Cele mai bune uscătoare de scrubere 2021 (Top 5)

Factorii decisivi pentru alegerea uscătorului de spălare

Curățarea pardoselilor,în special în casele mai mari, este adesea cea mai obositoare dintre activitățile de curățare a casei. O mașină, cum ar fi uscătorul de spălare, poate fi foarte utilă pentru a reduce nu numai oboseala, ci și timpul dedicat curățării acestor suprafețe. Ce este un uscător de scruber Este un aparat asemănător cu o mătură electrică sau un aspirator de remorcare,în comparație cu care, totuși, oferă o caracteristică suplimentară: spălarea și uscarea podelei.Uscător de scrubere

Cum funcționează uscătorul de scrubereț

Pentru funcționarea sa, uscătorul de spălare utilizează două rezervoare:unul pentruapă curată,amestecat cu cantitatea corectă de detergent de podea,celălalt pentru colectareaapei murdare.
În timpul trecerii pe suprafață, o duză, ascunsă în capul mașinii, pulverizează amestecul de apă și detergent pe podea și / sau direct pe perie sau rolă rotativă. Acestea asigură frecarea viguroasă a suprafeței, îndepărtarea murdăriei și a petelor. În spatele periei rotative este plasată duza de aspirație, care suge excesul de apă de pe podea lăsându-l aproape uscat.

Cum se utilizează uscătorul de scruberț

Utilizarea uscătorului de spălare este foarte simplă: odată ce rezervorul de apă curată este umplut, pur și simplu porniți-l și începeți să treceți podeaua,nu spre deosebire de ceea ce se face cu mătura electrică.
Singura recomandare pe care o facem este să aspiram înainte de spălare sau să trecem același scruber-uscător în modul de aspirație: rezultatul spălării este mai bun pe podelele deja ferite de praf și resturi.

1. Structura

Pentru a alege modelul de uscator de scruber care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra, trebuie sa iei in considerare cateva caracteristici tehnice importante care pot fi decisive in timpul utilizarii. După evaluarea cu atenție a datelor tehnice ale acestui tip de produse, am selectat 4 factori decisivi pentru a continua o achiziție cât mai conștientă și mai atentă posibil.
Primul factor pe care am decis să-l includem în analiza noastră este cel legat de structura dispozitivului. Acesta este, de fapt, un aspect deosebit de relevant, deoarece afectează în mod semnificativ atât caracterul practic al utilizării, cât și capacitatea de a se adapta la diferite tipuri de curățare. Prin urmare, pornind de la unele elemente specifice la nivel structural, puteți începe să înțelegeți dacă un uscător de spălare este mai mult sau mai puțin eficient și dacă se pretează la o utilizare optimă în casa dvs.
În primul rând, trebuie spus că există numeroase tipuri de uscătoare de spălare pentru podele. Aici vom lua în considerare numai cele pentru uz casnicsau cele cu modele de remorcare și mătură electrică,dar pe piață există multe mari, mai potrivite pentru curățarea mediilor foarte mari.
În orice caz, atât în ceea ce privește uscătoarele de spălare remorcate, cât și cele cu mătură electrică, dimensiunile produsului nu sunt deloc neglijabile: un model voluminos nu numai că va fi dificil de manevrat, în special în încăperile cu mult mobilier, dar va fi, de asemenea, incomod de depozitat în apartamente cu puțin spațiu disponibil.
Același lucru se poate face și pentru greutate, deoarece afectează manipularea, precum și transportul dintr-o cameră în alta sau de la un etaj la altul al casei. Prezența sau absența unui cablu de alimentare este un element suplimentar pentru a efectua o evaluare a calităților uscătorului de spălare. Majoritatea modelelor sunt echipate cu un cablu care permite o gamă variabilă de acțiune, în timp ce altele sunt adevărate mașini de spălat-uscat fără fir, astfel încât acestea permit o mobilitate mult mai mare. Lungimea cablului este importantă deoarece afectează timpul necesar pentru finalizarea curățării: un fir foarte scurt vă va forța să schimbați priza electrică destul de des, invers, una suficient de lungă va permite o bună libertate de mișcare și sesiuni de lucru continue. Deoarece este un instrument care trebuie utilizat pentru o perioadă lungă de timp, mânerul este, de asemenea,destul de relevant pentru a asigura o utilizare confortabilă. Unele modele sunt echipate cu o tijă înclinată, care favorizează realizarea punctelor ascunse sub mobilier și adaptarea la postura cuiva.Scruber uscător de curățare murdareMâner uscător de spălare

