cuptor special electric de pizza.

Ce cuptor încorporat să alegeți pentru a face dulciuriț

Practic, orice cuptor încorporat este potrivit pentru prepararea deserturilor, indiferent dacă acestea sunt dosifiate sau nu. Temperaturile necesare pentru preparatele de cofetărie nu sunt, de fapt, deosebit de ridicate, de obicei variind de la 180 la 200 ° C, temperaturi atinse de orice model de pe piață astăzi.
Tipul de gătit cerut de rețete este de obicei de tip static, astfel încât singurul aspect la care trebuie să fim cu adevărat atenți este că cuptorul ales de noi oferă cel puțin acest mod de funcționare (majoritatea oferă posibilitatea de a alege între gătitul ventilat și cel static).

Ce cuptor încorporat să alegeți pentru a face pâine

Ca și în cazul pizza, chiar și producția casnică de pâine a devenit foarte populară în ultimii ani: asistați la faptul că un aparat precum mașina de pâine a cunoscut un adevărat boom al vânzărilor în ultimul deceniu.
Cu toate acestea, cei care au timp și plăcere să pregătească pâinea în persoană, în loc să încredințeze toate fazele unei mașini, pot folosi pur și simplu cuptorul de acasă și, eventual, un mixer planetar,dacă a face aluatul ar trebui să fie prea obositor. Pentru o coacere buna a painii ai nevoie de un cuptor care:

Este interesant de observat că cuptorul poate fi folosit și în faza de dosirea aluatului, pentru a scurta semnificativ durata acestuia: unele cuptoare, așa cum am văzut, au o funcție specială dedicată dospului, dar, în general, este suficient să încălziți cuptorul la o temperatură de cel mult 50 ° C și să coaceți aluatul. Când se atinge volumul dorit, cuptorul poate fi oprit și aluatul este extras.

Ce cuptor încorporat pentru exteriorț

Pentru instalarea în aer liber, cuptoarele încorporate acasă nu sunt potrivite,evident pentru o chestiune de izolare de agenții atmosferici. Cuptoarele încorporate specifice exteriorului sunt aproape exclusiv cuptoare cu ardere de lemn,care pot fi încastrate într-o structură de zidărie făcută pentru a măsura. Alegerea este, de obicei, între un cuptor "clasic", cu o cameră paralelipiped potrivită pentru gătit diverse feluri de mâncare, și un cuptor de pizza, o cupolă potrivită pentru gătit pizza și alte produse de panificație.