Cele mai bune saltele 2021 (Top 5)

Cum de a alege salteaua

Alegerea unei saltele nu ar trebui să fie niciodată o chestiune încredințată întâmplării: odihna bine este, de fapt, esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate psihofizică,de aceea este esențial să dormim pe o saltea confortabilă da, dar și capabilă să-și mențină pentru o lungă perioadă de timp forma și sprijinul acordat corpului nostru. Înțelegerea exactă a tipului de saltea care este cea mai potrivită pentru tine este, de asemenea, importantă stabilirea unui buget pe care să îl dedici achiziției: după cum vom vedea, prețul unei saltele se schimbă foarte mult în funcție de tipul de model, de materialele folosite și de calitatea generală a produsului.
Deci, să vedem în acest ghid de cumpărare care sunt caracteristicile unei saltele pe care ar trebui să o evaluăm în scopul achiziționării, astfel încât toată lumea să înțeleagă ce saltea să aleagă să doarmă bine.

1. Compoziția internă

Factorul de compoziție internă se referă la materialul utilizat pentru a construi structura internă a saltelei și este un factor fundamental de luat în considerare, deoarece practic toate caracteristicile produsului depind de acesta: calitatea, prețul, duritatea, confortul și alți factori pe care îi vom vedea în detaliu în următoarele paragrafe. Compoziția internă a unei saltele poate fi din materiale diferite și foarte des este obișnuit să se găsească pe piață saltele "hibride", rezultatul amestecului mai multor materiale. Fiecare element se distinge prin caracteristici care influențează structura saltelei (care, de fapt, va fi mai mult sau mai puțin rigidă, de exemplu) și prețul, având în vedere că unele materiale (în special cele complet naturale) au un cost de bază foarte ridicat care, inevitabil, influențează prețul final la care este vândută salteaua. Mai jos veți găsi o listă cu toate tipurile de saltele pe care le puteți găsi pe piață, dar subliniem că în acest ghid de cumpărare sunt revizuite numai saltelele din spumă de memorie.
Structura saltelei

Saltele cu arcuri

Acesta este în prezent cel mai comun tip de saltea de pe piața italiană și constă dintr-o structură internă realizată, de fapt, cu arcuri care fac salteaua solidă, dar elastică. Acest tip este potrivit pentru majoritatea consumatorilor, deoarece are un ascensor mediu sau mediu-mare, în funcție de subcategoria aleasă. De fapt, saltelele cu arcuri pot fi distinse de saltelelecu arcuri de buzunar, unde arcurile sunt independente una de cealaltă, reducând riscul de scufundare și chiar articulații accidentale între diferitele arcuri. Saltelele cu arcuri de buzunar sunt, de asemenea, mai ergonomice decat saltelele traditionale cu arcuri si de aceea acest model este considerat cea mai moderna evolutie a primului tip. Numărul de arcuri se schimbă în funcție de modele, de obicei pot fi găsite arcuri sau micro arcuri și cu cât este mai mare numărul de arcuri prezente în interiorul structurii, cu atât salteaua se va dovedi mai elastică și mai confortabilă. Ambele tipuri (arcuri de buzunar și tradiționale) garantează o bună respirabilitate indiferent de umplutura utilizată și fac ca aceste modele să fie potrivite și pentru zonele în care anotimpurile de vară sunt foarte calde.Saltea cu arcuri

Latex

Latexul (sau latexul) este un material foarte comun în fabricarea saltelelor, este obținut dintr-o plantă naturală, dar poate fi și sintetic și, de fapt, pe piață există multe modele care constau dintr-o compoziție mixtă de material artificial și natural (deoarece o saltea complet în latex natural este foarte scumpă). Particularitatea acestui material este că este foarte respirabil și rigid,prin urmare capabil să se opună unei rezistențe foarte bune și adecvate pentru a sprijini coloana vertebrală, dar în același timp este flexibil și elastic,absorbind confortabil mișcările corpului în repaus și distribuind presiunea în mod egal. Așa cum am menționat mai devreme, procentul de latex real prezent în saltea poate fi total (în acest caz salteaua este destul de grea și are un strat interior de latex de cel puțin 10 cm) sau poate varia:această indicație trebuie să fie întotdeauna prezentă și detaliată, deoarece riscați să cumpărați o saltea cu acoperire din latex sau cu un procent scăzut de latex, dar plătind pentru ea ca un model format în întregime din acest material. Cea mai bună saltea din latex este întotdeauna invariabil o saltea din latex natural. În cele din urmă, o saltea din latex se poate adapta foarte bine la orice tip de persoană, dar este recomandată în special celor care doresc un model de ridicare mediu-mare și înaltă și, prin urmare, nu este potrivită pentru cei care doresc o saltea foarte moale.
Dacă sunteți interesat să cumpărați o saltea din latex sau doriți să vă aprofundați cunoștințele despre caracteristicile sale, puteți consulta ghidul nostru de cumpărare pe care l-am creat special pentru acest tip și în care veți găsi și recenziile noastre.Structura internă a saltelei din latex