Pensula

Componenta care trebuie luată în considerare mai atent atunci când alegeți un dispozitiv de acest tip, cu toate acestea, este, fără îndoială, peria. Din acestea din urmă depind calitatea curățeniei și capacitatea de a trata suprafețe de natură diferită, dar și capacitatea de a se deplasa cu agilitate între mobilier. Dimensiunea și forma bazei variază în funcție de model, la fel ca și peria reală, adesea echipată cu role din microfibră sau alte materiale pentru a spăla bine podeaua. Cele mai bune dispozitive au, de asemenea, o funcție de auto-curățare a rolelor pentru a evita scăderea nivelului de performanță în timpul utilizării.Rolă din microfibră uscător de rufe

2. Alimentarea cu energie electrică și sursa de alimentare

Al doilea factor decisiv pentru alegerea unui uscător de spălare pentru pardoseli este cel legat de puterea sa electrică și de tipul de sursă de alimentare pe care îl are. Acest aspect afectează performanța atât în ceea ce privește aspirația, cât și curățarea suprafețelor.
Modelele de sârmă au în mod normal o putere mai mare și oferă standarde mai ridicate în ceea ce privește intensitatea aspiratorului, eficacitatea uscării și viteza rolelor pentru spălare. Deoarece aceste aparate implică un consum mai mare, produsele medii-high end sunt de obicei concepute pentru a economisi energie chiar și în comparație cu aspiratoarele obișnuite. Unele modele au chiar și o funcție de auto-off,care este activată după un anumit timp de inactivitate, evitând deșeurile inutile. Puterea electrică a uscătoarelor de spălare prin cablu este de obicei exprimată în wați:o valoare pe care trebuie să o urmăriți întotdeauna pentru a limita costul facturii. În acest sens, este posibil să se găsească informații utile pe eticheta energetică a produsului, care certifică clasa acestuia, ajutând la evaluarea eficienței sale în ceea ce privește consumul și performanța. Cu toate acestea, deoarece aceste dispozitive sunt echipate cu o tehnologie specifică pentru a-și optimiza performanța, o putere electrică ridicată nu corespunde întotdeauna unui nivel ridicat de performanță. După cum am văzut și vom vedea și mai târziu, există mai mulți factori care contribuie la eficientizarea unui produs. Prin urmare, este important să vă uitați la datele tehnice referitoare la putere și putere, dar întotdeauna să le luați în considerare într-un cadru general care vă permite să judecați funcționalitatea reală a uscătorului de spălare în care sunteți interesat.Performanța uscătorului de spălareCurățarea parchetului uscătorului de rufe

