Cele mai bune mașini automate de cafea 2021 (Top 5)

5 factori decisivi pentru alegerea aparatului automat de cafea

Mașină automată de cafea: argumente pro și contra

Cafeaua este cu siguranta cea mai iubita si cea mai consumata bautura din tara noastra. Potrivit statisticilor, de fapt, fiecare italian consumă în medie 5,8 kg pe an.
Deși este într-adevăr imposibil să renunți la plăcerea unui espresso frumos la bar, astăzi pe piață puteți găsi diferite tipuri de mașini de cafea care vă permit să obțineți o băutură de calitate și să economisiți costul total. Printre toate, aparatele automate de cafea sunt cele care, datorită tipului de caracteristici tehnice oferite, sunt capabile să reproducă mai fidel espresso-ul barului.
Dacă aveți în vedere cumpărarea unui aparat automat de cafea pentru casa sau afacerea dvs., acest ghid de cumpărare vă va ajuta să clarificați parametrii care trebuie luați în considerare, pornind de la avantajele și dezavantajele care derivă din acesta. Printre avantajele majore găsim:mașină automată de cafea

Și principalele defecte:

Aparatul automat de cafea este in concluzie un produs recomandat pasionaților de cafea și celor care consumă foarte mult această băutură.

1. Băuturi

Dacă după analizarea argumentelor pro și contra sunteți hotărât să cumpărați o mașină automată de cafea, va fi important să evaluați o serie de aspecte care vă vor permite să alegeți cel mai potrivit model pentru dvs. Primul factor de luat în considerare atunci când alegeți un aparat automat de cafea este cel care se referă la cantitatea și tipul de băuturi care pot fi preparate, inclusiv calitatea acestora, precum și simplitatea preparării.
Înainte de a descrie băuturile care pot fi făcute cu un dispozitiv de acest tip, cu toate acestea, este necesar să se facă o mică premisă despre mașina automată de cafea: acest tip de mașină de cafea este astăzi considerat cel capabil să producă cafea cu o aromă mai intensă și similară cu cea a barului în comparație cu mașinile de cafea capsulă și mașinile de cafea pod / pulbere, și motivul pentru această caracteristică se găsește în funcționarea mașinii în sine,pe care o descriem în paragraful următor.

Cum funcționează aparatul automat de cafeaț

Mașinile automate de cafea sunt mașini care implică utilizarea boabelor de cafea și, după cum sugerează și numele lor, se caracterizează printr-o operație automată: trebuie doar să apăsați butonul de preparare și dispozitivul efectuează toate operațiunile necesare pe cont propriu.
Aparatele de cafea de acest tip sunt echipate cu o râșniță internă care vă permite să măcinați boabele de cafea imediat înainte de prepararea băuturii și astfel să obțineți un espresso excelent: măcinarea instantaneu,de fapt, asigură o aromă foarte intensă și întotdeauna proaspătă.
Investiția inițială pentru achiziționarea acestui tip de mașini este mai mare, dar, într-o perspectivă pe termen lung,vă permite să economisiți la achiziționarea materiei primesau a boabelor de cafea, care este cea mai ieftină de pe piață.
Aparatele automate de cafea sunt ideale pentru iubitorii de cafea care doresc un dispozitiv care să nu se murdărească, care să fie practic și simplu de utilizat atât acasă, cât și la birou și care să poată pregăti un espresso italian adevărat, la fel ca cel pe care îl bei la bar.
Aproape toate acestea oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi utilizate cu cafea deja măcinată.mașină de cafea automată integrată de măcinare

Calitatea cafelei

Mașinile automate de cafea au intern o pompă mică care direcționează apa din rezervor către cazan, unde este adusă la temperatura ideală pentru prepararea cafelei. De acolo apa trece în filtru și, în cele din urmă, în ceașcă, sub formă de espresso aburind.
Presiunea cu care apa trece prin cafea este importantă pentru a obține o băutură care păstrează aroma boabelor și substanțele care dau cafelei gustul său caracteristic intens și corpolent.
Potrivit profesioniștilor din industrie, presiunea necesară pentru a obține un espresso bun ar trebui să fie de cel puțin 12, mai bine în jurul valorii de 15 baruri: este important să verificați această valoare atunci când cumpărați aparatul de cafea.temperatura automată a cafelei mașinii de cafea