Spumă (spumă de memorie și altele)

Acest material a fost considerat oinovație în lumea saltelelor; există diferite tipuri și calități, de la poliuretan la spumă vâscoelastică, mai bine cunoscută sub numele de spumă de memorie. În general, avantajul saltelelor din spumă sau spumă cu memorie este flexibilitatea mare care le caracterizează și care face posibilă distribuirea presiunii corpului în mod uniform și foarte confortabil. În special, spuma cu memorie este un material care se adaptează foarte bine la curbele corpului culcat: dinacest motiv este foarte elastic, dar și recomandabil pentru persoanele cu greutate normală sau subțire, deoarece ridicarea nu este printre cele mai mari. Un dezavantaj al acestui material artificial este că este mai puțin respirabil decât altele: chiar și cea mai bună saltea cu memorie va avea tendința de a reține căldura (ceea ce, totuși, face saltelele atât de compuse potrivite pentru cei care suferă de frig sau pentru a fi utilizate în zonele cu climă aspră). Ele tind să fie saltele ieftine,confortabile și destul de durabile, motiv pentru care au devenit recent foarte populare.
Cei care sunt în căutarea pentru o saltea va fi cu siguranță au întâlnit o altă formulare de mai multe ori, sau "waterfoam". Dar o saltea cu aripi de apă care înseamnăț Acest tip de spumă nu este altceva decât spumă poliuretanică: acest lucru este deosebit de versatil, deoarece, în funcție de amestecarea "ingredientelor", permite obținerea de plăci cu rigiditate mai mare sau mai mică. O saltea cu aripioare de apă poate avea, prin urmare, orice grad de duritate. Acest material este, de asemenea, foarte ieftin (mai mult decât spuma de memorie) și foarte respirabil datorită cantității mari de alveole formate de spumă.Straturi de saltea

Saltele combinate

Acest tip de saltele este destul de răspândit și oferă o structură internă compusă din diferite straturi ale materialelor enumerate mai sus: de exemplu, puteți cumpăra o saltea constând dintr-un prim strat de spumă cu memorie pe care sunt așezate încă două straturi de latex, pentru a cumpăra un produs care are avantajele ambelor, dar la un preț mai mic decât o saltea din latex natural. Trebuie să se aibă întotdeauna grijă ca indicarea compoziției să fie foarte clară și detaliată și să corespundă de fapt adevărului și că prețul pieței este adecvat.
Ceea ce trebuie să fie clar, după această rotunjire a diferitelor materiale constitutive ale saltelelor de pe piață astăzi, este că nu este posibil să spunem în termeni absoluți care este cea mai bună saltea vreodată:care este cea mai bună saltea pentru sine depinde de caracteristicile fizice (înălțime și greutate), de starea ta de sănătate ortopedică și, de asemenea, de orice alergii de care suferi.

