Cele mai bune smartphone-uri 2021 (Top 5)

Cum de a alege smartphone-ul dvs.

Pentru a decide ce smartphone să cumpărați, trebuie mai întâi să vă înțelegeți nevoile și bugetul, acest lucru dacă nu sunteți deja îndrăgostit de diferitele mărci care domină piața. Redacția dts.com.ro analizează toate cele mai bune smartphone-uri noi, sfătuim cititorii să salveze această pagină în preferințele lor pentru a rămâne la curent.

Brandul este importantț

Brandul este un element de o anumită importanță, atât de mult încât ajunge să devină un punct esențial de referință în alegerea multor consumatori, din mai multe motive. În primul rând, un brand este legat de adoptarea unui sistem de operare și a unui magazin de aplicații care, după cum vom vedea, au un impact decisiv asupra performanței dispozitivului. În plus, anumite politici de servicii pentru clienți și de garanție a produselor sunt legate de o marcă. În cele din urmă, diferitele mărci sunt legate de un design distinctiv al produsului, care variază foarte mult de la un producător la altul și care poate influența puternic preferința pentru un anumit smartphone, uneori dând viață simbolurilor de stare reală.
În următoarele paragrafe ne vom ocupa de parametrii tehnici obiectivi care fac un mobil mai mult sau mai puțin performant: pentru mai multe informații despre mărcile individuale de telefoane mobile vă recomandăm să consultați paginile dedicate iPhone, Samsung, Huaweiși XiaoMi.
Marca smartphone-ului

1. Sistem de operare și actualizări

IntroducereaIA (inteligența artificială) a extins potențialul telefoanelor mobile și a făcut ca software-ul prezent pe dispozitive să fie foarte important în comparație cu hardware-ul. De fapt, diferitele caracteristici depind de software, cum ar fi gradul de accesibilitate a interfeței, posibilitatea de a instala sau nu anumite aplicații,interacțiunea cu alte dispozitive, dar și calitatea fotografiilor și videoclipurilor. Software-ul este mai puțin important pentru telefoanele mobile mai puțin sofisticate,adică cele care oferă doar funcții de bază, cum ar fi telefoanele mobile pentru persoanele în vârstă. Android-ul Google și iOS-ul Apple sunt cele mai populare sisteme de operare (OS) de pe piață, iOS fiind disponibil doar pe iPhone și Android prezent în peste jumătate dintre smartphone-urile aflate în circulație, așa cum au fost adoptate de aproape toți producătorii de telefoane mobile non-Apple. Mai ales pentru Android, este esențial să se evalueze versiunea instalată și posibila posibilitate de a descărca actualizări, nu întotdeauna garantate, mai ales atunci când cumpărați dispozitive de buget. Neputința de a vă actualiza telefonul mobil poate duce la o durată de viață extrem de scurtă a produsului, de asemenea, deoarece aplicațiile sunt în continuă evoluție și nu ar mai fi utilizabile. În acest moment, Android a ajuns la versiunea 11.0, iOS la 15.Smartphone-uri Android

2. Ecran

Un alt dintre principalii factori de luat în considerare atunci când alegeți smartphone-ul se referă la caracteristicile ecranului. În special, vă recomandăm să evaluați dimensiunea și calitatea reproducerii,două elemente care trebuie luate în considerare cu atenție în legătură cu utilizarea pe care intenționați să o faceți a smartphone-ului.

Dimensiune

Ecranul ocupă practic întreaga suprafață frontală a unui smartphone, contribuind puternic la definirea designului și a dimensiunii sale totale. Acestea din urmă sunt măsurate în inci, luând în considerare diagonala care rulează între cele două colțuri opuse ale afișajului. Tendința pieței se transformă, pe de o parte, pentru a proiecta un tip de telefon mobil cu un ecran din ce în ce mai mare pentru a vă bucura din plin de aplicații vizuale, a căror dimensiune variază în medie de la 4 la 6,5 inci și mai mult; pe de altă parte, pentru a propune un tip de telefon mobil cu ecrane ale căror diagonale ajung până la 5,3 inci,care poate fi utilizat cu ușurință cu o singură mână, iar economisirea spațiului poate fi alunecată confortabil într-un buzunar. În general, smartphone-urile cu ecrane de 5,4 inci și mai mult permit o citire mai confortabilă a documentelor sau o vizualizare mai clară a aplicațiilor, deși pentru utilizatorii pasionați de copii ar putea fi voluminoase și dificil de transportat. Trebuie spus că, odată cu progresul tehnologic constant, dispozitivele devin mai ușoare și mai ușor de gestionat, astfel încât dimensiunea mai mare nu se traduce întotdeauna în disconfort.Afișaj smartphone