Tipuri de băuturi

Toate aparatele automate de cafea sunt multi-băuturi,adică capabile să pregătească espresso sau cafea lungă, spumă pentru cappuccinos, macchiato latte și alte băuturi pe bază de lapte și, de asemenea, să distribuie pur și simplu apă fierbinte pentru a pregăti ceaiuri, ceaiuri din plante și infuzii.
Să vedem în detaliu ce băuturi puteți pregăti cu un aparat automat de cafea:băuturi automate pentru mașini de cafea

Produsele aparținând unei game de prețuri ridicate și echipate cu un recipient integrat pentru lapte permit utilizatorului să personalizeze în continuare băuturile enumerate mai sus. Cafeaua poate fi găsită și în versiunea americană, în timp ce băuturile pe bază de lapte vor varia de la caffellatte la espresso macchiato și, în unele cazuri, pot include variante "exotice", cum ar fi alb plat, cortado sau cafea cu gheață.

2. Structura

Structura este un factor important de luat în considerare într-un aparat automat de cafea, deoarece descrie măsurătorile și dimensiunea aparatului, care trebuie să fie asigurată o plasare adecvată, dar și ușurința de utilizare a acestuia.
Mașinile automate au de obicei o tonifiere consistentă, doar cele mai moderne merg spre ooptimizare a măsurătorilor pentru a fi mai compacte și, de asemenea, mai atractive în design.
Dincolo de aspectul legat de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, poate fi interesant să luați în considerare relația dintredimensiunea mașinii și capacitatea containerelor sale: o structură deosebit de voluminoasă este, de exemplu, mai acceptabilă dacă oferă avantajul de a avea un rezervor mare de apă, deoarece cu cât este mai mare capacitatea acestui lucru, cu atât mai rar va trebui să o umpleți. De asemenea, trebuie să ținem cont de capacitatea recipientului boabelor,a recipientului care colectează zațul de cafea aruncat automat de mașină și a tăvii care colectează picăturile de apă: dacă acestea sunt prea mici, vor face intervențiile de întreținere și curățare ale utilizatorilor mai frecvente, chiar dacă, pe de altă parte, vor economisi spațiu pentru că vor face structura mașinii mai frecventă cafea mai simplificată și minut.
În plus față de capacitatea rezervoarelor, va fi, de asemenea, util să se ia în considerare ușurința de extracție și accesibilitatea acestora: de exemplu, dacă rezervorul de apă este situat pe spatele aparatului, operațiunile de umplere / golire și curățare vor fi în mod necesar mai greoaie.
În cele din urmă, două aspecte care trebuie evaluate sunt cele referitoare laînălțimea dozatorului de scurgere. În primul rând, posibilitatea de a regla înălțimea pentru a permite ca băutura să fie distribuită atât într-o ceașcă mai mare, cât și într-o ceașcă de espresso, evitând astfel ca stropii să meargă să se așeze pe corpul mașinii. În plus, va fi necesar să se ia în considerare distanța dintre dozatorul de scurgere și tava de picurare: chiar și atunci când înălțimea poate fi ajustată, de fapt, adesea nu este suficient să introduceți o ceașcă sau o sticlă deosebit de mare sub dozator. Producătorii de mașini automate de cafea nu furnizează întotdeauna aceste date, prin urmare, dacă sunteți un iubitor de băuturi lungi, cum ar fi caffellatte, vă recomandăm să mergeți la un magazin de aparate și să vă verificați singuri.structura automată a mașinii de cafeamașină de cafea automată dimensiune compactătava automată pentru mașinile de cafea

3. Funcții

Mașinile automate de cafea sunt cu siguranță cele mai tehnologice de pe piață, motiv pentru care pot include sau nu o serie de funcții care le extind versatilitatea și caracterul practic al utilizării și pe care este bine să le evaluați la momentul achiziției pentru a vă asigura o mașină potrivită pentru dvs.
Identificăm două tipuri principale de funcții ale mașinilor de cafea: cele care se referă la prepararea efectivă a băuturilor și cele care, în schimb, se referă la funcționarea generală a mașinii.
În ceea ce privește prima categorie,o mașină de cafea automată poate avea următoarele funcții:

Cu toate acestea, cu referire la funcționarea aparatului de cafea în sine, găsim:

4. Întreținere și curățare

Factorul legat de întreținere și curățare descrie cât de mult efort și timp va trebui să dedici mașinii automate de cafea și este important să iei în considerare atunci când alegi produsul pe care să-l cumperi, deoarece, fiind acesta un dispozitiv pe care îl folosești zilnic și de multe ori chiar de mai multe ori pe zi, trebuie să îți asiguri un model care să răspundă așteptărilor tale de confort și utilizare practică.
În general, mașinile automate sunt cele care se caracterizează prin faptul că necesită cel mai mic efort din partea utilizatorului, atât pentru curățare, cât și pentru operațiunile care trebuie efectuate pentru a menține mașina în stare bună, dar există câteva elemente cărora trebuie să li se acorde atenție:curățare automată a mașinii de cafea

Cum se curăță mașina automată de cafea

Deoarece este un produs care necesită o cheltuială considerabilă, este necesar să se acorde o atenție deosebită întreținerii, efectuând diverse operațiuni de curățare periodică, care,cu toate acestea, nu vor fi deosebit de obositoare. Comparativ cu alte tipuri de aparate de cafea, în automat mecanismul de funcționare este mai complex și, prin urmare, este necesară o curățare mai profundă: dacă cu mașinile de cafea capsulă și cu cele de păstăi singura preocupare este operațiunile de decalcifiere, în acest caz va fi necesară curățarea diferitelor componente pentru a asigura întotdeauna o calitate optimă a cafelei. Să ne uităm la diferitele etape de urmat atunci când curățați mașinile automate de cafea:

5. Accesorii

Accesoriile care pot fi echipate cu o mașină de cafea automată nu sunt foarte variate sau numeroase și, cu siguranță, acestea nu sunt printre primele sau cele mai decisive elemente de luat în considerare atunci când alegeți un produs. Cu toate acestea, prezența lor oferă un ajutor valabil în special pentru întreținerea și curățarea mașinii, deoarece, în ceea ce privește prepararea efectivă a cafelei, nu este nevoie de componente suplimentare (cum ar fi, de exemplu, filtre speciale pentru măcinate sau păstăi, așa cum se întâmplă în alte tipuri de mașini de cafea).
Mai jos veți găsi o listă cu toate accesoriile pe care le puteți găsi furnizate cu o mașină de cafea automată:accesorii automate pentru mașini de cafea disponibile

Alți factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi aparatul automat de cafea

Materialele sunt importanteț

Gama de materiale utilizate pentru producerea automatelor de cafea nu este largă:găsim în principal aliaje metalice sau materiale plastice rezistente pentru exteriorul mașinii care, în mod clar, influențează rezistența, prețul și longevitatea aparatului. Același lucru este valabil și pentru pannarello pentru cappuccino: cele din plastic au nevoie de o întreținere mai atentă și, inevitabil, tind de-a lungul anilor să devină opace și mai puțin performante decât cele din oțel inoxidabil.

Brandul este importantț

Printre principalii producători de mașini automate de cafea care domină astăzi piața italiană amintim Philips, Saeco și DeLonghi,urmați de Gaggia. Nu este important să preferăm unul dintre aceste mărci în mod specific, dar cu siguranță sfatul nostru este să ne bazăm întotdeauna pe companii cunoscute,să avem garanția achiziționării unui aparat eficient și sigur,produs cu materiale de calitate de către personal tehnic de nivel înalt. Bazându-se pe o companie serioasă și bine-cunoscută va face, de asemenea, mai ușor să găsiți asistență tehnică,dacă aveți nevoie de piese de schimb sau orice alt tip de ajutor.