2. Placarea exterioară

Acoperirea externă este un factor care nu trebuie subestimat în alegerea saltelei de cumpărat, deoarece influențează nu numai calitatea saltelei în sine (și, în consecință, și costul său final), ci și confortul, prospețimea și utilizarea practică. Există diferite tipuri de materiale care pot fi folosite pentru a acoperi extern o saltea, cum ar fi: vâscoză, bumbac, poliester sau alte fibre.
În funcție de materialul în sine, evident, variază prețul, dar, de asemenea, și, mai presus de toate, respirabilitatea saltelei (bumbacul, de exemplu, este mai respirabil decât unele fibre sintetice). Deoarece unele materiale utilizate pentru structura internă (cum ar fi spuma de memorie) sunt foarte solicitate pe piață, dar tind să rețină căldura, pentru a da o prospețime mai mare saltelei, mulți producători recurg la introducerea unei "benzi respirabile", o secțiune care se desfășoară de-a lungul întregului perimetru al saltelei din materiale foarte respirabile, pentru a permite saltelei să fie proaspătă, chiar dacă este produsă cu fibre care prin natura lor sunt mai puțin respirabile. Celuloza, lâna sau bumbacul pur, cașmirul și lyocell (sau tencelula) sunt materialele naturale, în timp ce, printre fibrele sintetice, găsim poliester, vâscoză și spumă vâscoelastică. Fibrele complet naturale sunt, de asemenea, larg răspândite, cum ar fi bambusul și altele, care pot fi utilizate 100% pure sau combinate cu alte materiale, cum ar fi bumbacul sau lâna. În cele din urmă, luați în considerare faptul că pentru a înfrumuseța tapițeria unei saltele numărați și factori secundari, cum ar fi prezența mânerelor pentru a o apuca (pentru a o mișca, curăța sau roti în funcție de sezon) și prezența unei căptușeli externe care este detașabilă și lavabilă.Saltea de acoperireSaltea cu capac detașabil

3. Dimensiuni

Factorul de dimensiune este decisiv în alegerea saltelei din mai multe motive. Primul, care este probabil cel mai cunoscut și, de asemenea, cel mai evident, este că dimensiunea produsului afectează numărul de persoane care vor putea folosi salteaua, în timp ce al doilea motiv este că o măsură în special, și anume înălțimea, afectează și confortul.
Dimensiunea saltelei

Pătratele saltelei

Poate că nu toată lumea știe că dimensiunile saltelelor sunt standard și au fost stabilite printr-o serie de reglementări europene și respectă directivele care sunt, evident, diferite pentru saltele pentru copii și adulți. Aceste dimensiuni variază ușor în diferite țări europene, aici sunt dimensiunile standard de saltele din Italia (care pot fi încă supuse schimbării):

În general, pe lângă faptul că ai în vedere spațiul disponibil în casă, propriile nevoi și numărul de persoane care trebuie să doarmă pe saltea, este important să iei în considerare faptul că dimensiunile produsului tău trebuie să se încadreze perfect în rețea, fără a fi mai mici sau mai mari, pentru a nu afecta negativ confortul.
Grosimea saltelei

Înălțimea saltelei

Înălțimea saltelei este un parametru important de luat în considerare; dacă salteaua este prea subțire, de fapt, nu va avea suficient spațiu în interiorul ei pentru a găzdui o structură adecvată pentru a asigura un somn confortabil. În general saltelele cu o înălțime cuprinsă între 23 și 30 cm sunt cele mai bune,dar chiar și cele cu o grosime de aproximativ 21 cm sunt foarte confortabile. În funcție de greutatea utilizatorului și de materialul care alcătuiește salteaua în sine, va fi necesar să se asigure că înălțimea este potrivită și că permite utilizatorului să fie susținut în mod corespunzător, fără a se deforma cu uzură. În general, dacă o saltea foarte mare nu creează probleme speciale sau disconfort în utilizare, una care este prea subțire poate fi în schimb inconfortabilă și nesănătoasă, provocând mai ușor dureri musculare, cervicale și articulare (mai ales dacă este salteaua pe care dormi zilnic).

