Cele mai bune notebook-uri 2021 (Top 5)

Cum să alegeți blocnotesul

Achiziționarea unui computer nou este un pas foarte important, fiind dispozitive electronice pentru studiu și muncă care ne însoțesc de mulți ani. Este întotdeauna o cheltuială de cel puțin câteva sute de euro, deși prețul notebook-urilor variază foarte mult și în funcție de potențialul fiecărui model. În acest ghid vă vom spune despre diferitele caracteristici și tehnologii pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra un notebook. De asemenea, vă vom oferi sfaturi practice și alternative la achiziționarea unui laptop, în funcție de nevoile de lucru și de buget.

1. Procesor și RAM

Primul factor de luat în considerare atunci când cumpărați un notebook nou este tipul de procesor montat și cantitatea și tipul de memorie RAM instalată. Aceste două caracteristici combinate determină atât viteza computerului în executarea programelor și comenzilor, cât și capacitatea sa de a efectua fără probleme mai multe sarcini simultan(multitasking).

Procesor

Numit și CPU (Central Processing Unit), procesorul este inima de bătaie a computerului, unitatea care are grijă să efectueze fiecare operație bazându-se pe propriile resurse și pe hardware-ul din jur.
Există cel puțin două caracteristici ale procesorului pe care le veți găsi întotdeauna menționate în specificațiile tehnice ale unui notebook și care pot fi importante în funcție de utilizarea pe care trebuie să o faceți a computerului: numărul de"nuclee" ale procesorului și frecvența acestuia exprimată în GHz.Procesor notebook

Miez

Procesoarele moderne sunt, de fapt, compuse din mai multe cipuri îmbinate într-un singur întreg. Fiecare dintre aceste cipuri se numește "nucleu" și comunică cu ceilalți pentru a efectua fiecare operație cât mai repede posibil.
Utilitatea de a avea un procesor cu multe nuclee este relativă:pentru uz casnic, cu doar cele mai populare utilități de lucru, cum ar fi editorii de text, foile de calcul și browserele de internet, un procesor Dual Core nu este doar suficient, ci adesea mai rapid și mai eficient decât un Quad Core. Acest ultim tip de procesor este în schimb deosebit
de eficient pentru cele mai profesionale operațiuni, cum ar fi editarea video și foto, calculul științific etc. Dincolo de aceste considerații, acum este rar să găsiți notebook-uri pe piață care montează un procesor Dual Core, devenind acum Quad Core cel mai răspânditstandard . De câțiva ani, în plus, este posibil să găsiți și modele Octa Core, deși nu întotdeauna un număr mai mare de cipuri reprezintă un avantaj important pentru utilizator.
Nucleele fizice și logicetrebuie, de asemenea, distinse: primele sunt componente hardware prezente efectiv în procesor, în timp ce acestea din urmă sunt în esență digitale. Datorită tehnologiei Hyper-Threading,de fapt, un procesor poate duplica practic una sau mai multe unități de procesare, cărora le vor fi atribuite diferite sarcini, numite și fire. Multe notebook-uri moderne, în special cele concepute pentru jocuri, profită de această tehnologie pentru a oferi chiar și 32 de nuclee logice în comparație cu 16 nuclee fizice.

Frecvență

Numită în limba engleză viteza ceasului sau rata ceasului, frecvența este măsura ciclurilor pe secundă pe care procesorul este capabil să le efectueze. Este o unitate de măsură a vitezei de calcul complete, de obicei exprimată în GHz: cu cât este mai mare valoarea în GHz, cu atât procesorul este mai rapid în efectuarea operațiunilor.
Cu toate acestea, trebuie spus că viteza procesorului nu este cel mai determinant factor al factorilor care influențează performanța computerului, mai ales dacă comparați modelele cu procesoarele de bază: toate celelalte specificații ale sistemului, de fapt, diferența de viteză dintre un procesor, de exemplu, 1,3 GHz și unul de 1,5 GHz este imperceptibilă pentru utilizatorul mediu. Lucrurile se schimbă în schimb atunci când căutați un notebook de înaltă performanță pentru munca grafică sau pentru jocuri, deoarece în acest caz va fi esențial să căutați un model care oferă o viteză de cel puțin 3,6 GHz,ajungând chiar la 5.1 GHz. De asemenea, trebuie remarcat faptul că foarte des rata de ceas a unui procesor este indicată cu două valori diferite: acest lucru se datorează posibilității de a utiliza un mod Turbo pentru procese mai complexe, prin care procesorul va utiliza o cantitate mai mare de energie, crescând simultan ciclurile finalizate în fiecare secundă.