Prețul este importantț

Mașinile automate de cafea sunt cele mai scumpe de pe piață. Prețul lor poate varia destul de considerabil, dar nu este niciodată scăzut: costul unei mașini de cafea automate economice începe de la aproximativ 250-300 € pentru cele mai esențialemodele, echipate cu setări mai puțin personalizabile și care necesită probabil operațiuni de curățare puțin mai solicitante pentru utilizator, până la cifre tactile de peste 1000 € pentru modelele high-end, mai personalizabil și automatizat. Cu toate acestea, trebuie specificat că, în ciuda faptului că este un dispozitiv scump, aparatul automat de cafea este de fapt cel care, într-operspectivă pe termen lung, vă permite să economisiți mai mult pe materia primă sau cafeaua care trebuie neapărat achiziționată pentru a o folosi: boabele de cafea sunt, de fapt,cele mai ieftine.

Întrebări frecvente

Cum se utilizează machinețul automat de cafea

În comparație cu alte tipuri de mașini de cafea, acest grup de produse este puțin mai complex de utilizat:după cum am văzut, pentru a avea rezultate optime este necesar să se stabilească anumiți parametri și să se acorde o atenție deosebită în întreținere.
La prima utilizare a mașinii, după asamblarea diferitelor componente, va fi necesar să se efectueze 3 sau 4 cicluri de vid cu apă caldă sau expresă. Odată ce aparatul este gata pentru distribuirea unei băuturi de băut, primul element care urmează să fie personalizat va fi nivelul de măcinare a boabelor. În majoritatea modelelor există, de fapt, un fel de roată care vă permite să setați gradul de finețe pe diferite niveluri. Contrar gândirii populare, măcinarea mai grosieră corespunde unui gust mai ușorde cafea și, prin urmare, este deosebit de potrivită pentru amestecurile cu prăjire întunecată. Măcinarea foarte fină asigură în schimb un gust mai puternic și mai intens al cafelei și, prin urmare, este mai potrivită pentru amestecuri cu o prăjire ușoară. Dacă nu sunteți familiarizați cu diferitele tipuri de prăjire, vă recomandăm să setați râșnița la un nivel mediu: în acest fel puteți evalua intensitatea gustului obținut și, eventual, puteți corecta nivelul.
Apoi, va trebui să procedați prin stabilirea intensității aromei și lungimii cafelei. În ceea ce privește intensitatea aromei, este de obicei posibil să se aleagă între 5 niveluri diferite; un nivel mai scăzut corespunde unei cafele cu un gust mai puțin intens. În ceea ce privește lungimea băuturii, setările sunt legate de espresso și cafea lungă. În majoritatea modelelor nu există niveluri prestabilite, dar puteți ajusta prin exercitarea unei presiuni mai mult sau mai puțin continue asupra butonului corespunzător la prima distribuire.automat mașină de cafea cum să utilizațimașină automată de cafea cu reglare a aromei

În cazul în care pentru a cumpăra machineț automat de cafea

Ca și în cazul tuturor aparatelor de uz casnic, principalele canale de vânzare sunt două: comercianții cu amănuntul online, care oferă acces la o gamă mai largă de produse decât comercianții cu amănuntul fizici și vă permit să profitați de reduceri mai bune și magazine de aparate mici și mari, care vă permit să vedeți produsul de aproape și, în unele cazuri, de asemenea, pentru a gusta o ceașcă de cafea.

Ce cafea să folosești cu mașina de cafea automată

Gustul cafelei depinde foarte mult de tipul de soi (Arabica, Robusta sau un amestec dintre cele două) care este utilizat și de gradul de prăjire. Deoarece aparatele automate de cafea sunt concepute pentru a recrea gustul cafelei bar, se recomandă utilizarea cafelei de bună calitate pentru a-i spori și mai mult aroma. Prin urmare, vă sfătuim să aruncați o privire la ghidul nostru de cumpărare dedicat mărcilor de cafea și să încercați altele diferite până când îl găsiți pe cel care vi se potrivește. Amintiți-vă, totuși, să nu umpleți niciodată complet rezervorul de fasole, ci doar să adăugați cantitatea de cafea de care veți avea nevoie pe loc sau în următoarele două sau trei zile, deoarece boabele de cafea tind să se usuce mai repede în recipient și să-și piardă aroma.