4. Ergonomie și duritate

Factorul de ergonomie și duritate se referă la consistența structurii unei saltele sau la cât de moale / rigid și capabil să susțină corpul acest lucru este, stabilindu-se ca un factor extrem de important de luat în considerare, deoarece acest lucru depinde de postura care este asumată în timpul somnului și, prin urmare, de calitatea odihnei noastreîn sine. Când dormi, de fapt, mușchii se relaxează și nu sunt capabili să susțină coloana vertebrală care, de fapt, în timpul somnului, de asemenea, relaxează, asumându-și o poziție non-dreaptă. Aici intervine salteaua dreapta care trebuie sa sustina astfel corpul in toate punctele sale, cu gradul cuvenit de rigiditate: o saltea excesiv de dura poate "comprima" prea mult tesuturile si nu poate insoti corespunzator curba coloanei vertebrale, in timp ce, dimpotriva, o consistenta prea moale in care se scufunda nu este adecvata pentru a sustine corect organismul si va provoca probleme posturale si musculare. Mai ales unele categorii de persoane, cum ar fi toate cele care au probleme cu spatele sau posturale, sunt deosebit de interesate să cumpere o saltea care nu este percepută doar ca fiind confortabilă, dar care poate reprezenta de fapt un produs valabil din punct de vedere sănătos,oferind coloanei vertebrale postura corectă în timpul somnului și evitând apariția altor probleme de natură musculară sau Circulator. Ergonomia și duritatea unei saltele depind de multe elemente, cum ar fi structura internă a produsului, materialele utilizate și alte măsuri structurale care fac un model mai greu sau mai moale. Nu există o regulă generală pentru a decreta ce grad de duritate a unei saltele este cel mai bun, deoarece acest lucru depinde de cantitatea de oameni care vor dormi acolo și de structura lor fizică (înțeleasă ca măsuri ale corpului, dar și ca prezența anumitor patologii osoase sau musculare) și de rețeaua care va fi asociată cu salteaua în sine. Mai jos, diferitele elemente care contribuie la gradul de duritate al unei saltele vor fi enumerate și explicate.Ridicați salteaua

Ascensor

Termenul de ridicare se referă la gradul de rezistență pe care salteaua îl opune unei sarcini (care în acest caz este greutatea utilizatorului), adică dacă salteaua "cedează" în fața greutății corpului care se află pe ea sau dacă, dimpotrivă, exercită o forță care o susține viguros. Amintiți-vă că, dacă este adevărat că un produs bun trebuie să poată susține corpul în toate punctele, astfel încât coloana vertebrală să își poată menține poziția naturală fără a supune nicio porțiune unei presiuni excesive sau inadecvate, este, de asemenea, adevărat că plasa contribuie, de asemenea, la rezultatul final și că este adevărat că o saltea bună cu o plasă greșită anulează efectul proprietăților sale pozitive, și, de fapt, cu cât o saltea este mai moale, cu atât structura plasei potrivite trebuie să fie mai sofisticată (cu mai multe lamele și realizate din aliaje mai robuste). În funcție de gradul de ridicare posedat, saltelele pot fi clasificate aproximativ în rigide, medii rigide și moi. Pentru persoanele cele mai robuste se recomanda o capacitate rigida (care devine obligatorie atunci cand greutatea depaseste 100 kg), persoanelor cu greutate normala si cu mici probleme articulare, cervicale sau musculare, se poate recomanda si o ridicare medie, in timp ce pentru cei care nu au nici un tip de problema posturale un lifting moale este cu siguranta potrivit. Clasele de rigiditate ale unei saltele se numesc H1 (moale și recomandat persoanelor de până la aproximativ 60 kg), H2 (mediu și potrivit pentru utilizatorii între 60 și 80 kg aproximativ) și H3 (greu și ideal pentru persoanele de peste 80 kg),dar în funcție de producător această scară poate varia și, prin urmare, puteți găsi clase variind de la 1 la 6 sau cu alte nomenclaturi în care, totuși, pe măsură ce clasa crește, gradul de duritate al saltelei crește.Duritatea saltelei și zonele de ridicare

Saltea cu zone diferite

Saltelele cu zone diferite oferă grade diferite de rigiditate în funcție de zona corpului care se va adapta la aceasta: în zonele cu presiune mai mare sau mai mică datorită distribuției greutății corporale care nu este uniformă, salteaua se opune unei rezistențe adecvate pentru a garanta un acompaniament corect și foarte confortabil al coloanei vertebrale. Numărul de zone poate varia și cu cât cifra devine mai mare, cu atât este mai sofisticat și mai precis modul în care salteaua va susține corpul (evident, rezultând și un preț final mai mare). Acest tip de produs este deosebit de potrivit pentru cei care au probleme musculare, cervicale sau, de exemplu, dureri de spate (de fapt, este adesea numit"saltea ortopedică")și, deși cei care dorm acolo nu simt prezența acestor zone cu flux diferențiat, beneficiile sunt reale, garantate și de medici și constau în îmbunătățiri pentru circulația sângelui, pentru dureri articulare și contracții musculare.