Calitatea redării

Calitatea cu care un ecran reproduce fotografii și videoclipuri este la fel de importantă și este determinată în principal de tehnologia cu care este făcut, rezoluția și densitatea pixelilor pe inch (ppi). Deci, să vedem toate aceste caracteristici.
Tehnologie
Tehnologia cu care este realizat ecranul are un impact decisiv asupra performanței sale. Mai jos sunt cele mai răspândite, bazate pe LCD, OLED și cele folosite doar de Apple.

Astăzi IPS LCD reprezintă alternativa la AMOLED, în comparație cu care oferă culori mai fidele realității,un consum redus de baterie și un randament mai bun sub soare, chiar și în prezența unor rate de reîmprospătare ridicate. Prin urmare, este recomandabil pentru cei care folosesc telefonul mai ales în aer liber

Tehnologiile expuse aici sunt, la rândul lor, supuse unor modificări ulterioare,menite să îmbunătățească calitatea, rezistența și performanța afișajelor. În analiza produselor individuale, aceste îmbunătățiri vor fi luate în considerare și explicate, astfel încât să înțeleagă impactul lor asupra dispozitivului.
Definiție și rezoluție
Tipul de rezoluție cu care ecranul poate reda fotografii și videoclipuri și densitatea pixelilor pe inch pot avea o greutate considerabilă în alegerea smartphone-ului. Iată opțiunile actuale:Panoul smartphone-ului

Dincolo de 500/600 ppi și pornind de la QHD, nivelul de definire a experienței vizuale este foarte bun, fie că este vorba de vizionare video, jocuri sau imagini. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să luăm în considerare faptul că, dacă folosim un ecran de 5 inci la 20/30 cm de față, nu am fi capabili fizic să percepem îmbunătățiri ale experienței oferite de un 4K.
Rezoluția smartphone-ului

Alte caracteristici

Rata de reîmprospătare, rata de reîmprospătare indică de câte ori afișajul își actualizează imaginea într-o secundă și este indicată în Herz (Hz).
Recent, plafonul de 60 Hz a fost rupt, ceea ce va afecta în principal utilizatorii de jocuri video, având în vedere că cu cât rata de reîmprospătare este mai mare, cu atât ecranul este mai lin pentru imaginile în mișcare rapidă. Cei care nu folosesc telefonul în special pentru acest lucru vor constata că bateria este consumată inutil pentru a asigura performanțe video ridicate.
În cele din urmă, un posibil plus este dat de rezistența ecranului. Astăzi optăm din ce în ce mai frecvent pentru achiziționarea de filme de protecție menite să protejeze smartphone-ul de zgârieturi, în timp ce există tipuri de sticlă care sunt deosebit de rezistente, în special la impacturi, cum ar fi Gorilla Glass sau Ceramic Shield,atunci când vine vorba de cele mai recente iPhone-uri.

3. Camera foto

Camera smartphone este un element la fel de complex de evaluat, deoarece este decisiv pentru alegerea cuiva, deoarece aceste dispozitive au devenit înlocuitori reali pentru camerele digitale.
Pentru a avea rezultate bune nu este neapărat nevoie să fii fotograf, din fericire poți filma în modul automat bazându-te pe senzori,care de fiecare dată profită la maximum de hardware-ul disponibil pentru cea mai bună fotografie, având în vedere situația.
Dacă senzorii și software-ul funcționează bine împreună, cu cât hardware-ul este mai bun, cu atât rezultatul este mai bun, dar dacă senzorul nu funcționează cu un software adecvat, potențialul hardware-ului nu va fi îmbunătățit. Acestea fiind spuse, să vedem în detaliu factorii care trebuie evaluați la nivel hardware.