BERBEC

MEMORIA RAM (Random Access Memory) este memoria temporară utilizată de procesor ca un depozit de informații necesare pentru a efectua fiecare operațiune. Pe RAM, informațiile sunt scrise pentru a fi extrase rapid, fără a fi salvate definitiv. De asemenea, în ceea ce privește memoria RAM, există cel puțin două informații pe care le veți găsi specificate printre caracteristicile tehnice ale unui notebook: capacitatea unității de memorie și viteza cu care datele pot fi scrise sau extrase.Memorie RAM notebook

Cantitate

Este exprimată în GB (gigaocteți) și determină numărul și complexitatea datelor care pot fi scrise temporar pe această unitate de memorie. Cantitatea de RAM este principalul factor care determină performanța sistemului, deci este ușor de ghicit că cu cât sistemul are mai multă memorie RAM disponibilă, cu atât va fi mai rapid în efectuarea operațiunilor.
Pentru utilizatorul mediu, care nu utilizează programe profesionale sau jocuri video de ultimă generație, 8 GB RAM este mai mult decât suficient pentru a avea performanțe netede. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, pentru a obține performanțe potrivite pentru software-ul grafic sau de editare video, precum și pentru jocuri, este de preferat să vă orientați pe modele care oferă cel puțin 16 GB RAM. De asemenea, este recomandabil să verificați care este capacitatea maximă de MEMORIE RAM acceptată de computer, în cazul în care doriți să o modificați pentru a-l extinde și a îmbunătăți performanța generală a notebook-ului. Laptopurile cu 4 GBRAM sunt încă în vânzare, dar nu vă recomandăm să le cumpărați, deoarece nu sunt produse deosebit de performante.

Velocitate

Viteza RAM este un compromis între două caracteristici suplimentare, frecvența și latența:

Raportul dintre aceste două cantități este direct:o frecvență mai mare duce la o latență mai mare, astfel încât cei doi factori tind să se echilibreze reciproc. Diferențele de viteză dintre o bancă RAM de înaltă frecvență (3000 MHz) și o bancă RAM de frecvență mai mică (1088 MHz) sunt mai puțin semnificative decât v-ați putea aștepta, iar viteza RAM nu este caracteristica care determină cel mai mult performanța generală a sistemului.

2. Carduri

Al doilea factor pe care ar trebui să-l luați în considerare atunci când alegeți notebook-ul este cel legat de cardurile care sunt montate pe acesta. Toate sistemele au o placă de bază pe care sunt montate procesorul și memoria RAM,ceea ce se schimbă este prezența unei plăci video integrate sau separate, o diferență care, în funcție de utilizarea pe care o faceți a notebook-ului dvs., poate determina o diferență semnificativă în ceea ce privește performanța. Să vedem caracteristicile fiecăruia dintre cele două tipuri de plăci video.Placă video notebook

Placă integrată

În majoritatea notebook-urilor procesorul grafic, o unitate de calcul dedicată exclusiv gestionării a tot ceea ce este afișat pe monitor, este montat pe placa de bază: pentru a-și îndeplini sarcinile, procesorul grafic integrat se bazează pe aceeași memorie RAM utilizată de procesor. Această soluție este totuși mai mult decât suficientă pentru nevoile utilizatorului mediu, chiar dacă dorește să se bucure de filme și jocuri video în HD, dacă memoria RAM a sistemului este de cel puțin 8 GB.