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți salteaua

Materialele sunt importanteț

Materialele sunt toate într-o singură saltea! Așa cum am analizat anterior în paragrafele dedicate unor factori decisivi în alegerea saltelei, compoziția internă, acoperirea externă și duritatea produsului în sine sunt condiționate de materialele utilizate pentru fabricarea acestora. În plus, unele materiale se disting prin caracteristici particulare care sunt bine adaptate la o țintă specifică a utilizatorilor:

Trebuie să acordați întotdeauna atenție indicațiilor privind materialele: dacă o saltea este amestecată, este important să acordați atenție procentului diferitelor materiale utilizate, pentru a asigura nu numai un produs potrivit nevoilor și așteptărilor dvs., ci mai presus de toate în conformitate cu prețul pe care suntem rugați să-l cheltuim pentru a-l cumpăra.

Brandul este importantț

Pe piață există numeroase companii italiene și străine care se ocupă cu producția de saltele, dintre care unele s-au specializat într-un anumit tip, altele îmbrățișează în schimb cele mai disparate tipuri și oferă o gamă largă de opțiuni clienților lor. Din acest motiv, nu este posibil să se indice o marcă mai bună de saltele vreodată: sfatul nostru nu este să preferați un brand în special, ci, mai degrabă, să vă referiți la un brand bine-cunoscut și de încredere,pentru a fi sigur că nu trebuie înșelat, ci, dimpotrivă, pentru a primi toate informațiile cuvenite și precise cu privire la compoziția saltelelor și la certificatele de garanție relativă. În plus, bazându-se pe o companie pe scară largă este sinonim cu o mai mare garanție a calității materialelor utilizate și asistență pre și post-vânzare, pentru a fi ghidat în alegere prin primirea tuturor datelor necesare înainte de cumpărare și care urmează să fie urmată mai târziu, dacă au existat îndoieli, probleme sau orice altă întrebare.

Prețul este importantț

Prețul unei saltele poate varia de la aproximativ 100 la mii de euro: cum să explici o astfel de variație largăț Trebuie să fiți conștienți de faptul că prețul este un indicator incontestabil al calității și caracteristicilor structurale și funcționale ale acestui tip de produse. O saltea scumpă, de fapt, va oferi un tip de structură internă sofisticată, de lungă durată și potrivită pentru prevenirea și îmbunătățirea multor dureri musculare și articulare, oferind o stare generală de bine a somnului pe care, desigur, modelele care costă mult mai puțin nu le pot asigura. Prin urmare, este foarte important să nu vă alegeți salteaua doar în funcție de cât de mult doriți să cheltuiți, ci să o selectați mai presus de toate în funcție de tipul de corp al utilizatorului care va trebui să o folosească, de nevoile sale personale și de orice probleme de postură sau dureri cronice. Sfatul nostru este să evitați produsele care sunt prea ieftine,mai ales dacă trebuie să alegeți salteaua pe care să dormiți zilnic: trebuie să vă amintiți că, cu saltelele, cu cât investiția inițială este mai mare, cu atât calitatea somnului este mai bună și neschimbată vor fi condițiile produsului în timp, care vor rămâne întotdeauna capabile să sprijine utilizatorul fără a se deforma sau deteriora cu uzura.

Întrebări frecvente

Saltea: în cazul în care pentru a cumpăra itț

Pentru achiziționarea unei saltele noi avem mai multe canale disponibile. În primul rând, cu siguranță magazinele specializate în saltele, fie că sunt single-brand sau multi-brand: aici vom avea ocazia să încercăm diverse modele și să obținem sfaturi de la personal cu experiență. De asemenea, la multe fabrici de mobilier puteți găsi o selecție de saltele care să însoțească mobilierul pentru dormitor: alegerea este de obicei limitată la câteva modele, dar poate fi foarte convenabil dacă cumpărăm întregul pat de la zero.
Apoi, există canalele virtuale care trebuie luate în considerare, al căror avantaj fără îndoială este de a oferi prețuri de obicei mai mici decât revânzările fizice. Unele branduri chiar își comercializează saltelele exclusiv prin magazine virtuale,o alegere de obicei însoțită de politici de returnare și rambursare destul de avantajoase pentru cumpărător.

