Cele mai bune suplimente de magneziu 2021 (Top 5)

Factorii decisivi pentru alegerea magneziului

Un mineral pentru bunăstarea noastră: magneziul

În supraabundența produselor și suplimentelor pentru bunăstarea organismului sau pentru susținerea activității fizice este destul de frecvent să luăm orbire, găsindu-ne irosind bani pe produse care, dacă nu sunt de nici un folos, se pot dovedi chiar dăunătoare sănătății noastre.

Supliment de magneziu pentru bunăstarea noastră

Fără îndoială, nu este cazul unui mineral pe care cu siguranță l-am auzit menționat și pe care din ce în ce mai des îl găsim la vedere pe rafturile magazinelor specializate și nespecializate. Vorbim despre magneziu, dar să vedem în detaliu care sunt caracteristicile acestui mineral special și beneficiile pe care le-amputea obține prin integrarea acestuia îndietanoastră .

Magneziul în dieta noastră zilnică

Magneziu: ce este itț

Magneziul (simbolul chimic Mg)este unul dintre elementele chimice ale tabelului periodic cel mai prezent în natură, deoarece singur constituie până la 2% din scoarța terestră și este prezent în concentrație mare chiar și în apele oceanelor. În ciuda faptului că este destul de abundent, acest mineral special nu poate fi găsit izolat – sau în "stare liberă", așa cum am spune în jargonul științific – ci doar în combinație cu alte elemente.

Magneziul în natură

Am vorbit despre asta până acum ca un mineral, dar magneziul este mai corect definibil ca un metal alcalin și diferiții săi compuși pot fi utilizați în zone foarte diferite unul de celălalt. Oxidul de magneziu, de exemplu, este utilizat pentru acoperirea cuptoarelor în care sunt prelucrate metale și alte materiale, cum ar fi sticla sau cimentul, în timp ce dacă este aliat cu aluminiu magneziul este utilizat în principal pentru producția de componente pentru industria aerospațială.

Elementul de magneziu al tabelului periodic

Dar cum este posibil ca acest element să fie atât de util în dietțul nostru Pentru a înțelege mai bine acest aspect, să analizăm acum acest element în sfera proceselor biochimice.

Magneziu și compuși organici

După cum am văzut, în natură magneziul se găsește în principal în roci și apă de mare, dar și în lumile plantelor și animalelor, în care joacă un rol la fel de important comparabil cu cel al carbonului. Dacă, de fapt, pentru plante magneziul este fundamental în procesul de fotosinteză,pentru oameni și animale acest element este la fel de important. Este baza reacțiilor enzimatice și a multor procese metabolice, este o componentă esențială a țesutului osos (împreună cu calciul și fosforul), se găsește complexată în proteine, contribuie lasinteza corectă și duplicarea acidului nucleic, transmiterea impulsurilor nervoase și musculare și multe altele.Magneziu în compuși organici

 

Ceea ce tocmai s-a văzut arată că magneziul este un element central pentru diverse procese fiziologice și, prin urmare, atât la adulți, cât și la copiii care cresc, nevoia de magneziu nu trebuie neglijată niciodată. În medie, o femeie adultă ar trebui să ia despre 300 mg zilnic în condiții normale și despre 450 mg în timpul sarcinii, întimp ce un bărbat adult are nevoie de aproximativ 350 mg în fiecare zi; desigur, aceste date sunt pur orientative și variază în funcție de vârsta, greutatea și condițiile specifice ale persoanei examinate.

Deficitul de magneziu

Dacă nu asimilăm cantități suficiente de magneziu, ne putem confrunta cu diferite probleme, cum ar fi iritabilitatea și schimbările de dispoziție, greața, hipertensiunea arterială, crampele musculare (în special episoadele pe timp de noapte sau în timpul antrenamentului) și senzația de oboseală zilnică și lentoare. Este interesant de observat că deficitul de magneziu și efectele sale, în special în manifestările lor cele mai grave, se găsesc și la subiecții care suferă de alcoolism cronic, tocmai pentru că alcoolul împiedică sistemul digestiv să absoarbă și să asimileze corect magneziul.