Placă video independentă

Cele mai avansate sisteme oferă adesea o placă grafică distinctă de placa de bază, pe care procesorul grafic este găzduit împreună cu o bancă RAM complet dedicată . În acest fel, procesorul grafic nu utilizează memoria RAM a sistemului, ci funcționează în autonomie totală, fără a cântări procesele procesorului. Această soluție este deosebit de interesantă pentru utilizatorii profesioniști de programe de editare grafică și video și pentru cei mai asidui jucători. La fel ca procesorul grafic, procesorul grafic câștigă, de asemenea, în viteză la fel de mult RAM pe cât are disponibil să funcționeze: o placă video cu 8 GB RAM este suficient de amplă pentru a utiliza majoritatea programelor grafice profesionale pe monitoare Full HD, în timp ce pentru a rula jocuri video de ultimă generație, la o rezoluție mai mare decât Full HD, o memorie RAM video de 16 GBpoate fi mai potrivită.

Placă de sunet

O mențiune ar trebui să fie, de asemenea, făcută de plăci de sunet, care sunt de obicei un element fundamental de luat în considerare pentru toți cei care lucrează cu fișiere muzicale de înaltă calitate, de la DJ la producători. Acestea pot fi, de asemenea, interne sau externe, conectate la laptop prin USB și sunt deosebit de utile pentru cei care caută o modalitate de a conecta sisteme Hi-Fi externe, difuzoare, amplificatoare sau microfoane la PC-ul lor.

3. Memorie fixă

Un factor suplimentar de luat în considerare atunci când alegeți un notebook este cel legat de memoria fixă a sistemului. Acesta este mediul fizic pe care sunt instalate programele, pornind de la sistemul de operare și unde sunt salvate datele produse, cum ar fi foi de calcul, fișiere text, imagini, filme și așa mai departe. De asemenea, în ceea ce privește memoria, există două caracteristici principale de luat în considerare.Memoria internă a blocnotesului

Dimensiuni

Fiind o arhivă, capacitatea memoriei fixe este cel mai important factor de luat în considerare. Este exprimată în GB (sau, în unele cazuri, TB) și, desigur, cu cât este mai mare numărul de GB, cu atât memoria este mai capabilă. Orientativ, pentru un utilizator puțin asiduu,care folosește notebook-ul pentru petrecerea timpului liber și pentru câteva locuri de muncă simple, o memorie de 500 GB va fi potrivită pentru a găzdui sistemul de operare, programe mai generice și documente și fotografii salvate. Pentru utilizatorii care folosesc adesea programe grafice și video profesionale și pentru jucătorii mai pasionați, pe de altă parte, este necesară o memorie mai mare, de până la 1 TB sau mai mult.

Tipologia

Există trei tipuri de memorie fixă disponibile în acest moment: HDD (Hard Disk Drive, hard disk-ul de generație veche), SSD (Solid State Drive, cea mai recent introdusă memorie flash fixă) și eMMC (cardurile de memorie ale celor mai de bază și compacte dispozitive). Toate trei au puncte forte și puncte slabe de luat în considerare: să încercăm să înțelegem ce sunt.

SSD

Tehnologia SSD (Solid State Drive) este o memorie flash fixă care a devenit standard pe majoritatea notebook-urilor de pe piață. SSD-urile nu conțin piese mecanice, ci mai degrabă utilizează circuite integrate pentru a citi și scrie date semiconductorilor din care este compusă memoria. Acest tip de tehnologie a înlocuit hard disk-urile vechi și are o serie de avantaje:

Notebook SSD

HDD

Această tehnologie este în esență aceeași încă din zorii informaticii și constă dintr-un disc magnetic real pe care datele sunt scrise printr-un braț mecanic echipat cu un cap de scriere și citire. Este o tehnologie care dispare acum, depășită de noile memorii solid-state, dar este încă posibil să găsiți HDD-uri foarte capabile instalate, de exemplu, pe sisteme de înaltă performanță.
Avantajele și dezavantajele pot fi simplificate după cum urmează.
Pro:

Contra:

Notebook HDD

eMMC

Unele notebook-uri cu memorie eMMC sunt, de asemenea, disponibile: este un tip foarte mic de memorie în format și nu deosebit de capabil, de obicei folosit pentru dispozitivele cu un preț foarte scăzut. Tehnologia MMC, Multi-Media Card, este foarte asemănătoare cu cea a memoriilor SSD, deci chiar și în acest caz nu sunt discuri mecanice. "E" în fața MMC înseamnă "încorporat", sau "încorporat", deoarece aceste amintiri sunt atașate cu material plastic la CPU și nu pot fi apoi modificate. Ele sunt instalate pe notebook-uri simple care nu sunt deosebit de puternice, de exemplu pe Chromebookuri, care au funcționalitate limitată și se bazează pe rețea pentru a salva practic toate datele și, desigur, pe dispozitive de format chiar mai mic, cum ar fi tablete și smartphone-uri. Câteva detalii de luat în considerare:

Pro:

Contra:

4. Uși și cititori

Un alt factor important în luarea în considerare a achiziției unui notebook este gama de porturi, intrări și ieșiri cu care este echipat computerul și prezența sau absența cititoarelor optice. Să vedem prezența porturilor și cititorilor pe care va trebui să vă asigurați în alegerea notebook-ului.

Usi

Este important să luați în considerare atât cantitatea, cât și tipul de porturi de pe computer. Trebuie luat în considerare faptul că în ultimii ani tendința este de a elimina din ce în ce mai multe porturi fizice, astfel încât să poată crea computere de dimensiuni din ce în ce mai mici, cu o greutate mai mică și un design atractiv, bazându-se în schimb pe tehnologii wireless pentru a putea conecta dispozitive externe la notebook-ul dvs. Cu toate acestea, pentru mulți utilizatori este încă important să se poată conta pe conexiuni cu fir pentru a conecta medii de stocare externe, periferice audio, imprimante, monitoare externe și multe altele. Să vedem care sunt porturile care au încă un utilitar excelent pentru un notebook mid-range:

Porturi notebook

Cititoare optice

Tendința celor mai recente notebook-uri este de a elimina playerele optice (DVD și Blu-ray), care acum au dispărut aproape complet de pe laptopuri, în favoarea doar a cititoarelor de carduri de memorie flash, mult mai ușoare și mai compacte.
Având în vedere aceste evoluții tehnologice și faptul că poate fi surprinzător de dificil să găsești un computer care încă montează un DVD sau blu-ray player / arzător, nu considerăm prezența sau absența unui player optic ca un factor determinant în alegerea unui notebook de uz general.
În orice caz, dacă simțiți că prezența unui player optic este necesară pentru a viziona filme de pe notebook sau pentru a juca jocuri sau pentru a instala programe pentru care trebuie să citiți un DVD de instalare, puteți lua în considerare și cumpărarea separată a unui player extern,care se conectează printr-un port USB.Cititor optic extern notebook

5. Ecran

Ultimul factor pe care va trebui să-l luați în considerare atunci când alegeți blocnotesul este cel legat de proprietățile ecranului. Dincolo de dimensiune, a căror relevanță este subiectivă, trebuie remarcat faptul că laptopurile moderne adoptă toate ecranele în format 16:9 și există, de asemenea, în acest caz, practic două caracteristici importante de luat în considerare: rezoluția și tehnologia adoptată. Să vedem cum să le evaluăm.Ecranul blocnotesului

Rezoluție

Majoritatea notebook-urilor de pe piata suporta sau pot suporta o rezolutie Full HD,si anume 1920 x 1080 pixeli. Nu vă sfătuim să mergeți sub această rezoluție, ci mai degrabă să creșteți în performanță. Un ecran mai puțin performant astăzi ar însemna alegerea unui produs care are aproape potențialul unei tablete ale cărei prețuri sunt în prezent foarte accesibile, în raport cu performanța.
Pentruutilizatorul mediu, rezoluția Full HD va fi deja satisfăcătoare, ceea ce vă permite să apreciați pe deplin calitatea filmelor și jocurilor în înaltă definiție.Monitor notebook FHD sau UHD

Tehnologie

Tehnologia panourilor LCD este, de asemenea, un factor relevant, deși diferențele de performanță vor afecta aproape exclusiv profesioniștii din domeniul graficii și cei mai pretențioși jucători. Tehnologiile de construcție de pe piață sunt practic patru:Twisted Nematic (TN), In-Plane Switching (IPS), Vertical Alignment (VA) și OLED (Organic Light-Emitting Diode). Diferențele substanțiale dintre diferitele tehnologii se referă la rata de reîmprospătare și gama de culori. În cazul OLED-urilor, care au lumină difuză pixel cu pixel și nu iluminare din spate, avem un contrastmai bun , strălucirea imaginii și rezoluția 4K.

Rata ridicată de reîmprospătare a ecranelor TN îl face în continuare alegerea preferată pentru jucătorii care caută fluiditate maximă a jocurilor, în timp ce gama bogată de culori a monitoarelor IPS îl face o alegere limitată pentru designerii grafici.
Pentru un utilizator fără nevoi speciale, diferența nu este foarte importantă și poate fi de preferat să vă orientați pe un ecran TN pentru o chestiune de economii. Ecranele OLED încep încet să ocupe cote de piață din ce în ce mai mari și sunt prezente pe modelele high-end.

Întrebări frecvente despre blocnotesuri

În această secțiune vom încerca să clarificăm alți factori determinanți atunci când cumpărați un notebook, oferindu-vă, de asemenea, sfaturi practice. Amintiți-vă că nevoile dumneavoastră reale sunt cruciale pentru achiziționarea unui produs electronic, așa că vă vom oferi diferite idei și opțiuni pentru a vă ghida la achiziție.

Materialele sunt importanteț

În general, materialele utilizate pentru asamblarea unui notebook sunt întotdeauna aceleași, și anume plastic și sticlă, în plus față de circuitele interne. Ceea ce se poate schimba este soliditatea și robustețea acestor elemente. O carcasă separată este reprezentată de unele modele high-end care au un șasiu din aluminiu, o alegere care favorizează o dispersie mai eficientă a căldurii generate, oferind în același timp o carcasă mai robustă decât plasticul.

Care sunt cele mai bune branduri de notebookț

Există câteva motive care vă pot face să preferați un brand la altul. Cele mai generale considerente se referă, pe de o parte, la capilaritatea și eficiența mai mare a serviciului de asistență oferit de marile branduri,pe de altă parte la oferta de produse mai avansate din punct de vedere tehnologic în comparație cu mărcile mai puțin cunoscute. Un alt motiv demn de luat în considerare, totuși, poate fi cel alintegrării cu celelalte periferice pe care le dețineți: nu este nou, pentru unii producători, promovarea sistemelor inteligente de integrare și recunoaștere între computere și periferice ale aceleiași mărci. În unele cazuri, deținerea de computere și periferice ale unei singure mărci poate aduce unele avantaje. Pe piața italiană printre cele mai populare mărci găsim Asus, Dell, HP, Lenovo, Huawei, produsele ieftine Teclast și Apple.

Cât costă un caiet

Așa cum se întâmplă adesea în cazul articolelor electronice, chiar și pentru notebook-uri, evoluția prețului/calității este destul de liniară:cele mai avansate produse costă semnificativ mai mult decât modelele mai puțin performante sau mai puțin recente din punct de vedere tehnologic. Orientativ, intervalele de prețuri și caracteristicile conexe ale notebook-urilor sunt:

Notebook sau tabletț

În ultimii ani, răspândirea tabletelor pe piață a deschis multe alte posibilități pentru utilizatori, care se confruntă acum cu o gamă largă de produse. Întrebările pe care trebuie să ți le pui dacă vrei să cumperi un notebook sau o tabletă sunt diferite, iar cele două produse au numeroase diferențe,în primul rând prezența ecranului tactil. În plus, există produse "hibride" care ar putea interesa mulți oameni și pe care le-am recomanda, ținând cont întotdeauna de nevoile pe care le aveți.