Rezoluția fotografiilor și videoclipurilor produse cu telefonul mobil

Pentru a ține cont atât pentru fotografii, cât și pentru videoclipuri există rezoluția:imaginile și videoclipurile create cu o rezoluție mai mare au mai multe detalii (dacă sunt redate pe dispozitive adecvate), sunt mai puțin "plate" și oferă posibilitatea de editare foto, dar dacă destinația fotografiilor și înregistrărilor video sunt exclusiv social media, probabil că nu aveți nevoie de performanțe ridicate. Facebook, de exemplu, îți cere să modifici în mod expres setările implicite ale contului tău pentru a-ți permite să postezi imagini în HD (1280 x 720 pixeli).Cameră smartphone

Senzor și MegaPixel

Cel mai evidențiat și probabil abuzat parametru de către producători este numărul de MegaPixels (MP) al senzorului camerei.
MP indică câți pixeli alcătuiesc fotografiile care vor fi făcute, prin urmare dimensiunea suprafeței: cu cât mai mult MP, cu atât fotografiile sunt mai mari. Cu cât fotografiile sunt mai mari, cu atât fișierul este mai greu, astfel încât cu atât mai mult spațiu va fi ocupat în memoria ROM și cu atât mai multă lățime de bandă va fi necesară pentru transferul de imagini.
Majoritatea camerelor din spate ale smartphone-urilor mid-range au un senzor de 12 megapixeli și nu merită să setați o calitate mai scăzută a fotografiilor de ieșire cu scopul de a economisi memorie, deoarece acestea ar fi produse cu mulți megapixeli mai puțin, anulând investiția.
De exemplu, dacă avem o cameră de 12 MP care creează fotografii de 6 megaocteți și un mobil cu un ROM de 128 GB, vom putea stoca 21.000 de fotografii (dacă memoria nu a fost dedicată și altor fișiere).
O fotografie făcută în 12 MP vă permite să obțineți o imprimare de o calitate excelentă de 28 × 35 cm.
Dacă de obicei nu imprimăm, ci afișăm fotografii și videoclipuri pe ecrane TV sau PC, considerăm că cu un ecran 4K avem afișarea perfectă a fotografiilor în 8 MP.
Apariția ecranelor 8K justifică atenția la achiziționarea de telefoane mobile cu camere de până la 33 MP, dar rămâne faptul că o fotografie de calitate depinde și de capacitățile tehnice ale camerelor și software-ului, nu numai pe MP.

Apertură

Pentru fiecare cameră din spate a mobilului, lângă MP există valoarea f a diafragmei, instrumentul care are în fotografie aceeași funcție a irisului pentru ochiul uman: deschiderea și închiderea face ca cantitatea de lumină primită sau expunereasă varieze. O diafragmă mică îmbunătățește claritatea fotografiilor realizate în lumină scăzută, cum ar fi în interior.
F indică dimensiunea găurii: cu cât valoarea este mai mică, cu atât diametrul este mai mare și, prin urmare, cu atât este mai mare cantitatea de lumină care va intra în lentilă.
În mod tradițional, în smartphone-uri există o diafragmă fixă foarte deschisă, cum ar fi f /2, f /1.8 și f /1.6, dar unele modele încep să ofere diafragme cu diafragmă variabilă, care pot fi, de asemenea,modificate manual de către utilizatorii mai experimentați.

Lentile spate

În ultima vreme pe piață sunt lansate telefoane mobile care au de la 2 la 4 camere din spate, dar trebuie subliniat faptul că ecuația mai multe camere egale cu o calitate foto / video mai bună nu este corectă. Camerele din spate care o flanchează pe cea principală sunt:

Aceste lentile suplimentare, dacă sunt bune, vor ajuta la îmbunătățirea rezultatului fotografiilor noastre.

Cameră frontală

Principalele utilizări ale camerei frontale se referă la executarea apelurilor video și realizarea de selfie-uri,astfel încât, de obicei, performanța este mai mică decât cele din spate, concepute în schimb pentru a imortaliza amintirile care urmează să fie imprimate sau reproduse pe un ecran mare. Majoritatea camerelor frontale montează senzori variind de la cel puțin 10 MP în sus.

Flash

Un bliț LED,uneori de două ori prezent (chiar și cu camera frontală), poate fi folosit pentru a utiliza camera în condițiile în care iluminarea este aproape sau complet absentă, acționând ca o lanternă, dacă este necesar. Excluzând unele situații particulare, rezultatul este totuși mai bun atunci când camera oferă un spectru larg de ISO, permițându-vă să evitați utilizarea blițului cât mai mult posibil. Blițurile pot fi un singur LED, cel mai simplu sau mai avansat, dual LED sau chiar quad LED.