Ce saltea pentru dureri de spate

Durerile de spate pot avea atât de multe origini, astfel încât cei care suferă de dureri cronice de spate ar trebui să solicite mai întâi sfatul medicului lor,care va putea sugera un tip de saltea potrivită pentru a atenua problema.
De obicei, sunt recomandate așa-numitele saltele"ortopedice",cu zone cu lift diferit și realizate în cea mai mare parte din latex și / sau spumă cu memorie.

Ce saltea pentru un baseț de primăvară

Plasele de primăvară sunt foarte flexibile, deci ar trebui combinate cu saltele de preferință rigide, de exemplu modele din latex pur și grosime semnificativă. Regula generală pentru combinarea saltelelor și a bazelor de pat este, de fapt, cea a compensației: saltelele dure necesită plase flexibile, în timp ce saltelele moi necesită plase dure.

Ce saltea pentru un pat cu containerț

Prezența recipientului sub pat nu este de fapt o discriminare în alegerea saltelei: va trebui mai degrabă să luăm în considerare, pe lângă nevoile noastre, caracteristicile plasei. În acest tip de pat sunt întotdeauna plase cu grătare,dar dintre acestea există multe variante mai mult sau mai puțin rigide. Prin urmare, regula de compensare de mai sus intră din nou în joc: bază de pat mai rigidă pentru saltele moi, mai flexibilă pentru saltele mai ferme.

De ce salteaua devine galbenă

Îngălbenireaeste o problemă foarte frecventă la saltele. Cu toate acestea, este necesar să se facă distincția întreîngălbenirea acoperirii externe - datorată în principal sedimentării transpirației și acumulării de acarieni - de schimbarea culorii în care apar în mod natural foile de latex și poliuretan care alcătuiesc miezul multor saltele moderne.
În primul caz (îngălbenirea stratului de acoperire) spălarea periodică a stratului în sine va fi suficientă (cel puțin o dată pe an) pentru a preveni problema. Dacă, pe de altă parte, observați îngălbenirea miezului latex sau poliuretanic deja după câteva luni de utilizare, nu vă faceți griji: este un proces natural de oxidare a acestor materiale, care nu compromite calitatea saltelei în cel mai mic.

Cum să pătați salteaua

Adesea, îndepărtând foile și capacul saltelei, se întâmplă să se observe pete și halouri gălbui pe saltea: sunt pete de transpirație care se acumulează progresiv pe suprafața căptușelii.
Pentru a elimina petele de pe saltea, este posibil să se intervină cu remedii eficiente: bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă este de obicei foarte eficient. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți interveni mai târziu cu o soluție de oțet alb, peroxid de hidrogen și apă normală, pentru a fi frecat cu o perie moale. Alternativa întotdeauna valabilă sunt demachiant pete pentru țesături care se găsesc în toate supermarket-uri.
Indiferent de intervenția aleasă, vă recomandăm să o faceți prin desfacerea saltelei și funcționarea numai pe stratul exterior, astfel încât să evitați mirosurile rămase în miezul saltelei.

Cum se spală salteauaț

Spălarea saltelei nu este o operație foarte simplă, mai ales dacă avem un model nedetașabil. Când este posibil să scoateți căptușeala, de fapt, dați o trecere temeinică cuaspiratorul (folosind duza căptușită și lancea pentru cusături) și apoi puneți căptușeala în mașina de spălat.
Saltelele nedetașabile sunt un pic mai complicate de curățat. Pasul preliminar este întotdeauna un aspirator generos:acest lucru vă permite să îndepărtați de la suprafață acarienii, depozitele de piele, păr, păr, praf și orice reziduuri alimentare dacă avem obiceiul de a mânca în pat. În continuare putem pregăti o soluție de igienizare și dezodorizare pe bază de apă și bicarbonatde sodiu : cu ea putem umezi o cârpă, pe care o vom freca apoi pe întreaga suprafață a saltelei. Odată ce salteaua sa uscat, putem repeta operațiunile pe cealaltă parte.