Tabletă

Precursorul acestui tip de produs este cu siguranță Apple iPad, disponibil acum în multe versiuni diferite și categorii de prețuri, de la 400 € din modelele de bază până la 1.300 € pentru cele mai puternice modele, tablete 12ț concepute pentru design digital. IPad are, de asemenea, tastaturi detașabile de manoperă excelentă, cum ar fi Magic Keyboard, cu un design foarte frumos și un preț foarte ridicat. Sistemul de operare al iPad-ului este iOS, același prezent pe iPhone, are niveluri ridicate de utilizare și o interfață foarte simplă. Unele probleme pot apărea totuși cu transferul de date, fiind produse Apple destul de închise și care nu oferă acces imediat la folderele de fișiere odată conectate pe COMPUTER. Pe partea Android avem multe tablete de diferite mărci, al căror sistem de operare este identic cu cel al telefonului dvs. Există multe categorii de prețuri, unele modele chiar foarte ieftine, cu funcții de tot felul. Principalul avantaj al acestor produse față de Apple, pe lângă prețul mai mic, este și capacitatea de a transfera date cu o conexiune USB simplă, navigarea folderelor. Dacă trimiți doar e-mailuri, vizionezi videoclipuri pe Youtube și Netflix și puțin altceva, o tabletă ar putea fi pentru tine; nu îl recomandăm dacă aveți nevoie de un studiu sau de un instrument de lucru. De asemenea, pentru produsele Android puteți găsi o mare varietate de tastaturi pentru tablete adesea echipate cu o canelură de centralizare pentru a sprijini tableta, ceea ce va face tastarea naturală.Notebook iPad Magic TastaturăTastatura tabletei notebook-ului

Tableta Windows

Pentru a depăși gradul de utilizare slabă a tabletelor în sarcinile de lucru, Microsoft a creat în urmă cu câțiva ani linia Surface, acum îmbogățită cu seria Surface Go concepută pentru studenți și noi versiuni de laptopuri ușoare. Din această linie sa născut o serie lungă de produse care se numesc Tablete Windows. Acestea sunt tablete cu o tastatură detașabilă inclusă care nu rulează pe Android sau iOS, dar au Windowsinstalat . Prin desprinderea tastaturii cu un simplu clic, dispozitivul poate fi apoi utilizat în modul tabletă folosind ecranul tactil, altfel funcționează ca un notebook Windows normal. Comoditatea este că puteți avea acces la toate fișierele și caracteristicile unui computer, atât de ideal pentru lucru. Prețul acestor dispozitive, cu toate acestea, este destul de ridicat: acestea sunt în jur de 900 € și numai noile versiuni, pe imitație a modelelor Surface Go, au prețuri în jur de 450 € și sunt concepute pentru studenți, cu dimensiuni mai mici și mai portabile ale ecranului. Noi branduri dincolo de Microsoft în sine intră pe această piață și nu este greu de imaginat că multe modele noi vor fi introduse în lunile următoare.Tabletă blocnotes Windows Surface

Notebook-uri convertibile

Acest tip de produs este foarte similar cu tabletele Windows. Noteboook-ul convertibil sunt, de fapt, laptopuri cu ecran tactil,care utilizează același sistem de operare ca și utilizarea duală Windows. Cu toate acestea, ele nu au o tastatură detașabilă, iar ecranul se rotește la 360 °,ceea ce face dispozitivul o tabletă. Acestea sunt considerate de mulți a fi partea de sus a confortului și cu siguranță rezolvă problema confortului tastaturii, care în tabletele Windows este rareori eliminată. Verificați greutatea și dimensiunea reală a mașinii înainte de a cumpăra, deoarece este posibil să vă aflați cu un produs pe care, dacă este prea greu, l-ați folosi întotdeauna ca laptop, cu ecranul pliat la 90 ° și cu puțin mai puțină putere decât un notebook standard. Prețul acestor produse începe de la 600 € și ajunge cu ușurință la peste 1.200 €.Notebook convertibil