Deficitul de magneziu

Motivele deficitului de magneziu sunt aproape întotdeauna legate de probleme de asimilare de către sistemul digestiv care, la rândul lor, se pot datora unei diete incorecte, patologiilor precum sindromul Kwashiorkor, pancreatitei sau colitei și din nou abuzului de băuturi alcoolice, așa cum am spus mai devreme. Alte cauze mai frecvente ale deficitului de magneziu pot fi condițiile prelungite de stres, antrenamentele dure în timpul cărora pierdeți o mulțime de lichide, în special sezoanele calde, și administrarea de medicamente laxative sau diuretice pentru perioade lungi de timp.

Magneziu și nutriție

Integrarea magneziului în dieta noastră este, prin urmare, foarte importantă, iar avantajul este că este prezent în diverse alimente pe care le consumăm zilnic. Dacă, totuși, ne confruntăm cu o dietă cu conținut scăzut de calorii sau suntem forțați din motive circumstanțiale să evităm anumite alimente, atunci este oportun să luăm în considerare utilizarea unui supliment specific demagneziu. Dar să vedem în detaliu ce alimente sunt de fapt utile pentru a putea asimila o rație suficientă de magneziu și motivele pentru care utilizarea unui supliment special se poate dovedi a fi cea mai bună alegere.

Alimente bogate în magneziu

Ca oligoelement, magneziul este prezent în multe alimente. Pentru a avea acest nutrient fundamental disponibil, este în general recomandabil să includeți în dieta noastră alimente slab procesate și să mâncați în cea mai mare parte salată verde și legume cu frunze verzi (spanac, rucola, chard, busuioc, mentă, frunze de coriandru etc.), fructe proaspete (în special banane, kiwano și curmale), nuci (semințe de dovleac, nuci, migdale, caju, arahide, fistic, alune etc.), leguminoase (linte și fasole în primul rând), dar și cacao (ciocolata neagră cu un procent ridicat de cacao este o sursă excelentă de magneziu), unele tipuri de alge marine (în special algele agar) și, în cele din urmă, crustacee și pești, atât apă dulce,cât și apă sărată.

Nutriție adecvată

Cu privire la procesul de absorbție a magneziului de către organism, luați în considerare acest pasaj al unui articol propus de site-ul specializat cure-naturali.it,un punct real de referință în acest domeniu:

Organismul funcționează eficient în reglarea absorbției magneziului. De fapt, dacă există un aport alimentar scăzut al acestui mineral, intestinul absoarbe un procent mai mare din acesta din alimente, în timp ce rinichii își limitează pierderile; atunci când aportul alimentar este ridicat, cu toate acestea, excesul de magneziu este eliminat prin fecale.

Ceea ce s-a văzut asigură capacitatea organismului nostru de a asigura eficient asimilarea acestui nutrient important, cel puțin în condiții clinice normale. În orice caz, pentru a fi sigur de a primi aportul maxim de magneziu din dieta ta, este cu siguranță recomandabil să mănânce alimentele menționate doar uncooking - evident, atunci când acest lucru este posibil - sau aburindu-le, astfel încât să nu modifice și să păstreze active proprietățile nutriționale ale alimentelor.

Tabel de informații

Pentru a vă face o idee despre care sunt procentele de magneziu conținute în unele dintre aceste alimente, oferim cititorilor noștri acest tabel recapitulativ. Dorim să ne amintim că informațiile conținute aici sunt pur orientative și că procentele de magneziu din aceste alimente sunt foarte variabile. În orice caz, aceste date dau loc pentru a înțelege care sunt concentrațiile relative ale acestui mineral în dieta noastră.

Hrană
Conținut de magneziu la 100 g
Pudră de cacao
420 mg
Semințe de dovleac
400 mg
Quinoa
280 mg
Arahidă
167 mg
Ovăz
139 mg
Leguminoase
120-190 mg
Spanac
58 mg

Alimente din magneziu cu concentratie ridicata

Am văzut, totuși, că există unele cazuri în care chiar și alegerea acestor alimente poate să nu fie suficientă pentru a ne garanta aportul demagneziu de care avem nevoie, atât pentru că aceste alimente sunt adesea rafinate înainte de a ajunge pe masa noastră, cât și pentru că se întâmplă să fie în condiții (de mediu sau personale) deosebit de stresante pentru corpul nostru sau ne confruntăm cu o perioadă de activitate fizică deosebit de obositoare. Deci, să vedem câteva caracteristici ale suplimentelor de magneziu.

Suplimente de magneziu

Deoarece magneziul joacă o acțiune fundamentală în sistemul nervos și asupra mușchilor, multe companii farmaceutice și active în producția de suplimente alimentare au lansat pe piață câteva linii de produse pe bază de magneziu sau care conțin procente ridicate din acest oligoelement.

Supliment de magneziu

Orientarea-te în acest potop de oferte poate confunda ideile, mai ales ale celor care nu sunt obișnuiți să cumpere acest tip de suplimente. De aceea, este oportun să se ia în considerare mai îndeaproape specificul acestui tip de produse și beneficiile care pot fi extrase din aportul lor.

Înainte de a continua în această direcție, am dori să vă oferim un fragment dintr-un articol interesant propus de binecunoscutul site My-personaltrainer.it:

Reaprovizionarea magneziului poate fi necesară, în special în lunile de vară pentru sportivii care practică activități sportive de anduranță.
Nevoia de reintegrare nu derivă numai din nevoia de a face față unei deficiențe absolute (dificil de găsit), ci din necesitatea de a menține echilibrele electrolitice intra și extracelulare. Din acest motiv, magneziul trebuie luat împreună cu alte săruri minerale, cum ar fi sodiul și potasiul. O suplimentare de magneziu specifice pot fi, de asemenea, utile în tratamentul sindromului pre-menstruale.

Tipuri de suplimente

Pe piață găsim diferite tipuri de suplimente de magneziu, în care oligoelementul în cauză este legat de alte săruri și minerale utile pentru asimilarea sa, așacum subliniază extrasul articolului menționat mai sus. Pe baza acestui parametru putem distinge două categorii principale de produse:

Citrat de magneziu

 

Clorură de magneziu

 

Sulfat de magneziu

 

De asemenea, ar fi recomandabil să luați acest tip de suplimente împreună cu o parte din vitamina B6,care contribuie pozitiv la absorbția magneziului de către organism.

Cum să luați suplimentul de magneziu

Suplimentele de magneziu sunt produse în diferite formule: dizolvate în soluție în băuturi precum băuturile energizante clasice, în pulbere,în plicuri cu o singură doză sau în tablete. Nu există diferențe majore între aceste formule și nici nu este posibil să se indice cele mai bune dintre ele.

Magneziu pe scurt

Cu toate acestea, cu o anumită aproximare, putem spune că suplimentele de pulbere de magneziu sunt probabil cele care conțin oligoelementul în cea mai pură stare dintre cele de pe piață, deoarece în cea mai mare parte sunt lipsite de îndulcitori și diverse arome. De asemenea, au avantajul de a fi stocabile pentru o lungăperioadă de timp, atâta timp cât produsul este păstrat în interiorul ambalajului său original. Dimpotrivă, băuturile energizante care conțin magneziu sunt de obicei amestecate cu coloranți și alte elemente care cu siguranță fac lichidul mai gustos, dar riscă să-i compromită valoarea nutritivă.

Magneziu pentru sport

Pe de altă parte, suplimentele din pastile sau tablete (precum și cele din plicuri) sunt ușor de transportat, fiind mult mai practice decât cele cu pulbere.
Dacă ați ales suplimentul sub formă de pulbere, în general, trebuie să turnați magneziu în mărimea unei lingurițe într-un pahar cu apă, eventual călduț,astfel încât să dizolvați mai bine suplimentul în lichid. Sportivii ar trebui să ia în mod normal, după sesiunea de formare,în faza de recuperare, în timp ce pentru alte nevoi suplimentul poate fi luată dimineața, înainte de mese și pe stomacul gol, pentru aamplifica acțiunea sa benefică.