Alte caracteristici

Alte caracteristici care ar fi mai bine să aibă, deși rezultatul va varia în funcție de modelul de mobil:

Calitatea videoclipurilor produse

Calitatea videoclipurilor realizate cu smartphone-uri este măsurată în pixeli/fps (cadru pe secundă), unde pixelii reprezintă rezoluția și cantitatea de informații într-un singur cadru, în timp ce fps-ul reprezintă cantitatea de cadre într-o secundă.
Pur și simplu, cu cât rezoluția este mai mare, cu atât calitatea imaginii este mai mare,cu atât fps-ul este mai mare și cu atât este mai mare fluiditatea cu care va fi redat videoclipul.
În prezent, majoritatea telefoanelor mobile pot înregistra cel puțin video Full HD la 30 fps (rezoluție de 1920 x 1080 pixeli) sau chiar în 4K la 30 fps (rezoluție de 4096 x 2160 pixeli). În ultimul caz, este posibil să selectați și să extrageți din videoclip
fotografii individuale care pot fi imprimate într-o calitate excelentă și perfect vizibile pe un ecran 4K. Producătorii încep să lanseze pe piață primele dispozitive care acceptă înregistrări video în 4K la 120 fps și 8K la 30 fps, deși nu sunt încă ecrane prea răspândite.Smartphone-uri cu mișcare lentă

4. Hardware-ul

Al patrulea factor pe care vă recomandăm să îl evaluați atunci când alegeți un smartphone este cel legat de hardware sau de componentele sale interne. Discursul este destul de complex: în interiorul smartphone-urilor găsim instalat așa-numitul SoC (System-on-a-Chip)sau circuite integrate în care există toate componentele care permit unui computer să funcționeze. Cele mai cunoscute SoC-uri sunt Exynos, Snapdragon, Kirin și Helyos, care, la rândul lor, au fost dezvoltate în diferite modele și actualizate diferit pentru a-și crește potențialul și eficiența. În interiorul SoC-urilor găsim în general procesorul, un subsistem video și memoria RAM. Pentru a simplifica abordarea acestei părți, alegem să distingem trei parametri de bază pentru a evalua hardware-ul unui smartphone, deoarece acest lucru joacă un rol foarte important în determinarea performanței acestui tip de dispozitiv: de exemplu, afectează viteza de execuție a unei comenzi, deschiderea și utilizarea aplicațiilor, consumul de energie și multe altele. Acești trei parametri sunt procesorul, memoria RAM și memoria.

Procesor

Un procesor puternic și de bună calitate este crucial pentru a determina calitatea unui smartphone. De fapt, viteza de deschidere a aplicațiilor, fluiditatea execuției lor și, nu în ultimul rând, calitatea experienței de joc depind de acest lucru. Procesorul ajută, de asemenea, la determinarea eficienței produsului, precum și a consumului bateriei, a vitezei de descărcare și a funcționării camerei. Printre procesoarele utilizate în producția de smartphone-uri se numără Dual-Core, Quad-Core și Octa-Core,fiecare dintre acestea având caracteristici și specificații unice. Este important să rețineți că mai multe nuclee nu înseamnă neapărat o calitate mai mare a procesorului sau cât de repede rulează simultan mai multe aplicații. Cu toate acestea, poate indica o eficiență mai mare a bateriei. Cele mai puternice procesoare, de fapt, cu un procesor egal sau mai mare de 2 GHz, tind să necesite o cheltuială puternică de energie. Din păcate, tehnologia bateriilor nu a avansat în paralel cu cea legată de alte componente fundamentale ale acestor dispozitive, forțând adesea un compromis între durabilitate și performanță.Procesor smartphone

Berbec

În ceea ce privește memoria RAM (Memorie cu acces aleator), este posibil să fie destul de drastică și să opteze pentru smartphone-ul cu cel mai mare număr de GB RAM. De asemenea, din MEMORIA RAM depinde de viteza de deschidere a aplicațiilor, cum ar fi capacitatea de multitasking a dispozitivului, un parametru foarte important de luat în considerare, atât de mult încât unii producători se organizează pentru a permite o extindere a MEMORIEI RAM după cumpărare. În general, smartphone-urile montează cel puțin 2 GB RAM și, în unele cazuri, până la peste 10 GB. Apple iPhone-urile pot funcționa mai bine cu o memorie RAM mai mică decât media, datorită compatibilității maxime dintre hardware și software, deci este dificil să găsiți informații oficiale cu privire la cantitatea de MEMORIE RAM a iPhone-ului.