Cum se dezinfectează salteaua

Dezinfectarea saltelei este foarte recomandată în combinație cu spălarea, care trebuie efectuată de cel puțin câteva ori pe an, la schimbarea sezonului. Pentru dezinfectarea saltelelor nedetașabile puteți folosi bicarbonat de sodiu simplu:după un aspirator generos, răspândiți doar câteva mâini de bicarbonat de sodiu pe suprafața saltelei, stropind-o omogen cu o perie moale. Va fi potrivit să se insiste în special pe margini, unde acarienii și diverse reziduuri pândesc cel mai mult și unde bug-urile de pat pot găsi cu ușurință cazare.
Bicarbonatul de sodiu va fi lăsat pe timp de aproximativ zece minute, după care va trebui să utilizați din nou aspiratorul pentru a îndepărta cu atenție tot praful. Puteți continua apoi să întoarceți salteaua și să repetați operația pe cealaltă parte.
Salubritatea este mult mai ușoară pentru saltelele detașabile: tapițeria poate fi spălată în mașina de spălat, cu un adaos de bicarbonat de sodiu în coș.

De ce face salteaua moldț

Mucegaiul sosește și pătrunde în saltea atunci când condițiile de mediu îi sunt favorabile: nivelurile ridicate de umiditate, ventilația slabă, iluminarea naturală slabă,dar și întreținerea slabă a saltelei sunt factori care contribuie la crearea unui mediu ideal pentru proliferarea mucegaiului. Deoarece mucegaiul distruge salteaua, generând mirosuri neplăcute, afectând structura și prezentând un risc grav pentru sănătatea noastră, prevenirea apariției acesteia este fundamentală.
Din acest motiv, vă recomandăm să spălați salteaua de câteva ori pe an,dar șiventilația zilnică a camerei, asigurându-vă că trageți foile înapoi bine pentru a promova recircularea maximă chiar și în interiorul saltelei. Dacă casa sau dormitorul ar fi în mod natural foarte umede, am putea lua în considerare utilizarea unui dezumidificator pentru a readuce procentul de umiditate la niveluri sănătoase.

De ce salteaua din latex se prăbușește

Această problemă apare, din păcate, des și este în mare parte o indicație a calității slabe a latexului utilizat în construcția saltelei (dar se întâmplă și cu pernele). Acesta este principalul motiv pentru care merită să investești în saltele din latex high-end, compuseîn întregime sau, în orice caz, în procent bun de latex de origine naturală și non-sintetică.

Cât durează o saltea

Durata de viață a unei saltele depinde da de materialele care o compun, dar nu exact în sensul că există materiale mai mult sau mai puțin durabile (deși există mici diferențe): atâta timp cât materialele sunt de bună calitate, și dacă nu neglijăm întreținerea saltelei, acest lucru va dura foarte mult timp, indiferent de materialele compoziționale.
Durata de viață a unei saltele atinge însă un maxim de 10 ani,prag dincolo de care, chiar dacă au avut grijă excelentă de ea, arcurile își pierd elasticitatea, polimerii din latex se dezintegrează, spuma este deformată etc.

Cât durează o saltea din latex

O saltea din latex, dacă nu este făcută în întregime din latex natural, poate suferi deformări semnificative deja la vârsta de cinci ani. Acesta este doar unul dintre numeroasele motive pentru care vă recomandăm, dacă doriți să optați pentru acest tip de saltea, să preferați întotdeauna modelele din latex natural, chiar dacă sunt foarte scumpe. Un model de bună calitate,dacă acordăm atenție întreținerii periodice, ne poate însoți, de fapt, chiar și timp de 8 ani.

Cât durează o saltea memoryț?

Saltelele memory și waterfoam,dacă sunt bine întreținute, au un ciclu de viață lung:ele pot ajunge, de fapt, la 10 ani înainte de a începe să prezinte semne de eșec.

Saltea: în cazul în care pentru a arunca itț

Salteaua veche constituie un deșeu voluminos "extraordinar", adică diferit de gunoiul "obișnuit" pe care fiecare casă îl produce zilnic și care este colectat cu serviciul de colectare organizat de fiecare municipalitate. Unde să arunci atunci salteaua Să zicem imediat că abandonarea ei la țară sau pe marginea drumului nu este absolut cea mai bună cale! Opțiunile pe care le putem explora sunt diferite: