Cele mai bune mașini de pâine 2021 (Top 5)

5 Factori decisivi pentru alegerea mașinii de pâine

Cum funcționează mașina de pâineț

Mașina de pâine este un fel de hibrid între o mașină de frământat și un cuptor:acest dispozitiv este, de fapt, capabil să frământe ingredientele și să gătească amestecul dospit.
Componentele care permit cele două etape de prelucrare sunt în esență două: unul (sau două) agitator care frământă ingredientele și o rezistență care produce căldura necesară pentru coacerea pâinii (și alte preparate fezabile).
Pentru a alimenta rezistența este necesar să se conecteze la rețeaua electrică; mașina de pâine nu este, totuși, un aparat cu
un consum foarte ridicat, deoarece gătitul are loc la o temperatură nu prea mare, de aproximativ 170 ° C. În paragrafele următoare vom aprofunda diferite aspecte ale mașinilor de pâine: caracteristici structurale, tehnici, practicitate și versatilitate.

1. Programe

Începem să analizăm caracteristicile mașinilor de pâine pornind de la versatilitate, ceea ce se traduce practic în varietatea de programe integrate în dispozitiv. Mașinile de pâine diferă unele de altele în ceea ce privește numărul și tipul de programe: cu câteste mai mare numărul de programe, cu atât este mai mare versatilitatea mașinii. Ceea ce se schimbă în esență de la program la program sunt timpii de procesare în funcție de fază și de temperatura produsă de mașină.

Structura mașinii de pâine
Cele mai multe mașini de pâine au printre programele cele de a lucra pâine albă, franceză, pâine integrală, pâine dulce și programul rapid. Acesta din urmă este util în cazul în care aveți puțin timp disponibil. Exista si programe mai specifice potrivite doar pentru gatit, doar aluatul, pentru paste proaspete, programe cu dos mai lunga pentru cei care folosesc maia (sau vor ca timpii de

dogosire sa fie mai lungi), programe pentru piscina (aluat cu putina drojdie), gem, iaurt, pentru deserturi (cu sau fara dogoul).Lista programului mașinii de pâine

Instrucțiuni de program
De asemenea, trebuie menționat programul pentru făină fără gluten,care în sine este mai dificil de a lucra cu și necesită momente diferite decât programele standard clasice, precum și programele pentru diferite tipuri de făină (kamut, speal, secară).
Mașină versatilă de pâine

2. Putere

Puterea unei mașini de pâine este acea valoare,exprimată în wați (W),care ne spune câtă energie este nevoie pentru a lucra și a coace un aluat. Acest lucru înseamnă că puterea crescută va afecta capacitatea lopatei (sau lamelor) de a lucra aluatul.

Mașină de pâine cu lopată
Puterea determină, de asemenea, producția de căldură prin influențarea ratei de încălzire a elementelor de încălzire din interiorul aparatului. Puterea este, de asemenea, sinonimă cu integritatea în timp:un motor cu multă putere va fi cu greu pus în dificultate de volumul de muncă la care este supus.

Mașină de pâine coș
Deci, este important să se evalueze pentru a alege o mașină de pâine cât de mult aluat (și ce tip) va trebui să funcționeze, numărul de lame (și mișcarea lor, deoarece există modele cu lame pliabile) pe care motorul se va mișca în raport cu puterea generată.
În general, dacă intenționați să coaceți de mai multe ori pe săptămână, este recomandabil ca mașina să aibă o putere bună și două lame de frământare (eventual mai mult în cazul în care sunteți celiac și / sau intenționați să utilizați făină greu de lucrat).

3. Funcții

Al treilea factor de luat în considerare atunci când alegeți mașina de pâine este prezența unor funcții suplimentare, care fac utilizarea sa mai convenabilă și mai practică. Majoritatea mașinilor de pâine integrează unele dintre ele, în cantități variabile, în funcție de calitatea și rafinamentul mașinii.
Mașinile de pâine vă permit, de obicei, să gestionați activarea și setarea funcțiilor printr-un panou de control și un afișaj LCD, cum ar fi cel pe care îl puteți vedea în imaginea de mai jos:

Masina de paine cu afisaj

Enumerăm mai jos cele mai comune funcții care pun un mic accent pe fiecare dintre ele, astfel încât să vedem mai bine ce este:

Cheile de selecție a mașinii de pâine

4. Capacitate

Multe mașini de pâine oferă posibilitatea procesării pâinii de diferite dimensiuni; de obicei, majoritatea lucrează de la totalul de 500 g de aluat (referindu-se la greutatea tuturor ingredientelor) la 750 g până la 1 kg. De exemplu, deasupra afișajului mașinii pe care o vedeți mai jos puteți vedea două pictograme care indică care dintre cele două bucăți de pâine disponibile a fost setată. Apoi, există mașini care procesează cantități mai mici sau 350 g și cantități mai mari 1,2 kg, 1,5 kg, 1,8 kg.

Pentru acesta din urmă, prezența unei lame suplimentare de accesorii ar fi ideală. Mai bine dacă două atunci, chiar dacă acest discurs se aplică un pic la toate capacitățile, dar, cu atât mai mult, pentru utilizarea cu capacități ridicate pentru a evita prea mult efort pentru motor.
Pur și simplu, este un lucru să frământați un kg și jumătate cu o lopată și un lucru cu două. Tocmai pentru a facilita faptul că ingredientele sunt amestecate mai ușor, ar fi mai bine ca coșul să se dezvolte orizontal în loc de vertical.
Tot pe tema capacității, subliniem, de asemenea, că unele mașini de pâine vă permit să pregătiți
nu numai pâinea clasică, ci și pâinea de diferite dimensiuni și dimensiuni.
Acest lucru este posibil datorită prezenței matrițelor speciale, pe care le vom trata în secțiunea următoare, precum și programelor speciale, pe care le-am menționat deja, care reglează temperatura și timpul de gătit în funcție de formatul dorit.Detaliu de afișare a mașinii de pâineMașină de pâine dimensiuni realizabile

5. Accesorii

Un alt factor decisiv de evaluat sunt accesoriile care vin cu mașina de pâineși le putem distinge în două categorii, pe care le vom vedea acum separat în detaliu.

Matrite

Prezența mucegaiurilor face mașina de pâine mai versatilă: de fapt, ei sunt cei care permit crearea de pâine de diferite dimensiuni. Coșul clasic, de fapt, v-ar permite să creați numai pâinea
cu forma clasică a casetei, cum ar fi cea din imaginea de mai jos: Pentru a avea posibilitatea de a crea alte tipuri de pâine sunt, prin urmare, matrițe necesare. Pentru a satisface această nevoie, există modele pe piață care sunt furnizate cu diferite matrițe: baghete,sandwich-uri, papuci, covrigi (gogoși care urmează să fie aburite). Mai jos puteți vedea,

de exemplu, matrițele pentru sandvișuri: Aluatul produs de mașina de pâine din recipientul principal, odată ce prelucrarea este terminată, va fi transferat în matrițele în care va avea loc gătitul, odată introdus la rândul său în mașină în loc de recipient. Matrițele sunt de obicei furnizate cu structura de susținere pe care o vedeți în fotografia de mai sus, astfel încât atunci când sunt introduse în mașina de pâine să nu intre în contact direct cu pereții interiori.Casetă de pâine făcută cu o mașină de pâineMatrițe de mașină de pâine pentru sandwich-uri
Masina de paine introducerea matritelor

Alte accesorii

În plus față de matrițe, găsim și alte accesorii utile pentru simplificarea lucrării: cele mai comune și prezente în


toate modelele este cârligul pentru a extrage lama de frământare din pâine după coacere, pe care le puteți vedea la locul de muncă mai jos: Alte accesorii care pot fi găsite sunt apoi diferitele dozatoare, lamele pentru gravarea aluatului (de obicei furnizate cu matrițele și suportul pentru baghete) și, în cazul mașinilor care asigură și funcția de iaurt, borcane accesorii (dar în acest moment sunt o raritate).
În cele din urmă, să petrecem un cuvânt pentru cartea de rețete: prezența sa în furnizat
poate fi foarte utilă mai ales pentru cei care sunt la primele experiențe cu acest tip de aparat.
În special, la început, de fapt, este recomandat să urmați instrucțiunile la scrisoare, până când aveți
o experiență pe care o puteți personaliza rețetele sau chiar aventura unele experiment.Cârlig de mașină de pâine pentru extracția lameiLame de extracție a mașinii de pâine cu cârligDozator de ingrediente pentru mașina de pâineCarte de rețete mașină de pâine

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți mașina de pâine

Materialul este importantț

Pe piață putem găsi diferite modele de mașini de pâine. Ceea ce le diferențiază cu adevărat în afară de micile detalii despre structura lor, cum ar fi porthole-ul pentru a controla gătitul, picioarele antiderapante, lumina internă și dimensiunile, este natura materialelor de producție. Acestea se încadrează în două mari categorii: metal și plastic. Plasticul este sinonim cu calitatea inferioarăț Să spunem așa, depinde de utilizarea pe care o veți face din el. Cu siguranță, dacă aveți de gând să coaceți în fiecare zi, ideal ar fi să utilizați un model care este mai rezistent la solicitări mecanice continue și schimbări bruște de temperatură. Deși nu aveți nicio problemă dacă intenționați să utilizați mașina unice: până în prezent, acoperirile din plastic ale mașinilor de pâine sunt în mare parte excelente și cu o bună putere izolatoare. Controversate în schimb sunt adesea materialele care alcătuiesc lame și coșuri. Există foarte puțini producători care folosesc materiale fără teflon pentru acoperiri non-stick de lopeți și coșuri; în ultima vreme se vorbește mult despre quantanium, un material pe bază de titan. Nu toți producătorii raportează natura materialelor din fișa tehnică; acest lucru nu este cel mai bun dacă sunteți în căutarea unui produs gratuit PFOA.

Brandul este importantț

Da; este important să rețineți că fiecare brand are propriul serviciu de asistență. Căutarea unor mărci mai cunoscute și a căror fiabilitate este cunoscută vă permite să aveți o mai mare securitate; acest lucru se datorează faptului că poate are reputația de a produce produse valabile și pentru că, în cazul în care aveți probleme cu mașina de pâine, știți să vă adresați celor care vor rezolva problema și într-un timp relativ scurt. În plus, un brand bun oferă o mulțime de informații pentru utilizatori, inclusiv instrucțiuni care pot fi vizualizate online direct pe site-urile lor și primele rețete pe care să se bazeze. Mai ales pentru cei care cumpără online, este important suportul și viteza de răspuns la solicitările dumneavoastrăși. Apoi, trebuie să țineți cont de faptul că unele părți ale mașinii se vor uza în mod inevitabil cu timpul; acest lucru înseamnă că este util să înțelegeți dacă aceeași marcă are piese de schimb disponibile și dacă acestea sunt ușor disponibile. Cei mai cunoscuți producători de mașini de pâine sunt Imetec, Kenwood, Philips și Panasonic:mărcile Severin, Princess și Moulinex sunt, de asemenea, foarte populare.

Prețul este importantț

Prețurile mașinilor de pâine variază de la cincizeci de euro chiar și la prețuri cuprinse între aproximativ două sute de euro. Creșterea prețurilor este adesea justificată de prezența:

Dacă vizați o mașină de calitate (și care își face treaba în timp), prețul de vânzare va fi mult mai mare.

Alte întrebări relevante despre mașina de pâine

Ce puteți face cu mașina paneț

În acest paragraf vă vom arăta ce puteți face cu mașina de pâine și care este potențialul acesteia. Cei care sunt încă confuzi cu privire la tipul de prelucrare care poate fi efectuată cu un astfel de instrument, vor găsi informații despre ce tipuri de pâine, aluaturi și nu numai pot fi create cu mașina de pâine. Un mic sfat: proprietățile făinii pe care o veți folosi sunt importante pentru a obține rezultatul pe care îl căutați!