Memorie ROM

Memoria internă a unui smartphone determină cantitatea de date, aplicații, actualizări, fotografii sau videoclipuri pe care le puteți salva direct pe dispozitiv înainte de a recurge la Cloud. Este, de asemenea, acasa, la sistemul de operare și multe aplicații dezvoltate de branduri individuale, care este adesea imposibil de a elimina și care duce la memorie reală disponibile mai mici decât indicate în specificațiile tehnice ale produsului. Ca și în cazul RAM, este recomandabil să aveți cât mai multă memorie internă posibil.
În gama bugetară sunt dispozitive cu ROM-uri de 32 GB, în timp ce în gama medie 128 GB, în high-end până la 1 TB și mai sus. Poate exista sau nu un slot dedicat unui card pentru extinderea memoriei disponibile până la o limită maximă, indicată în mod normal. Cu toate acestea, trebuie spus că, în unele cazuri, ar trebui să renunțați la al doilea SIM și că nu toate aplicațiile pot fi salvate pe MicroSD, deci este mai bine să nu vă bazați exclusiv pe memoria extensibilă. În cele din urmă, unii producători forțează utilizatorul să cumpere oextindere proprietară,adică de aceeași marcă ca și mobilul, care poate fi mai scump decât un MicroSD standard.Memoria smartphone-ului

Baterie

Un factor decisiv suplimentar în alegerea smartphone-ului este cel legat de bateriasa . Procesorul, tehnologia ecranului, tipul de cameră și multe alte elemente au o greutate relevantă în determinarea consumului bateriei, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, precum și utilizarea smartphone-ului (de exemplu, numărul de aplicații deschise în același timp, luminozitatea ecranului, utilizarea Bluetooth și WiFi etc.). Capacitatea de încărcare O măsură obiectivă de evaluare a bateriei este dată de numărul său de mAh (miliamper-oră), o măsură prin

care se stabilește capacitatea de a furniza energie unui dispozitiv într-o anumită perioadă de timp, de o oră cu precizie. Foarte indicativ, o baterie de 3000 mAh corespunde unei autonomii de aproximativ 8 ore cu o utilizare medie a dispozitivului (utilizat pentru a efectua apeluri, a trimite mesaje, a se conecta la o rețea de internet și a naviga). Deci, o baterie în jur de 3000 mAh poate satisface nevoile de bază ale majorității consumatorilor și din acest motiv este recomandabil să alegeți un model care montează o baterie nu mai mică decât acest prag. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că sistemul de operare instalat pe smartphone afectează foarte mult consumul total al bateriei, deoarece eficiența procesului și gestionarea hardware-ului depind de acesta. De asemenea, pentru aceasta Apple nu dezvăluie capacitatea bateriei în mAh, dar în ore de utilizare în redare video, audio și streaming, activități cu consum ridicat de energie. Acest lucru se datorează faptului că iPhone-urile vin cu baterii cu miliampere-ore mai mici decât media pieței, având în vedere că sistemul de operare este configurat ad-hoc pentru hardware-ul său. Detașabil sau notț
În cele din urmă, deși din ce în ce mai puțin frecvent, în unele cazuri bateria este detașabilă, astfel încât să permită înlocuirea acesteia odată epuizată: această caracteristică, cu toate acestea, a fost abandonată de majoritatea producătorilor și se optează pentru modele din ce în ce mai compacte.Încărcarea smartphone-ului

5. Conectivitate

Cartelă SIM

Cunoașterea tipului de cartelă SIM este compatibilă cu un anumit smartphone poate fi importantă înainte de a continua achiziția. Astăzi, marea majoritate a dispozitivelor mid-rangenecesită utilizarea unui micro-SIM , în timp ce modelele mai avansate, care se concentrează puternic pe compactitatea designului, necesită un nano-SIM. Modelele care pot găzdui cele mai vechi cartele SIM sunt acum foarte puține, în mare parte limitate la cea mai mică și mai ieftină gamă. Dacă aveți o cartelă SIM mai mică decât ar trebui, pur și simplu utilizați un adaptor, în timp ce dacă trebuie să treceți la o cartelă SIM mai avansată, trebuie să contactați operatorul de telefonie și, adesea, să plătiți pentru noua cartelă păstrându-vă numărul de telefon. Tehnologia Dual SIM
Dual SIM, sau capacitatea de a instala două cartele SIM pe același dispozitiv, este o funcție pe care nu o găsim întotdeauna pe smartphone-uri, dar care poate fi destul de utilă pentru cei care au nevoie de un singur dispozitiv pentru a gestiona două numere diferite în același timp. Cu toate acestea, o atenție deosebită ar trebui acordată prezenței sau absenței unui slot dedicat în mod specific celui de-al doilea SIM, deoarece adesea este pus la dispoziție doar cel pentru MicroSD, făcând astfel imposibilă extinderea memoriei telefonului. În funcție de planul de prețuri și de disponibilitatea rețelei în zonele în care locuiți și lucrați, tipul de conectivitate oferit de un smartphone poate fi un factor important.Conexiuni smartphone

Reţele

Dacă până acum toate dispozitivele medii-high end asigură posibilitatea de a exploata rețelele 4G (adesea LTE), atunci când optați pentru un produs ieftin, puteți găsi în continuare limitări în această privință. Atenție, prin urmare, la specificațiile în cazul în care o rețea 3G nu este suficientă pentru nevoile dvs. Începând din 2019, de altfel, 5G și-a făcut intrarea în Italia. Va dura ceva timp pentru ca acesta să fie disponibil pe întreg teritoriul, dar va fi util pentru utilizatorii interesați să accelereze încărcarea și descărcarea datelor, îmbunătățind calitatea apelurilor vocale și a streamingului.

Conexiuni wireless

Versiunea Bluetooth instalată este, de asemenea, un element important, în special pentru cei care doresc să profite de tehnologia LTE: versiunile anterioare 4.1 pot provoca, de fapt, interferențe și mai puțină stabilitate a conexiunii. Amintiți-vă că această tehnologie este fundamentală pentru asocierea cu ceasuri inteligente, trackere de activitate sau căști.
În ceea ce privește conectivitatea Wi-Fi,standardele cu adevărat depășite sunt disponibile doar pe dispozitive înainte de 2010. În prezent, cu Wi-Fi 4, 5 și 6 (respectiv, standard 802.11n, 802.11ac și 802.11ax) puteți fi siguri. Desigur, cu cât standardul este mai avansat, cu atât transmisia de conținut va fi mai rapidă. Pentru streaming 4K sau 8K UHD, viitorul este încă nu foarte popular Wi-Fi 6, care ajunge la 10,000 Mbps (10 Gbps) și vă permite să utilizați frecvența de 6 GHz pentru viteza maximă de transfer. Posibilitatea de a-l folosi cu adevărat, cu toate acestea, depinde și de standardul acceptat de modem sau de dispozitivul la care dorim să ne conectăm smartphone-ul.

Conexiuni fizice

În ceea ce privește conectivitatea fizică,tendința este de a oferi produse cuUSB Type-C cel puțin în standardul 2.0 (sau pur și simplu USB-C 2.0),dar cele mai avansate 3.0 și 3.1 sunt în curs de dezvoltare. În transferul de date, USB-C 3.0 este de peste 10 ori mai rapid decât USB 2.0, în timp ce USB-C 3.1 este chiar de 20 de ori mai rapid, ceea ce afectează și viteza de încărcare a mobilului. Evident, iPhone nu oferă cablul standard, ci doar Lightning, în fața aceleiași tehnologii USB. În cele din urmă, pentru o modă lansată de Apple, telefoanele mobile care oferă încă intrarea pentru mufa pentru căști de 3,5 mm sunt acum rare. Maniacii de reproducere audio vor trebui să aibă răbdare, deoarece cu tehnologia disponibilă astăzi pentru căștile wireless această variație duce la o calitate mai scăzută a ascultării. Porturi smartphone

Cele mai frecvente întrebări despre smartphone-uri

Materialele sunt importanteț

Procesele de fabricație și materialele utilizate pentru crearea smartphone-urilor au evoluat rapid în ultimii ani. Materialele utilizate în general sunt plasticul, sticla și diferite tipuri de metale, dintre care unele sunt destul de valoroase (litiu, beriliu, argint, aur, paladiu). Deși procesele și materialele utilizate sunt printre cele mai variate, pe lângă gusturile personale, este necesar să se caute acele dispozitive care utilizează materiale rezistente la căderi și variații de temperatură, în special în ceea ce privește suprafețele exterioare. Plasticul, de exemplu, este relativ rezistent la impact, deși este mai predispus la zgârieturi. Metalul, pe de altă parte, cu o capacitate excelentă de a distribui căldura, devine printre cele mai frecvent utilizate materiale pentru a face smartphone-uri.