3. Tehnologie

Să ne întoarcem acum la al treilea factor decisiv care, în opinia noastră, ar trebui luat în considerare atunci când alegeți un uscător de spălare pentru podele, și anume cel inerent tehnologiei produsului. Un fapt pe care trebuie să-l urmăriți este cu siguranță cel care se referă la capacitatea rezervoarelor, care, după cum sa menționat,sunt două: unul pentru apă curată și unul pentru apă murdară. De acestea depinde cu siguranță funcționarea dispozitivului și autonomia acestuia. Producătorii indică uneori autonomia muncii cu o valoare în metri pătrați: acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți dacă un produs vă poate satisface nevoile.
Cei care au un apartament mare vor trebui să opteze pentru un model cu o autonomie considerabilă, pentru a nu fi nevoit să întrerupă sesiunea de curățare și să golească sau să umple rezervoarele cu o anumită frecvență. Dimpotrivă, cei care au o casă nu foarte mare pot fi mulțumiți de un model cu autonomie limitată.
De asemenea, este interesant de observat ce scrubere-uscătoare permit utilizarea apei calde înrezervor:acest lucru este aproape întotdeauna posibil, dar există și modele care se ocupă în mod independent de a aduce apa la o temperatură ideală pentru spălarea podelelor.
Uneori este posibil să găsiți LED-uri pe mașină care indică cantitatea de lichid prezentă și să avertizați când a venit timpul să interveniți pentru a adăuga apă curată sau a o goli pe cea murdară. În unele cazuri, este posibil să se găsească lumini specifice care pot semnala chiar și atunci când un obiect blochează canalul de aspirație, împiedicând buna funcționare a rolelor pentru spălare. Fiind, de asemenea, un aspirator,majoritatea modelelor de pe piață sunt, de asemenea, echipate cu un sistem de filtrare atât pentru a proteja motorul de orice reziduuri care l-ar putea deteriora, cât și pentru a reține praful evitând reintrarea acestuia în aer. Cei care suferă de alergii severe sau au animale în casă ar trebui să acorde întotdeauna atenție și acestui aspect. Pentru a încheia factorul legat de tehnologie, putem spune că pe piață există modele care vă permit să selectați tipul de funcție care urmează să fie utilizată (aspirator, spălare, uscare) pentru o curățare specifică în funcție de starea podelei care urmează să fie curățată.Rezervor de uscător de spălareUscător de spălare filtruDetaliu rezervor uscător de spălare

4. Accesorii

Ultimul factor pe care l-am luat în considerare pentru alegerea unui uscător de spălare se referă la tipul de accesorii furnizate împreună cu produsul. Ca și în cazul măturilor electrice, polizoarelor și a altor aparate de curățare a podelelor, trebuie avut în vedere faptul că varietatea de componente suplimentare poate crește semnificativ ductilitatea aparatului,permițându-i să se adapteze la diferite suprafețe și la diferite niveluri de eficiență.
Unele modele au un set destul de mare de accesorii, în timp ce altele, în special cele din gama mediu-joasă, pot fi echipate cu puține instrumente pentru curățare specifică. Acestea sunt în principal perii și role pentru tratarea pardoselilor dure (ceramică, parchet, gresie etc.). Adesea, cu toate acestea, sunt furnizate și alte instrumente care vă permit să ajungeți la puncte ascunse sau să efectuați o spălare mai amănunțită. Asociate cu uscătoare de spălare de înaltă calitate medie pot fi găsite duze pentru aspirație pe țesături și perii pentru curățarea covoarelor, covoarelor și scaunelor auto. În general, este necesar să se ia în considerare nevoia reală de accesorii specifice înainte de a continua achiziționarea unui produs de acest tip.Accesorii pentru spălarea sub presiune
Țesături duze de uscător de spălare

Materialele sunt importanteț

Materialele cu care sunt asamblate scruberele-uscătoare au un impact relativ semnificativ, în special asupra practicității utilizării aparatului. Ele nu au o influență decisivă asupra capacității de a efectua o curățare de calitate, dar au o anumită relevanță din alte puncte de vedere. De exemplu, un produs realizat din materiale durabile va dura cu siguranță mai mult și va economisi bani pentru orice reparații sau chiar pentru a înlocui aparatul în caz de deteriorare. Cu toate acestea, de multe ori cele mai solide materiale sunt, de asemenea, mai grele și, prin urmare, impactul asupra manipulării și transportului în interiorul apartamentului trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare, mai ales dacă este mare. Prin urmare, este de preferat să alegeți un produs în funcție de nevoile bugetului dvs., dar și să reflectați asupra robusteții și rezistenței la uzură datorită utilizării.
Mai exact, materialul pensulei este important deoarece aceasta este componenta cea mai predispusă la impact împotriva mobilierului, meselor și scaunelor. În același mod, materialul mânerului afectează confortul aderenței, prin urmare un material de calitate îi va facilita pe cei care trebuie să folosească aparatul pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Brandul este importantț

