Cele mai bune mașini de vid 2021 (Top 5)

5 Factori decisivi pentru alegerea mașinii de vidat

Mulți utilizatori vor ști cât timp (și bani) este nevoie pentru a face cumpărături în fiecare săptămână și sunt adesea în căutarea unei modalități de a prelungi termenul de valabilitate al alimentelor pentru cât mai mult timp posibil. Una dintre cele mai eficiente opțiuni pentru a face acest lucru este achiziționarea unei mașini de vid.
Pe piață există multe modele de mașini de vidat la prețuri diferite și mărci diferite: pentru a ajuta utilizatorii noștri să se orienteze printre numeroasele oferte, vom analiza cei mai importanți factori de care trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm un astfel de produs.

1. Pompă

În alegerea mașinii de vid, munca efectuată de pompa mașinii în sine este importantă. Pompa este mecanismul care permite mașinii să aspira aerul din punga sau recipientul în care veți introduce alimentele care urmează să fie depozitate, creând un vid. Mai exact, pentru mașinile de vid vorbim despre pompe cu diafragmă.
mașină de vidat

Golul

Cu cât valoarea viduluieste mai mare, cu atât este mai mică cantitatea de aer care rămâne în contact cu alimentele vidate și, prin urmare, capacitatea sa de a se păstra în timpva fi mai mare. Puteți găsi valoarea vidului exprimată în moduri diferite: putere de aspirație, depresie maximă, valoare vid. Această valoare este exprimată în mbarși este exprimată atât cu un semn pozitiv, cât și cu un semn negativ. De exemplu, o mașină care suge la -800 mbar (sau 800), comparativ cu 1000 mbar (valoarea aproximativă a presiunii atmosferice la nivelul mării) lasă 200 mbar în sac. Dacă suge la -900 mbar, va lăsa 100 mbar în interiorul sacului.
Dacă sunteți în căutarea unui model care să vă păstreze mâncarea pentru o lungă perioadă de timp, va trebui să optați pentru o mașină de vid care are o putere bună de aspirație (sau o valoare de vid).
Modelele cu valori scăzute ale vidului sunt în jur de 500/600/700 mbar.
Până în prezent, multe mașini de vid au o putere de aspirație de aproximativ 800 mbar. Specificăm că aceasta este de obicei o nominală, adică teoretică, dată de producătorii de pompe cu diafragmă: în realitate există multe variabile care influențează nivelul de vid care va fi creat în interiorul sacului (măsurabile în realitate cu un indicator de vid adecvat, dacă nu este furnizat pe mașina însăși).
Cele mai bune valori sunt acele valori (în interiorul sacului) care sunt aproape de valoarea absolută a vidului: 0. Valorile vidului care se apropie de această valoare pot fi obținute numai cu mașini foarte profesionale (de obicei mașini cu cameră de vid) și nu pentru uz casnic.
Pentru a reține: deoarece am vorbit despre presiunea atmosferică, amintiți-vă că nu toate mașinile de vid funcționează la altitudine mare (peste 1000 m).

Alți parametri inerenti pompei

Evaluarea pompei unei mașini de vid, va fi necesar să se țină seama de aceste aspecte:

Exemplu de mașină de vid cu pompă dublă și debit de 20 de litri pe minut

2. Putere

Puterea este exprimată în Watts (W). Datele raportate în fișa tehnică a mașinilor de vidat reprezintă un calcul total alenergiei electrice utilizate de motorul pompei (membrana) mașinii de vidat și pentru a încălzi bara de etanșare (sau materialul de etanșare).
Cu cât valoarea exprimată în Watts este mai mare, cu atât este mai mare performanța în timp a mașinii ca motor mai puternic va putea rezista la un volum de muncă mai mare.puterea mașinii de vidat

Exemplu de mașină de vid cu putere de 100 Wați

Puterea care va fi apoi utilizată de bara de etanșare a mașinii, valoarea maximă indicată în foaia tehnică, este importantă pentru a asigura o bună sudură și, prin urmare, pentru a sigila punga în care se efectuează vidul și viteza de încălzire a barei de etanșare în sine.
Toate acestea afectează, de asemenea, etanșeitatea vidului în timp: o mașină care are o putere mare va suda punga într-un timp scurt și va putea avea mai puține probleme în cazul în care există lichid între cele două clapete ale sacului (derivat din conservarea alimentelor suculente). Mașinile cu bare de etanșare mai lungi (peste standardul de 30 cm) folosesc de obicei puteri mai mari.

3. Funcții

Un alt factor important de evaluat în mașinile de vid este prezența diferitelor funcții. Funcțiile variază în funcție de mașină și se caracterizează prin a) nivelurile de vid,b) debitul și c) timpii de sudare diferiți pentru a stoca diferite tipuri de alimente. Cu cât numărul de funcții este mai mare, cu atât mașina va fi mai versatilă.funcțiile meniului mașinii de vid

Meniul unei mașini de vid cu multe funcții, inclusiv sudarea manuală

Mai jos enumerăm cele mai interesante funcții alemașinilor de vidat.

Sudare manuală

Vă permite să sudați fără aspirare. Această caracteristică este utilă dacă cumpărați o rolă și doriți să sudați unul dintre capetele sale pentru a face o pungă sau pur și simplu pentru a închide mâncarea fără a o depozita sub vid. Există mașini de vid în care este posibilă ajustarea timpilor de sudare și altele în care acestea variază în funcție de funcția selectată.
În mașinile în care este posibil să alegeți să sudați numai și în care puteți alege timpii de sudare (în mașini pentru uz casnic, cu consum mare, acestea sunt fixe) puteți:

De obicei, mașinile în care este posibil să treceți la sudarea manuală vă permit să faceți acest lucru prin întreruperea ciclului automat, în special faza de aspirație și sudarea. Acest lucru înseamnă că, chiar și fără funcția corespunzătoare pentru cele mai "umede" sau "fragile" alimente, puteți decide cum să utilizați mașina, când să întrerupeți faza de aspirație și să mergeți direct la sudarea, exact, a sacului. În ceea ce privește vidul, veți avea valori mai mici în interiorul sacului.

Alte funcții comune

Să vedem mai jos alte funcții care sunt adesea prezente pe o mașină de vid:

4. Accesorii

Mașinile de vid nu vin cu multe accesorii. Aproape toate vin cu pungi pre-tăiate,de obicei de diferite dimensiuni. Cu toate acestea, ele nu sunt atât de numeroase, așa că ar trebui să cumpărați imediat unele împreună cu cele furnizate împreună cu cele furnizate împreună cu mașina.accesorii pentru kitul mașinii de vid

Kitul de accesorii al unei mașini de vidat care include două tipuri de pungi

În funcție de preț, o circumstanță discriminatorie importantă, puteți găsi și alte accesorii:

Acordați atenție calității accesoriilor furnizate. De exemplu, pungile în relief sunt mai bune decât cele netede, deoarece garantează o performanță mai bună prin facilitarea ieșirii aerului.sac de mașină de vidat

Exemplu de pungă în relief furnizată împreună cu o mașină de vidat

Dacă intenționați să gătiți la temperaturi scăzute (sous vide), verificați dacă pungile sunt potrivite pentru fierbere,pentru utilizare în cuptorul cu microunde și în cuptor la temperaturi scăzute. De asemenea, verificați dacă pungile nu au BPA,care este bisfenolul A, o substanță potențial dăunătoare. În cele din urmă, pentru cei cărora nu le plac deșeurile, poate fi o idee bună să verificați dacă pungile sunt reutilizabile și / sau mașini de spălat vase în siguranță.

5. Dimensiuni

Mașinile de vid sunt de obicei folosite în bucătărie (unele sunt potrivite pentru ambalarea hainelor și a altor obiecte, chiar și pentru descoperiri arheologice). Acest lucru implică faptul că acestea vor ocupa spațiu pe blatul de lucru. În acest sens, există mașini care sunt concepute pentru a reduce această amprentă, putând fi aranjate atât pe orizontală, cât și pe verticală.
Dimensiunile unei mașini de vidat depind însă și de faptul dacă au integrat intern spațiul pentru rola accesoriului și tăietorul atașat (care, pe de o parte, evită să găsești locul în sertare chiar la rolă).
Apoi, există mașini care se dezvoltă numai pe verticală și au, de asemenea, spațiu pentru rola de accesorii.
Rezumând, cu aceleași caracteristici, o amprentă mai mică pe partea de sus a bucătăriei este cu siguranță un avantaj. Pentru a fi evaluată există și greutatea mașinii, influențată de materialele de construcție: cu cât greutatea este mai mare, cu atât este mai mare stabilitatea în timpul lucrului mașinii. Cu toate acestea, trebuie evaluat dacă intenționați să îl depozitați într-un alt loc decât blatul de lucru: în acest caz, o mașină grea ar putea fi incomodă.
Deoarece vorbim despre dimensiuni, există un alt parametru de evaluat: dimensiunea barei de etanșare (sau a barei de etanșare). Modelele pentru uz casnic au o bară cu dimensiuni standard: 30 cm. Această dimensiune merge mână în mână cu dimensiunea pungilor și a alimentelor care urmează să fie ambalate. Modelele mai profesionale vă permit să alegeți lungimea barei de etanșare: 30, 33, 35, 40, 50, 60, 80 cm (de exemplu, Elegen sau Orved).
De asemenea, este important să se evalueze grosimea barei de etanșare: dacă este adevărat că o putere bună și materiale de producție atașate permit o întindere omogenă de etanșare și cu o etanșare bună, este,de asemenea, adevărat că având o bară mai groasă sau chiar dublă vă permite să aveți o mai mare securitate asupra etanșeității vidului din interiorul sacului.Dimensiunile barei de etanșaremașină de vid bară dublă de etanșare

Exemplu de mașină de vid cu bară dublă de etanșare

Având o grosime mai mare implică faptul că pe o intindere lunga creste sansele ca nu exista "defecte" în sudură. Două bare de etanșare în serie vă permit în schimb să aveți o etanșare mai bună și, de asemenea, garantează cel puțin funcționarea unei bare în cazul în care cealaltă are probleme de funcționare.

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți mașina de vidat

Materialul este importantț

Ca și în cazul multor aparate de uz casnic, regula este că, cu cât materialele de producție sunt mai bune, cu atât este mai mare probabilitatea ca mașina să susțină munca pe care va trebui să o facă în timp. Luați în considerare faptul că performanța pompei (și, prin urmare, vidul pe care îl va efectua) variază, de asemenea, în funcție de calitatea componentelor mașinii: țevi, poziția camerei de vid, garnituri. Deci, da la structuri cu materiale solide, de exemplu, din oțel inoxidabil (mai degrabă decât aluminiu și plastic), bare de etanșare siliconice (rezistă la temperaturi ridicate și este non-stick) și cu grosime mai mare, garnituri bune, tăvi de colectare lichid (care sunt susceptibile de a ieși din alimente suculente) largi și, eventual, detașabile, dacă este necesar. Apoi, acordați atenție solidității recipientelor accesorii și calității materialelor plastice ale pungilor.

Brandul este importantț

Pe piața mașinilor de vid este posibil să se găsească produse diferite de la diferiți producători. Este important să verificați dacă există piese de schimb pentru modelul mărcii alese: de exemplu, pentru uzura normală datorită utilizării mașinii, după un timp garniturile mașinii vor trebui înlocuite. Asa ca nu subestima acest aspect si nu verificati disponibilitatea serviciului de asistenta al brandurilor pe care le alegeti. Vă sugerăm să vă referiți la branduri renumite pentru serviciul clienți (sau gata și punctuale în a vă răspunde la întrebări și / sau nevoi). Printre cele mai renumite branduri amintim: Takaje (TreSpade), Macom, Reber, Caso, Magic Vac, FoodSaver (în prezent există doar Nital care se ocupă de asistență), Orved, Elegen, Besser Vacuum, Lavezzini.