Chromebook

Acest tip de dispozitiv are încă puțină difuzie pe piața italiană, dar poate fi o alternativă valabilă la un laptop standard. Este un notebook ieftin fără sistem de operare,care efectuează toate operațiunile în rețea, în cloud și, prin urmare, are nevoie de conexiune constantă la internet. Chromebookurile se bazează pentru toate funcțiile pe Google Chome,cel mai popular browser din lume, și pe toate serviciile cloud Google: Google Docs, Foi de calcul Google și așa mai departe. Pentru a da un exemplu, dacă trebuie să scrieți un fișier text, veți avea un program online Google special, puteți salva fișierul în cloud-ul Google și îl puteți trimite într-un format compatibil în caseta de e-mail sau la alte persoane, care, la rândul lor, vor putea descărca și deschide aceste fișiere în siguranță. Acest tip de standard este foarte comun pe piața muncii și se răspândește foarte mult în universități, inclusiv în cele italiene. Serviciile cloud google sunt, de asemenea, foarte sigure. Prețul acestor mașini este mult mai mic decât un notebook normal, începând de la 250 € și fără a depăși niciodată 650 €. Vă recomandăm acest produs numai dacă știți deja caracteristicile sale și știți cum să utilizați suita cloud Google: faptul de a nu funcționa dacă nu este conectat la rețea și de a nu putea salva date pe un hard disk ar putea fi o problemă pentru mulți.Notebook Chromebook

Ce caiet să cumpărați pentru învățământul la distanțăț

Învățarea la distanță are pretenții foarte simple de a fi efectuată. Orientativ, chiar și o tabletă ar putea fi bine sau un smartphone ieftin în momente de urgență. Desigur, este important să putem citi datele și activitățile trimise de profesori. Dacă vine vorba de copiii de școală elementară, vă recomandăm un dispozitiv cu ecran mare. De la liceu la universitate, pe de altă parte, conținutul, Excel și .pdf furnizate de profesori și diferitele informații care trebuie asimilate pe ecran devin importante. Puterea dispozitivului nu este absolut relevantă, deși este întotdeauna bine să investești puțin mai mult pentru un produs digital care este de lungă durată. Un Chromebook ar putea fi, de asemenea, pentru dvs., având în vedere frecvența cu care este utilizată suita cloud Google, dar amintiți-vă că utilizarea fișierelor este limitată de funcționarea conexiunii la internet, iar acest lucru în unele situații s-ar putea dovedi a fi o problemă.

Care sunt cele mai bune notebook-uri pentru a lucraț

Munca și productivitatea au nevoie de dispozitive care au o funcționalitate ridicată și sunt fiabile. Orientați-vă întotdeauna pe dispozitive cu multă memorie RAM și nu vă fie teamă să investiți cifre mai mari: acestea vor fi amortizate în timp și viața profesională va fi mai ușoară. Există computere de categorie superioară numite adesea ultrabook-uri,care au de obicei ecrane mai mari, de înaltă rezoluție, potrivite, de exemplu, pentru editare foto și editare video. Prețul acestor dispozitive este de aproximativ 1.300 € și, de asemenea, ajunge la 2.000 €. De asemenea, s-ar putea să luați în considerare abandonarea Windows și investiția într-un produs Apple,cum ar fi celebrele MacBook-uri și Powerbook-uri ale casei Cupertino. Caracteristicile Apple sunt foarte asemănătoare cu Windows, dacă nu chiar mai simple, iar fișierele sunt acum compatibile pe ambele sisteme de operare. În plus, modelele cult, cum ar fi MacBook Air, sunt extrem de subțiri și au performanțe bune. Alte categorii de laptopuri deosebit de puternice sunt notebook-urile de gaming. De fapt, jocurile video se numără printre programele care subliniază cel mai mult mașinile, fiind nevoite să proceseze grafica fotorealistă în 3D în timp real. Notebook-urile de jocuri sunt o felie a pieței în afară și sunt produse high-end, al căror preț ajunge, de asemenea, la 4.000 €. Dacă până foarte recent aceste produse au fost concepute doar pentru jocuri, cu tastaturi mecanice și hardware extrem de receptive, cu un design deosebit de agresiv și colorat, în ultimii ani au devenit mult mai sobre și concepute pentru o alternanță între joacă și muncă. Dacă aveți nevoie de un laptop foarte puternic, un notebook de gaming este o posibilitate de care ar trebui să țineți cont, fiind un pic stadiul actual al acestui tip de produse. De asemenea, nu uitați să luați în considerare câteva lucruri înainte de a cumpăra un blocnotes pentru muncă:Notebook MacBook AirNotebook pentru jocuri