Atunci când alegeți un uscător de scruber ideal pentru nevoile dvs., este cu siguranță un lucru bun să luați în considerare marca. De fapt, există companii de producție care de-a lungul anilor au dobândit o anumită credibilitate prin crearea de modele care au devenit bestseller-uri în întreaga lume. Succesul acestor produse se datorează în principal nivelului lor de performanță și fiabilității lor din punct de vedere al rezistenței la uzură.
Unele mărci precum Philips, Kärcher și Hoover se remarcă prin calitatea curățeniei și oferta de instrumente speciale pentru a face aparatele ușor de utilizat, dar și echipate cu tehnologie de ultimă oră în domeniul curățării casnice. În orice caz, ar fi mai bine să fiți atenți la produsele mărcilor necunoscute vândute la prețuri foarte mici, deoarece este foarte probabil ca acestea să aibă deficiențe din punct de vedere structural sau funcțional. În plus, ar fi probabil mai complicat să primiți asistență adecvată pentru clienți în cazul unor probleme tehnice care pot apărea după achiziție.

Prețul este importantț

Așa cum am spus despre importanța mărcii, prețul este cu siguranță un bun indicator al calității unui produs. Desigur, pe piață puteți găsi uscătoare de spălare low-end, medii și high-end, care au caracteristici tehnice diferite și se adaptează la curățarea de diferite grade. În general, se poate spune că uscătoarele de spălare de pe piață sunt împărțite în trei game de preț:

Întrebări frecvente

Există uscătoare de spălare cu abur

În prezent, există multe modele de scrubere și mături cu abur:instrumente concepute pentru salubrizarea cu abur a suprafețelor, în mare parte fără utilizarea detergenților. Pe de altă parte, mașinile de spălat și uscare a podelelor care folosesc și abur sunt foarte rare: vorbim despre mașini de remorcare multifuncționale și destul de scumpe.

Există scrubere-uscătoare pentru podele exterioareț

Pentru spălarea podelelor din afara casei există mașini speciale:nu se recomandă utilizarea unui uscător de spălare pentru podelele interioare de pe suprafețele exterioare. Cu toate acestea, acestea sunt mașini numai pentru spălare și nu pentru uscare.

Care sunt scruberele-uscătoare pentru gresie din porțelanț

În general, orice uscător de spălare cu role din microfibră este bun pentru spălarea acestei suprafețe. Acțiunea rolelor este, de fapt, suficient de energică pentru a elibera porii gresiei de murdărie, în timp ce aspirația imediată a apei murdare împiedică murdăria să se redepună pur și simplu în pori. În același timp, microfibra este suficient de blândă pentru a nu strica suprafața. Nu este o coincidență faptul că scruber-uscătoarele sunt adesea denumite instrumentul ideal pentru curățarea gresiei din porțelan în toate numeroasele sale variante.

Ce sunt scruberele-uscătoare pentru parchet

În principiu, pe podelele de parchet unse și cerate este posibil să se utilizeze orice uscător de spălare fără a risca să se infiltreze în apă și să provoace umflarea plăcilor, deformându-le. Potrivite pentru parchet sunt acele modele de uscătoare de spălare echipate cu role rotative din microfibră, un material suficient de delicat pentru a nu strica lemnul. În schimb, este mai bine să evitați modelele cu perii rotative, care tind să aibă peri mai rigizi.

Care sunt detergenții recomandați pentru uscătoarele de spălarețț

Cu uscătorul de scruber puteți utiliza orice detergent de podea,cel mai important lucru este dacă ceva pentru a discerne detergenții cei mai potriviți pentru fiecare suprafață (ne gândim în special la parchet) și urmați instrucțiunile de dozare de pe broșura cu instrucțiuni a fiecărui model.
Mai mulți producători înșiși comercializează sticle de detergent pentru scruberele-uscătoare: dacă doriți să-l jucați în siguranță, puteți opta pentru cele în loc de detergenți obișnuiți de supermarket.