Prețul este importantț

Cu siguranță, în funcție de preț variază calitatea unei mașini de vidat. Mașinile cu un cost mai mare au toate caracteristicile analizate anterior: funcționează adesea cu o pompă dublă la o putere și un debit bun, au o structură bună din oțel inoxidabil, nu ocupă spațiu excesiv și sunt versatile în ceea ce privește producția de timpi de vid și sudare (precum și lungimi mai lungi ale barei de etanșare). De asemenea, sunt livrate cu un număr mai mare de accesorii sau cu accesorii valabile din punct de vedere structural, potrivite pentru diferite tipuri de utilizări. Vorbim despre preturi care pornesc de la 50 Euro pana la 250/300 Euro,pentru produse de uz casnic. Dacă vorbim despre uz profesional, prețurile cresc foarte mult.

Întrebări frecvente

Cât de mult depozitați alimente ambalate în vid

În tabelul de mai jos puteți vedea, orientativ, care sunt timpii de depozitare pentru fiecare aliment.

HranăÎn congelatorÎn frigiderLa temperatura camerei
Fructe uscate2 ani1 an6-7 luni
Brânză moaleNerecomandat10 zileNerecomandat
Brânză tare medie2 luni3 săptămâniNerecomandat
Brânză tare8 luni3 luniNerecomandat
Pâine1-2 ani10 zile7 zile
Sosuri și sosuri1-2 ani3-4 zileNerecomandat
Fructe întregi6-9 luni10 zile1 săptămână
Legumă integrală2-3 ani10 zile1 săptămână
Creveți pre-fierți1 an3-4 zileNerecomandat
Creveți cruzi6 luni1-2 zileNerecomandat
Pește gras1 an1-2 zileNerecomandat
Pește slab2 ani1-2 zileNerecomandat
Felie de carne1 an1-2 zileNerecomandat
Bucăți mari de carne2-3 ani3-5 zileNerecomandat

Care este mașina de vid folosită pentru forț

Mașina de vidat este o unealtă care servește la sigilarea alimentelor și nu numai în pungile al căror conținut de aer a fost eliminat. Acest lucru vă permite să păstrați alimente sau obiecte de colecție, cum ar fi monede antice, timbre sau fotografii, protejate de daune de expunerea laatmosferă. Monedele, de exemplu, sunt protejate de oxidare, în timp ce alimentele rămân protejate pentru o lungă perioadă de timp de toate microorganismele care proliferează în prezența oxigenului, cum ar fi mucegaiul.
Principala utilizare a mașinii de vidat este, prin urmare, cea alimentară,pentru a crește timpul de depozitare a alimentelor, dar și în colectarea acestui dispozitiv poate oferi avantaje.

Cum funcționează mașina de vidț

Funcționarea mașinii de vid are loc în una sau două faze: aspirație și sudare. În primul rând, o pompă cu diafragmă, unică sau dublă, suge aerul din interiorul sacului sau alt recipient introdus sau conectat la mașină, până laeliminarea aproape totală aoxigenului. În a doua fază, care este necesară numai în cazul aspirarii pungilor, încălzirea barei de etanșare intervine până când cele două clape ale sacului sunt topite și sigilate ermetic.

Cum se utilizează machinețul de vid

Cu mașina de vid este posibilă sugerea aerului din pungi sau recipiente speciale.
În cazul pungilor,odată ce alimentele sau obiectele care urmează să fie sigilate în pungă au fost introduse, partea deschisă a sacului trebuie plasată cu mult deasupra barei de etanșare, iar capacul mașinii trebuie închis ferm. În acest moment ciclul dorit este activat și așteptat să-și urmeze cursul sau, dacă doriți să interveniți manual, este posibil, în modelele care oferă această funcție, să treceți la sudare atunci când doriți, prin apăsarea unui buton special.
În cazul aspirației dintr-un borcan sau alt recipient, este necesar să conectați un tub special la duza pregătită pe mașina de vid și să conectați celălalt capăt al tubului la recipientul care urmează să fie golit, care poate fi fie un recipient specific pentru vid, fie, în unele cazuri, orice borcan pe care a fost introdusă o supapă specială. Ciclul de aspirație care poate fi început în acest moment se va încheia fără sudură.