Cât costă un smartphone

Prețul joacă cu siguranță un rol fundamental în alegerea smartphone-ului. În acest cadru, raportul calitate/preț nu este de proporționalitate directă, deoarece produsele de calitate superioară nu corespund întotdeauna unor prețuri mai mari. Prin urmare, nu trebuie să vă lăsați automat ghidați de preț, ci să îl evaluați cu atenție în raport cu ceilalți factori care au fost prezentați anterior. De fapt, cea a smartphone-urilor este o piață supusă unui grad ridicat de uzură a tehnologiei și designului, motiv pentru care un model de top din gama de astăzi, al cărui preț poate ajunge chiar și peste 900 €, poate fi considerat în curând depășit sau poate avea doar performanțe puțin mai mari decât un produs care costă 200 sau 300 €. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere și faptul că, în general, modelele cu un preț ridicat au unele funcții care le caracterizează într-un mod unic, cum ar fi camere de înaltă calitate, ecrane de înaltă definiție sau procesoare de ultimă generație. Dacă nu doriți să vă bazați pe planuri tarifare care includ achiziționarea unui smartphone, puteți să vă deplasați în continuare în diferite game de prețuri pentru alegerea dvs.:

Puteți utiliza un smartphone ca routerț

Acum, practic, toate smartphone-urile, chiar dacă sunt ieftine, vă permit să activați funcția hotspot,prin care dispozitivele externe pot profita de conexiunea la rețeaua LTE cu care este echipat smartphone-ul în sine. Această opțiune nu oferă performanțe comparabile cu un router portabilreal și cu siguranță nu este cea mai bună alegere în cazul în care trebuie să consumați o cantitate mare de date pe mai multe dispozitive în același timp. Cu toate acestea, rămâne o alternativă foarte practică pentru a efectua unele sarcini de bază atunci când nu puteți conta pe o rețea Wi-Fi.

Există smartphone-uri pentru vârstnici

Cele mai căutate caracteristici din telefoanele mobile pentru persoanele în vârstă sunt, de obicei, tastele mari, volumul mare și prezența unui buton SOS pentru situații de urgență. Toate aceste funcții nu sunt tipice smartphone-urilor moderne, care se concentrează pe modele atractive și performanțe la nivel înalt pentru gestionarea multor aplicații, în timp ce telefonia în sine este aproape considerată secundară (sau, dacă nimic altceva, este luată de la sine). Dacă sunteți în căutarea unui produs pentru utilizatorii destul de vârstnici care nu doresc să aibă nimic de-a face cu tehnologia, este recomandabil să vă orientați pe un mobil special care are toate caracteristicile descrise mai sus. Având în vedere că marea majoritate a acestor modele se bazează pe rețele 2G, cu toate acestea, este posibil ca în unele zone cu recepție slabă să nu se realizeze rezultatele dorite.

Puteți utiliza un smartphone ca webcamț

Utilizarea unei camere externe rămâne o necesitate pentru toți cei care dețin un computer desktopși, chiar dacă nu este o cheltuială deosebit de oneroasă, poate părea inutil să investești într-un dispozitiv suplimentar atunci când poți conta deja pe o cameră de calitate integrată în smartphone-ul tău. Pentru a-l putea folosi ca webcam pentru computer, va fi necesar să instalați anumite aplicații care vă permit să activați această funcție, adesea activând și modul de depanare USB, o operațiune care ar putea fi riscantă pentru cei care nu au experiență cu gestionarea sistemelor Android.

Cumpăr un smartphone sau un reflexț

Cu siguranță, funcționalitatea smartphone-urilor se îmbunătățește de la an la an, dar în 2021 pentru cei pasionați de fotografie și filmare manuală, un SLR este încă indispensabil.