Care sunt cele mai bune mașini de vidț

Nu există un răspuns fără echivoc la această întrebare: depinde într-o mare măsură de nevoile fiecăruia. Pentru principalele nevoi pe care le poate satisface o mașină de vid pentru uz casnic, vă referim la consultarea ghidului nostru pentru cele mai bune mașini de vid: aici veți găsi ceea ce considerăm cele mai bune modele în raport cu cele mai comune nevoi.

Cum de a alege machineț vid

Pentru a alege o mașină de vid, este necesar să înțelegeți în termeni generali cum funcționează aceste dispozitive și care sunt cele mai importante caracteristici și funcții tehnice de luat în considerare. Explicăm toate aceste lucruri în detaliu în ghidul nostru de cumpărare a mașinilor de vid de mai sus.

Cât durează carnea ambalată în vid

Carnea proaspătă sigilată în vid poate fi păstrată în frigider timp de până la șase până la șapte zile,mai mult decât dublarea termenului normal de valabilitate. Dacă, pe de altă parte, doriți să păstrați carnea congelată, congelarea într-o pungă de vid împiedică așa-numita "ardere a congelatorului" sau formarea de pete întunecate pe carnea plasată în congelator, semn de deteriorare a alimentelor din cauza contactului cu aerul, în ciuda depozitării în congelator. O tăietură de carne pre-dezghețată, sigilată în vid și așezată înapoi în congelator poate dura până la un an fără deteriorări, în loc de cele câteva luni de depozitare tradițională.

Ce poți pune sub vacuumț

Gama de alimente și obiecte care pot beneficia de etanșare în vid este într-adevăr foarte largă. În sectorul alimentar, toate fructele și legumele proaspetepot fi depozitate în acest fel, în frigider sau congelator, precum și carne, pește și fructe de mare,ultimele trei categorii fiind de preferință congelate din motive igienice. Printre alimentele non-proaspete se remarcă, fără îndoială, toate cârnații și brânzeturile,dar și produsele de panificație, cum ar fi pâinea și biscuiții, sau ierburi aromatice, flori, semințe și ceaiuri din plante, atât uscate,cât și proaspete. Pentru iubitorii de vin, amintiți-vă apoi că este posibil să eliminați aerul din sticlele deschise acum pentru a vă bucura de ele mai târziu, fără ca vinul să-și piardă calitățile odată intrat în contact cu aerul.
Pasionații de gătit vor ști probabil deja că există și tehnica sous-vide,gătitul lent în vid care vă permite să păstrați mai bine aromele și aromele, împreună cu calitățile nutriționale, ale alimentelor gătite, care sunt, de asemenea, gata de conservare odată gătite.
În ceea ce privește zonele nealimentare, există obiecte de colecție care pot beneficia de depozitare fără aer, deoarece acestea sunt supuse unor daune progresive cu oxidare: gândiți-vă, de exemplu, la bijuterii, monede, timbre și fotografii.

În cazul în care pentru a cumpăra machineț vid

Cumpărarea unei mașini de vidat este posibilă atât online, cât și în magazinele fizice. Pentru achiziționarea "în persoană" vă putem recomanda lanțurilemari și cele mai bine echipate de aparate de uz casnic , care oferă în mod normal o selecție mai completă decât magazinele mici.
Cea mai mare varietate de branduri și modele, cu toate acestea, pot fi găsite pe marile magazine online,cu avantajul suplimentar de a găsi prețuri foarte des reduse în comparație cu magazinul fizic și o politică de returnare și înlocuire, în multe cazuri, foarte convenabil pentru utilizator, complet cu colectarea acasă a mașinii care urmează să fie returnate.